Agresszív kutya megmorogja a gyerekeket?
A cím nem igaz, de máshogy nem tudtam volna kifejezni magam. (NINCS AGRESSZÍV KUTYÁM, NEM MOROG MEG SENKIT)
Csak érdekelne egy helyzet.
Sokat vonatozom a kutyámmal, és rendszeresen kérdezés nélkül (leginkább gyerekek) jönnek és megsimogatják. De állatboltba is sűrűn előfordul.
Legnagyobb meglepetésemre hiába van rajta szájkosár (vonaton kötelező, de utcán is elkezdtük, de csak szoktatás céljából),
és nem riasztja el őket, jönnek kérdezés nélkül simogatni.
Na most az én kutyám nem agresszív meg semmi, de...
Nagyon elgondolkodtam rajta, hogy annak, akinek agresszívabb vagy esetleg erős védőösztönnel rendelkezik a kutyája, hogyan reagálja le a kutya és a gazdi is?
Soha nem fordult elő, hogy odamorgott volna?
A morgas alapvetően egy jelzés, hogy ennyi fért bele.
Nálunk már volt rá példa, hogy szintén gyerek jött oda, bár ő normálisan megkérdezte (vagyis az apukája), hogy megsimogathatja-e. Mondtam, hogy igen. De elég csúnyán nyulkalt, a kutyám először kitért, de ment utána. Ezután egy halk morgas következett, ekkor le is léptünk.
Teszem hozzá, ilyen egyszer történt, pedig rendszeresen szokták simogatni.
A kutyam nem agressziv, csak annyira fel, hogy kepes maga ala pisilni, ha idegen simogatja. Orokbefogadott, nem tudom milyen traumai lehetnek szegenynek, de ezt nem sikerult levetkozni.
En hasznalom azt a szot, hogy nem, ha latom, hogy valaki kozelit :D
Ennyire egyszeru a sztori. Szerencsere eddig mindenki megertette, iskola mellett lakom, meg a gyerekek is.
Akinek valamilyen oknal fogva olyan kutyaja van, akit jobb nem simogatni, annak muszaj valamit csinalnia 🤷♀️
Illetve olyan is volt mar, hogy fizikailag blokkolni kellett a “tamadot”, mondjuk ez a sajat gyerekemnel volt eppen 😄
De ilyenkor a kutya es a gyerek koze beleptem aztan ennyi, nehogy elerjek egymast. Bar a kisfiamtol eppenseggel nem fel, imadja, csak neha meg durva tud lenni, mert 1 eves. Azt meg nyilvan nem hagyom, hogy a fulet tepje vagy ilyesmi.
Viszont idegen eseteben is gondolkozas nelkul fizikailag teszek valamit, ha nem erti a nem szot.
3-as.
Megérzi hogy ki a jó ember. Nekünk voltak kutyáink. Sajnos engem kiskoromba megtámadot egy vizsla ezért nem szeretem a kutyákat. Az utolsó kutyánk egy bernáthegyi-Újfullandi keverék volt. Olyan szép küllemű volt hogy azt gondolná mindenki hogy milyen jó minöségű eledelt kapott, közbe meg ételmaradékokat csak.
Én végig utáltam a kutyát de ő mindig szeretet engem ennek ellenére. Sose jött oda úgy hogy ne szeretettel tette volna. Tudja a kutyxa hogy kivel legyen barátságos. Megérzik.
#4#
Ebben én nem hiszek, és meg is cáfoltad, hisz leírtad, hogy utáltad a kutyát, az mégis szeretettel próbált közelíteni hozzád.
A kutyának vannak megérzései, ösztönei, ami nem mindig pontos, de ennek egyik sarokköve, hogyan viselkedik az ember, amikor közelít a kutya, vagy a gazdája felé, és hogyan viselkedik a gazdi.
Egy barátságos kutyai is felismeri az elutasító mozdulatokat, apró jeleket is észre vesz, egy félősnél ez még hatványozódik.
Azt a kutya is jelzi, ha nem akar haverkodni, és veszélyes, ha a jelzéseket az ember figyelmen kívül hagyja (haraphat a kutya félelem miatt is).
Persze, vannak furcsaságok, amelyeket nehéz megmagyarázni, pl, hogy a kutyák többsége nem szereti a postásokat, de gyanítom ez is fentebb írtakra vezethető vissza, a postás mozdulatait értékeli úgy a kutya, hogy védeni kell a területet
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!