Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek mennyire gáz, ha...

Szerintetek mennyire gáz, ha az unokáinak kell eltartania az ember?

Figyelt kérdés

Anyosósék régebben jól menő vállalkozók voltak. Bejelentve természetesen nem volt.

Így nyugdíja a minimum huszopár ezer Ft.

Most azt várná el, hogy a gyerekei és az unokái tartsák őt el.

Mivel én erre nem vagyok hajlandó, van gyerekem, akit fel kell nevelni, mondtam, hogy adja el a családi házat és költözzön lakásba. Ez nem tetszik neki, de dolgozni sem akar elmenni. (8 általánosa van). Fitt, egészséges ember. Simán tudna takarítani, vagy bármi, de neki az ciki.

2022. jan. 9. 09:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
26%
Nekem pont azért lesz pénzem nyugdíjas koromra (ha lesz), mert nem fogok egy szarházi kölyköt a világra elleni, aki utána összeáll egy ilyen rosszindulatú fröcsögő pulykával. Inkább magunkra költjük a pénzt.
2022. jan. 9. 12:10
 22/30 anonim ***** válasza:
80%

régebben jól menő vállalkozók voltak. Bejelentve természetesen nem volt

Mese. Nem tudod megtenni, hogy a vállalkozó nincs bejelentve. Ráadásul minimum járulékfizetés van.

2022. jan. 9. 12:19
 23/30 anonim ***** válasza:
80%

Akit én ismertem ő is minimumra volt bejelentve, több évtizedig ment a spórolás, a nagylábon élés, minden évszakban külföldre utazás, ilyen-oylyan jó helyeken lévő ingatlan vásárlása.

Nyugdíj előtt 2-3 hónappal "jött rá", hogy "milyen kicsi lesz az ő nyugdíja, ez rettenetes, ez borzalmas".

Ha itt is hasonló volt esetleg a helyzet, akkor nem biztos hogy rosszindulat van mögötte, bár az is lehet, hogy a gyereket 100%-osan támogatták, van lakása általuk vagy tanulmány fizetve stb.

2022. jan. 9. 12:42
 24/30 anonim ***** válasza:
28%

Akit én ismertem ő is minimumra volt bejelentve

Kár, hogy fogalmad nincs, mi a minimum. Legalább a minimálbér, ha a tevékenység szakképesítéshez kötött, akkor a garantált bérminimum. És olyan szorzók vannak, hogy ennél magasabbra jobb ki a nyugdíj.

Ráadásul míg munkavállalónak elég, ha be van jelentve, vállalkozó csak akkor kaphat nyugdíjat, ha be is volt fizetve a járulék.

2022. jan. 9. 12:49
 25/30 anonim ***** válasza:
97%

"Kár, hogy fogalmad nincs, mi a minimum."

Biztos én tehetek arról hogy panaszkodott a kis nyugdíj miatt, előtte meg hangoztatta hogy minimumra volt bejelentve.

Neked ez miért fáj, miért rajtam keresel fogást, miért nem annak jogszerűségén háborodsz fel aki panaszkodott, nagylábon élt és nem spórolt?

2022. jan. 9. 13:04
 26/30 anonim ***** válasza:
47%

Ismerek ilyet én is. Indított egy vállalkozást 90-es évek elején, felfuttatta, osztalékot nem vett ki, hanem visszaforgatta, és 20 év múlva a fiának egy jól bejáratott vállalkozást adott át, jó ügyfélkörrel. Most ez a férfi már nagypapa, és bizony ő azt mondja, hogy havonta kér 300 ezret, mert ő azért nem vett ki anno a vállalkozásból pénzt (és azért jelentette be magát csak a minimálbérrel), hogy fel tudja futtatni a céget.

Itt mondjuk a fia perkál is neki havonta (de ezt meg is beszélték, amikor átadta neki.) De van ilyen.

2022. jan. 9. 13:09
 27/30 anonim ***** válasza:
73%
Gondolom mikor adtak valamit akkor nem mondtátok hogy jajj anyuka nem kell, tegyék el öreg koruktra igaz?
2022. jan. 9. 14:13
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Ok, van szülőtartás, de ez nem mehet pl a saját kiskorú gyermek kárára. Szóval havi 15-20 ezer Ft-ot fizethet a párod. Ha vannak testvérei, ők is, azzal már mindjárt beljebb van. Vagy eladja a házat, ahogy írtad, vesz két lakást, az egyikben lakik, a másikat kiadja. Nagyon más megoldás nincs.
2022. jan. 9. 14:56
 29/30 anonim ***** válasza:
84%
Ez nem gáz vagy nem gáz kérdése, tekintve, hogy az unokán és nagyszülőn kívül senkinek semmi köze a dologhoz, ha meg nekik ez így jó, akkor nincs probléma.
2022. jan. 9. 15:29
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
24. Na igen... egy regebbi kerdés alatt vki levezette, h még aki csak minimalberre volt bejelentve, annak is jóval 100e fölött van a nyugdíja. Ctehat ez a huszonpárezer marhara nem stimmel...
2022. jan. 9. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!