Szerintetek mennyire gáz, ha az unokáinak kell eltartania az ember?
Anyosósék régebben jól menő vállalkozók voltak. Bejelentve természetesen nem volt.
Így nyugdíja a minimum huszopár ezer Ft.
Most azt várná el, hogy a gyerekei és az unokái tartsák őt el.
Mivel én erre nem vagyok hajlandó, van gyerekem, akit fel kell nevelni, mondtam, hogy adja el a családi házat és költözzön lakásba. Ez nem tetszik neki, de dolgozni sem akar elmenni. (8 általánosa van). Fitt, egészséges ember. Simán tudna takarítani, vagy bármi, de neki az ciki.
régebben jól menő vállalkozók voltak. Bejelentve természetesen nem volt
Mese. Nem tudod megtenni, hogy a vállalkozó nincs bejelentve. Ráadásul minimum járulékfizetés van.
Akit én ismertem ő is minimumra volt bejelentve, több évtizedig ment a spórolás, a nagylábon élés, minden évszakban külföldre utazás, ilyen-oylyan jó helyeken lévő ingatlan vásárlása.
Nyugdíj előtt 2-3 hónappal "jött rá", hogy "milyen kicsi lesz az ő nyugdíja, ez rettenetes, ez borzalmas".
Ha itt is hasonló volt esetleg a helyzet, akkor nem biztos hogy rosszindulat van mögötte, bár az is lehet, hogy a gyereket 100%-osan támogatták, van lakása általuk vagy tanulmány fizetve stb.
Akit én ismertem ő is minimumra volt bejelentve
Kár, hogy fogalmad nincs, mi a minimum. Legalább a minimálbér, ha a tevékenység szakképesítéshez kötött, akkor a garantált bérminimum. És olyan szorzók vannak, hogy ennél magasabbra jobb ki a nyugdíj.
Ráadásul míg munkavállalónak elég, ha be van jelentve, vállalkozó csak akkor kaphat nyugdíjat, ha be is volt fizetve a járulék.
"Kár, hogy fogalmad nincs, mi a minimum."
Biztos én tehetek arról hogy panaszkodott a kis nyugdíj miatt, előtte meg hangoztatta hogy minimumra volt bejelentve.
Neked ez miért fáj, miért rajtam keresel fogást, miért nem annak jogszerűségén háborodsz fel aki panaszkodott, nagylábon élt és nem spórolt?
Ismerek ilyet én is. Indított egy vállalkozást 90-es évek elején, felfuttatta, osztalékot nem vett ki, hanem visszaforgatta, és 20 év múlva a fiának egy jól bejáratott vállalkozást adott át, jó ügyfélkörrel. Most ez a férfi már nagypapa, és bizony ő azt mondja, hogy havonta kér 300 ezret, mert ő azért nem vett ki anno a vállalkozásból pénzt (és azért jelentette be magát csak a minimálbérrel), hogy fel tudja futtatni a céget.
Itt mondjuk a fia perkál is neki havonta (de ezt meg is beszélték, amikor átadta neki.) De van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!