Melyik kutya lenne a legjobb választás?
Sajnos pár hónapja elpusztult a kutyánk, és szeretnénk újból egy kiskutyát. Ami fontos lenne, hogy ne legyen túl nagy kutya, jól bánjon a gyerekekkel, és ne hulljon a szöre. A törpe schnauzer megtetszett amikor nézegettem melyik kutya illene hozzánk. Valakinek van tapasztalata snacikkal? És milyen a gyerekekkel? 3 éves kislányunk van, mivel kutyával nött fel, tud bánni rendesen velük. Napi 4 séta, 3 hosszabb és este egy eü. Aktívak vagyunk, szeretünk kirándulni, unatkozni biztos nem fog. Mivel nem elsö kutya lenne tudunk bánni a kutyákkal és nevelni öket.
Szerintetek a snaci jó választás lenne? Esetleg még melyik fajta felelne meg életvitelünkhöz?
Családbarát, gyermekbarát kutya lenne jó, a golden retvier lenne a legjobb, de az nem kicsi. Bár vannak keverékeik, amelyek középtermetűek.
Azért fontos, hogy ne legyen olyan nagy és ne hulljon a szöre, mert bent lenne? Szerintem oda alkalmas a törpe schnaucer, leginkább nevelésen múlik, hogy milyen a gyerekekkel és más kutyákkal, emberekkel, de errol a fajtáról nem hallottam rossz tapasztalatot.
Egyébként menhelyekrol is lehet kölyökként elhozni, nem muszáj egy idos, sérült, vak, traumatizált kutyának lennie, mert mentett, rengetek kölyök is van, általában egy egész alom bekerül, és egyesével örökbefogadják oket, azt már pár hónapos Korban lehet tudni, kb mekkora lesz, fajtatiszta nem lesz, de vannak biztosan schnauzer fajtajelleguek, akik ugyanolyan szerethetoek, szóval esetleg menjetek el egy menhelyre az egész családdal.
A golden vagy labrador Retriever tényleg családbarát kutyák, de nagyok és a szoruk is hullik szerintem, még valamilyen spánielt javasolnék, azoknak hosszabb a szöre, de nem hullik ki, nem is olyan nagyok, aranyosak.
Köszönöm a válaszokat :)
Nekem is tetszik az uszkár, viszont férjem szerint túl cuki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!