Csak engem borít ki, mikor nagy kutyák bújnak össze babákkal, kicsi gyerekekkel?
Ki nem borít, azért látni ennél sokkal nagyobb szörnyűségeket (pl. nemrég vmiért a youtube elkezdett nekem torzszülött csecsemőkről videókat ajánlani - na az kiborított).
De én sokkal óvatosabb vagyok annál, hogy ilyet engednék. Egy nagytestű kutya okozhat bajt akkor is, ha nem akar. Szájon se nyaljon a kutya se engem, se a gyerekem.
Engem csak azok a videok boritanak ki, ahol szemmel lathatoan ideges a kutya a gyerektol, de ok felreertelmezik a jeleket es nem avatkoznak kozbe, hagyjak, hogy a gyerek a kutya arcaba masszon. Pl sokat nez oldalra, szajat nyalogatja, borzolja a szoret, ezek mind-mind a feszultseg jelei, innen akar mar csak 1 lepes es tragedia lehet. Na ez a bosszanto, nem az, ha felugyelet mellett egyutt lehet a baba es a kutya. Mi is engedjuk, a kisfiam par napos koratol kezdve, (nyilvan ujszulott kicsikent csak annyit hagytunk, hogy a kutya szagolgassa,esetleg mellette fekudjon a jatszoszonyegen, de ennyi) viszont vannak szabalyok. Pl a gyerek nem nyuzhatja a a kutyat, soha meg csak veletlenul se huzta meg eddig a fulet vagy markolt bele erosen, mert mindig ott voltunk, figyeltunk. A kutya nem nyalogathatja a gyereket, erre voltak probalkozasai egyebkent, de tiltottuk azonnal, nem szeretnem, ha az arcaba, szajaba nyalna azert.
A kutya egy szora a helyere megy, be a szobakennelbe, tehat ha nekem pl wc-re kell mennem es nem latom oket, addig a 2 percig a helyere kuldom es bezarom a kutyat. Sokak szerint tulreagalom, de oszinten szolva en igy latom helyesnek. Egyebkent egy tacskorol van szo, aki ugyan a legynek se artana, nagyon baratsagos emberekkel, gyerekekkel, de nem akarok az o turelmevel se jatszani.
Es nincs is semmi problema, imadjak egymast egyebkent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!