Lehet tenni valamit, hogy anyám ne herdálja el az örökségét?
Kérdező, én megértelek. Teljes mértékben, mivel anyám nagyon hasonló a tiedhez, csak az enyém arra utazik, hogy majd én eltartom.
De sajnos te semmit se tehetsz. Azt csinál vele amit akar.
Kedves Kérdező!
Teljes mértékben megértelek , hasonló szituáció van a mi családunkban is.
Végtelenül elkeserítő számomra az ,hogy milyen gusztustalan módon nyilvánulnak itt meg páran …azt pedig végképp nem értem,hogy a kérdésed miatt miért is lennél pénzéhes….
Nálunk a dédszülők dolgoztak nagyon sokat , es tettek félre pénzt , amit tudom,hogy nekünk is szántak …de nálunk pl meghaltak mielőtt a dédunokákat megszülettek volna… Papám örökölt mindent. Ők a nagymamámmal szintén amit csak tudtak félretettek..Papám sajnos hirtelen meghalt és édesapám örökölt , Nagymamámnak csak haszonélvezeti joga van a közös házuk után … édesapám úgy szórja a pénzt , mint aki most nyerte meg a lottó 5öst… Mi már most úgy gondoljuk a testvéremmel ,hogy semmit sem fog nekünk félretenni,nemhogy a gyerekeinknek …
Ettől nem gondolnám hogy mi vagy akár Te pénzéhesek lennénk… inkább gondolunk előre, a jövőnkre illetve a gyerekeink jövőjére…tudom,hogy az én nagyszüleim azért tettek félre,hogy NEKÜNK segítsenek elindulni az életben .. volt itt egy komment,hogy “Te is csak bele akarsz ülni a készbe”..hát számomra ez is annyira fura… miért is lenne gond,hogy ha a gyerek szeretné hogy segítse a szülője ha tudja ??? Ez nálunk anyai oldalról annyira természetes …
Visszatérve hozzád: Édesanyádnak mindenképp jár egy kötelező rész..ha nincs végrendelet akkor 50-50%ban örökölnek nagymamáddal. Viszont ha a nagymama ír végrendeletet ,akkor Ő kérheti,hogy Te illetve hogy a dédunokák örököljenek.
Én a helyedben óvatosan elbeszélgetnék a nagymamával ( ne most, varj még vele) hogyha valamit szeretne rátok is hagyni akkor vegyen bele a végrendeletébe mert édesanyád után nektek nem fog maradni semmi ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!