Hogyan lehet az élettársi viszonyt hivatalossá tenni, vagy bizonyítani?
Ahogy Wiki írja, egy közjegyzőhöz kell beballagnotok, és ott tudjátok ezt nyilvántartásba venni.
Ahogy az a Wikipédiás linkemből is kiderül, nem egyenlő a bejegyzett élettársi viszony azzal, ha egy nő és egy férfi kívánja nyilvántartásba venni ez irányú kapcsolatát. :)
Csak a gugli első körben tényleg csak ezt az azonos neműek közötti viszont emeli ki elsőre...
Nem tudom, érdekesek ezek a dolgok.
Mi pl önkormányzati lakásban lakunk, a párom kezdte pályázni,még mielőtt összeismerkedtünk. Mikor megkapta, akkor meg már gyerek is volt. Költöztünk, de ahhoz, hogy én is bejelentkezhessek ide, alá kellett írnunk egy papírt, hogy 5 éve már együtt élünk. Két tanut is kellett vinnünk, aki nem rokonunk.
Mondanom sem kell, hazugság volt, most májusban lesz, hogy 5 éve együtt élünk. Persze a kisfiunk minden probléma nélkül bejelentkezhetett ide.
Ez a nem mindegy.
Nekünk azért kellene, mert igazolnunk kellene.Persze nem életbe vágó.Mondjuk ez is furcsa, mert igazából 2 éve vagyunk együtt,de fél évig én laktam nála, ő meg másfél éve lakik nálunk(szüleimmel élünk).
Házasságot még nem szeretnénk, de jó lenen valahogy hivatalossá tenni legalább ezt.Én felhívtam az önkormányzatot, ott kb. 3-szor küldtek el 3 felé, aztán a végén kiderült, h. a jegyzőnél kell ezzel kapcsolatban érdeklődni, de senki nem tudott semmi konkrétat mondani, h. mi a feltétele, vagy hogyan zajlik, csak annyi h. igényelni kell vmi nyomtatványt(de csak délelött elérhetőek, amikor én dolgozom...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!