Hogy segítse a gyerek a szülőt, ha magát is épphogy tudja csak eltartani? Hogy vállalhatna egy ember így gyereket, ha a szüleiről kell gondoskodnia? Mi a meglátásotok erről?
Hát igen, ez a büdös nagy helyzet. Hogyan? Hogy vállaljon így bárki gyereket? Na de befejezem a vészmadárkodást.
Hát anyagilag nehezen. De ha szeretetben neveli,és megadja neki amit tud, akkor biztosan jó ember lesz belőle, és szerintem ez a fontos.
mi albérletben lakunk, 3an egy szobában a kicsivel és a férjemmel, meg sem fordult a fejemben, h albérletbe nem szülök, ezzel tudunk tervezni, lakáshitelemelkedéssel manapság nehéz kalkulálni.
Ezzel párhuzamosan párom anyujának megélhetési gondjai lettek, amiben tudjuk, segítjük, most pl elmennek nagybevásárolni, feltölteni a készleteket/fagyasztót/hűtőt a mi pénztárcánkból, de amíg én próbálok minden pénzt megfogni, a mama még mindig nem látja be h tovább nyújtózik, mint amennyire a takarója engedi és emiatt kerül anyagi gondokba. Szumma szummárum, emiatt ne vállaljak én gyereket? Egy túlköltekező mama miatt? Soha nem fogom hagyni h éhezzen, de a saját családom rovására nem fogjuk kényeztetni. Mondok egy példát: 1800ft-os Praktika-előfizetést kértem a férjemtől Karácsonyra, h legyen is valami, de nem nagy összegű, a mama tőlünk mp3lejátszót...
a saját szüleim eltartják magunkat, ha jövünk tőlük, felpakolnak kajával, de én azt tanultam tőlük, h ameddig lehet mindenki intézze a saját kis dolgait és tartsa el magát. Ha bajba kerülnének nem kérdés, h azonnal segítenék, de tudom h megpróbálnának egyedül kievickélni belőle és legvégső esetben nyúlnának a mi esetleges tartalékainkhoz. És nekem ez a normális, ahogy egyetem mellett is dolgoztam h ne kelljen kérnem.
bocs, félreolvastam
szülő <-> gyerek
Jó kérdés!
Én is ebben a helyzetben vagyok... Amennyire tudok próbálok segíteni, az utóbbi 3 hónapban tízezreket adtam oda nekik, és nem kértem vissza, pedig minimálbéresként dolgozom, és a fizetésem felét (!!!) igyekszem félrerakni, mert egyrészt a nyáron elköltözöm és az bizony költségekkel jár (albérlet), és idén szeretném visszafizetni a fősulin felvett diákhitelem teljes összegét is. De hát sajnos még így is én vagyok a rossz XD ez van XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!