Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek mennyire gáz, ha...

Szerintetek mennyire gáz, ha az unokáinak kell eltartania az ember?

Figyelt kérdés

Anyosósék régebben jól menő vállalkozók voltak. Bejelentve természetesen nem volt.

Így nyugdíja a minimum huszopár ezer Ft.

Most azt várná el, hogy a gyerekei és az unokái tartsák őt el.

Mivel én erre nem vagyok hajlandó, van gyerekem, akit fel kell nevelni, mondtam, hogy adja el a családi házat és költözzön lakásba. Ez nem tetszik neki, de dolgozni sem akar elmenni. (8 általánosa van). Fitt, egészséges ember. Simán tudna takarítani, vagy bármi, de neki az ciki.

2022. jan. 9. 09:40
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
88%
Tartaná a fene az ilyen idióta embert. Vessen magára.
2022. jan. 9. 09:46
 2/30 anonim ***** válasza:
76%

A dolgok nem mindig fekete-fehérek. A jól menő vállalkozásból annak idején csurrant-cseppent a gyermek számára ingatlan, kocsi, diploma, nyelvvizsga..?

Csak kérdezem...

2022. jan. 9. 09:53
 3/30 anonim ***** válasza:
94%

A saját részemről nem derrogálna segíteni Nagymamámnak, mivel szinte Ő nevelt fel és a mai napig jó viszonyban vagyunk, valamint özvegyként minimális a nyugdíja, hiába dolgozott le 40+ évet.

Ugyanakkor nyilván itt is tényező a nagyszülőkkel való viszony, a hozzáállásuk, ezer más dolog. Ha vállalkozóként jól ment neki, miért nem rakott félre? Illetve osztom a véleményed, ameddig fitt és egészséges, elmehet 4 órákat dolgozni is akár. Nem gerinces mindent az utódok nyakába tolni, hogy akkor tessék eltartani minket, ha alapvetően nem is volt meg bennük soha az ambíció arra, hogy idős korukra félretegyenek.

2022. jan. 9. 09:55
 4/30 anonim ***** válasza:
87%
Ők támogattak benneteket bármiben is?
2022. jan. 9. 09:55
 5/30 anonim ***** válasza:
97%
Azért jó lenne tudni az előzményekről többet: Azt írod: "Régebben jól menő vállalkozók voltak." Adja magát a kérdésem: Ha jól menők voltak, gondolom komoly vagyont összeszedtek. Mi lett annak a vagyonnak a sorsa? Rohadtul nem mindegy hogy elitták, (bár nagy vállalkozás jövedelmét nem egyszerű) vagy szétosztották a gyerekeik és az unokáik között mert akkor teljesen más a válaszom.
2022. jan. 9. 09:58
 6/30 anonim ***** válasza:
94%
Fontos lenne tudni az anyós korát is. A "menjen el dolgozni" 60 év felett már nem annyira opció, a munkáltatók 50 felett se igazán akarnak senkit alkalmazni, pláne nem 8 általánossal.
2022. jan. 9. 09:59
 7/30 anonim ***** válasza:
63%

És hova lett a jól menő vállalkozás bevétele??? Semmit nem tett félre?

Biztosan nem tartanám el, elcseszte a sokeszű a 8 általánossal az életét, most issza a levét.

2022. jan. 9. 10:02
 8/30 anonim ***** válasza:
91%
Ezt előbb kellett volna meggondolnia, én is hallottam már számos illetőtől a nyugdíjazás előtt: "jajj nagyon kevés lesz a nyugdíjam", de évtizedekig jól éltek, mert minimumra voltak bejelentve... Akkor nem volt probléma.
2022. jan. 9. 10:38
 9/30 anonim ***** válasza:
90%

3-as!

Szerintem elsősorban a "hatás"kedvéért lett írva az unoka, mert egyébként ha már nyugdíjas, de még fitt, akkor nem lehet 65-től sokkal több és így valószínűleg aki tudna anyagilag segíteni, mert dolgozik, azok a gyerekei, nem az unokái. Nyilván derrogál anyóséknak segíteni, bár gondolom anno szívesen vették a segítségüket, mint ahogy a férjét is felnevelték tisztességben.

Vajon ha a saját szüleiről lenne szó a kérdezőnek, akkor is így állna a problémához?

2022. jan. 9. 10:42
 10/30 anonim ***** válasza:
84%

Ne haragudj, de az én anyám, aki még nincs 50 se, nem igazán talál munkát, mert inkább fiatalokat keresnek. Nem olyan egyszerű egy bizonyos kor felett munkát találni.

Én nem tudnám azt mondani, hogy oldd meg magad, mert ők se mondták nekem ezt, amíg nekem volt szükségem a segítségre vagy a támogatásra.

Vagy amíg jól ment a vállalkozás, és volt pénz, addig jóban voltatok, most hogy már nem ez van, már nem?

Meg abba is gondolj bele, hogy amikor a te nagymamád fiatal volt, teljesen más volt az élet. Nem volt mindig az, hogy az emberek 22-25 éves korukig is akár tanulni tudnak. Nagyon sokan már 14 évesen dolgozni kényszerültek.

Az én nagymamám se tudott tovább tanulni, de ettől még nem lesz egy utolsó suttyó.

2022. jan. 9. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!