Egy átlag ember teljesen átlagos fizetéssel hány kutyát tud eltartani?
Attól függ, van-e más kiadása. Gyerek, hitel, hobbi stb amire még ki kell adni a létfenntartáson túl.
Egy ismerős házaspárnak 4 kutyája van, kicsitől a nagyig, ugyan kutyasuliba nen hordták őket, de sokat foglalkoznak velük (mentett kutyák), megkapnak minden oltást, játékot, élelmet amire szükségük van és a párnak magára is marad pénze. Átlagosan keresnek, de gyerekük és hitelük nincsen.
Szerintem 1-et, de azt akkor becsülettel és minőségi módon tartanám, szóval jó kajákat kapna, meglenne minden oltása, nem spórolnék a dokin, a felszerelései is jó minőségűek lennének.
Vinném kutyasuliba is, mivel nem vagyok született Caesar Millan és előtte nem volt kutyám, szükségem lenne segítségre a nevelésben. És vagyunk így még egy páran.
Én max 2-t mondanék 1 emberre, amire még egy átlagember meg tudja osztani a figyelmét, szabadidejét és a költségeit, de ez több dologtól függ. Milyen lakásban él, mekkora élettér van az állatoknak ott (jogszabály szabályozza, mekkora területet kell biztosítani adott mérettől függően a kutyáknak), más mennyiséget eszik egy csivava, meg egy bernáthegyi.
Kutyasuli, kutyaovi sem fölösleges, kezdőknek szokták ajánlani, vagy azoknak, akik terveznek pl. kutyás sportot (agility, dog dancing, flyball... stb). Ivartalanítás ára is más egy kistestűnek meg egy nagytestűnek, féreghajtó is más költség a kutya testméretétől függően. Kell-e kozmetikázni, az sem mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!