Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik jobb megoldás, ha az...

Melyik jobb megoldás, ha az öreg kutya eltávozása után vásárolunk új kutyát, vagy az idős kutya mellé jön a kölyök, miként feldolgozhatóbb a gyász a gyerekek számára?

Figyelt kérdés

Együtt nőttek a kiskamasz csemeték a kutyánkkal, aki mára idős és nagyon beteg. Úgy gondoljuk, talán könnyebben feldolgozható a gyász, ha eltávozása előtt már itt lenne egy kölyök kutya is. Jól látjuk, vagy ez inkább azt közvetítené, várjuk az idős kutya halálát és szinte leírtuk őt?

Nem könnyű kérdés!

Nekem mindig volt kutyám, olykor kettő is egyszerre. Én amondó vagyok jöjjön a kölyök már most. Nejemnek és persze gyerekeinknek ő az első kutyájuk. Így nejem nemigen tud állás foglalni, nehéz eldönteni a kérdést.

Mivel fajkutyáról van szó, és ugyanilyet szeretnénk, így az is közre játszik a kérdésben, nincs állandóan elérhető kiskutya, sokszor várni kell új alomra. (nem flancolásból van igényük törzskönyvezett kutyára, csupán nem támogatjuk a szaporítókat és nem szeretnénk beteges, ill. zsákbamacska kutyát)

ma 14:26
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem ez az idős kutyától függ. De alapvetően (általában) az idős kutyák már nehezen viselik sokszor a kölykök viháncolását, nyüzsgését - az a legfontosabb h az idős kutyusnak ne kelljen a kölyöktől zavartatva lennie, meglegyen a pihenése stb. Én nem hoznék kölyköt még.
ma 14:30
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Most itt első sorban a kutya érdekeit venném figyelembe. Egy idős kutyának nem biztos, hogy a legjobb ha viszel mellé egy kölyköt ami pörög a fején :/ de persze kutyája válogatja ezt is.

Extra köszi, hogy normálisan tenyésztőtől vásároltok és nem szaporítótól❤️

ma 14:30
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

Idős kutya mellé necces hazavinni egy kölyköt. Valószínűleg neki inkább már nyugalomra lenne szüksége, nem egy nyüzsgő kölyökre. (Mellesleg beüthet a féltékenység is szegénynél.)

A gyász meg.... Engem is megviselt, mikor kamaszként el kellett búcsúznom a kutyánktól akivel együtt nőttem fel, de hát ilyen az élet, nem okozott maradandó traumát, megbirkóztam vele. Addigra már tudtam, hogy a kutyák rövid életűek (az emberhez viszonyítva), tisztában voltam vele hogy előbb vagy utóbb eljön majd az a nap. Szerintem ne aggódd túl ezt, ne ezen múljon hogy mikor vállaltok újabb kutyát.

ma 14:35
 4/8 anonim ***** válasza:
17%
Nem kell eb! A gyerekeid tanulják meg, hogy milyen az élet!
ma 14:35
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
Helyzetfüggő. Ha szeretnétek újat, és nem okozna gondot, vegyetek.
ma 14:50
 6/8 anonim ***** válasza:
15%
Hadd válassza ki az idős kutya a kölyköt. Cesar Milan is így vitte haza Daddy mellé Juniort.
ma 15:16
 7/8 anonim ***** válasza:
79%
Nem érdemes túlgondolni. Ha szeretnétek egy másikat is akkor vegyetek egy másikat is
ma 15:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi hozzászólásokat!

Privát kérdezte valaki, hozzátéve, hogy költői a kérdése, miért gondolkodom így?

Szívesen megmondom, miért gondolkodom így. Mert az én gyermekkori kutyám mellé is érkezett egy fiatal eb. Amikor meghalt, ill. le kellett oltani az idős, beteg állatot, úgy éreztük könnyebben viseljük kicsivel. Nem volt üres a lakás az életünk, hiszen ott volt a másik kutya, akivel tovább kellett foglalkozni. (Szerencsére a két kutya jól kijött, az első pár nap volt étkezésnél féltékeny az idős kutya, de leszokott róla hamar. Ők közel egy évig éltek együtt.)

Sok ismerőstől hallottam az évek folyamán, hogy nehéz elviselni, hogy nincs kivel sétálni, nincs meg a megszokott rutin, ott lóg a póráz, üres a fekhelye, a kutyaól. Magam is megéltem már ezt, amikor egyik kutyánkat baleset érte és elpusztult. Egy másik pedig megszökött vagy befogták, amikor nyaralni voltunk barátoméknál. Szőrnyű volt hazahozni a holmiját a kutya nélkül.

Természetesen, semmi nincs kőbe vésve, a döntés ötünké, nem csapán az enyém. Ezért is érdekelne mások meglátása!

ma 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!