Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan fogadtassuk el nagymamá...

Hogyan fogadtassuk el nagymamámmal, hogy hozzánk kell költöznie?

Figyelt kérdés
Sajnos a hónap végéig költöznie kell, de ezt nem akarja elfogadni. Azt mondja, nem akar a terhünkre lenni, de azt nem látja be, hogy pont a makacskodásával készít ki minket, mert hiába sír a telefonba, máshogy nem tudunk neki segíteni, csak ha magunkhoz vesszük. Próbáltuk szépen és csúnyán, kérleltük, veszekedtünk, könyörögtünk... Sokszor már-már megbarátkozik a gondolattal, de utána megint megmakacsolja magát. 78 éves, szellemileg ép, de fizikailag egyre rosszabb az állapota.
2021. dec. 3. 04:22
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
92%

Ha nincs más helye, akkor mit kéne elfogadtatni? Nem kell semmit elfogadnia, választhat, hogy hozzátok megy, ha akar, vagy megoldja magának. Ez részetekről egy lehetőség, nem egy kötelezettség.

(Egyébként abszolút nem értem, mért veszed a nyakadba. A ti családotok fog rámenni.)

2021. dec. 3. 13:01
 52/61 anonim ***** válasza:
100%
Az én mamám pl azért nem akart nálunk aludni hétvégén mert messze van az ágytól a wc és ugye az időseknek már más a húgyhólyaguk, de sikerült megbeszélni.
2021. dec. 3. 13:07
 53/61 anonim ***** válasza:
28%
Ha tudod hogy így bánt a szüleiddel, a saját gyerekeivel akkor mègis minek veszed magadhoz? Èn ezek ismeretèben azt sem ismernèm el hogy a nagyanyám.
2021. dec. 3. 13:28
 54/61 anonim ***** válasza:
100%
Fel kell tenni a kérdést neki, hogy ő hogyan képzeli ezt az egészet, mert ti nem fogjátok tudni kifizetni az albérletet neki vagy még esetleg segíthettek keresni egy hasonlóan olcsót, bár hozzá kell tenni, senki sem ad ki szívesen kisnyugdíjasnak lakást. Nektek nagy teher lesz, hogy odaköltözik, mert amennyire játssza most az önállót annyira fog ez átfordulni abba, hogy körül kell ugrálni és őt kell kiszolgálni (többszörös tapasztalat, szóval ez ilyen tipik öreg vonás).
2021. dec. 3. 13:29
 55/61 anonim ***** válasza:
29%
Én megkérdezném tőle, hogy oké, ha ezt nem, akkor mit..? Egy időseknek való apartmanban tudnátok neki beugrót fizetni? A havi díj kijönne a nyugdíjából? Ott ellehetne magában, és nem lenne számotokra se teher. Ha végképp leesik a lábáról, a díjban benne van az is, hogy ápolnák őt.
2021. dec. 3. 13:35
 56/61 anonim ***** válasza:
100%
55! egy otthon is, nálunk havi 140 ezer körül van havonta (kaja, lakhatás, felügyelet, programok) + a gyógyszerek és (ha majd kell) a pelenka. Nem hinném, hogy ez kijönne a néni nyugdíjából. Családilag össze lehetne adni, de amilyen "minta anya" volt így nem számíthat a gyerekei, másik unokái segítségére. Szóval inkább örülnie kell ennek a lehetőségnek.
2021. dec. 3. 14:39
 57/61 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó, én ezt értem, de egyfelől az együtt lakással se lenne sokkal olcsóbb - ott is kell kaja, esetleg pelenka/gyógyszer - ,másrészt nem mennének kölcsönösen egymás agyára. És ez utóbbi időnként megfizethetetlen..:)
2021. dec. 3. 14:48
 58/61 anonim ***** válasza:
97%

hát nem tudom. de a családotoknak nem lesz könnyű, az biztos. le a kalappal, hogy erre vállalkoztok.

mondjuk azt nem értem, hogy ha ki kell jönnie onnan, akkor ez miért vita tárgya

2021. dec. 3. 15:19
 59/61 anonim ***** válasza:
100%
Sok esetben az ilyen idöseknek alig van valami nyugdíja, az max. a kajára elég, többre nem.
2021. dec. 3. 16:30
 60/61 anonim ***** válasza:
28%
Nehéz ügy, mert ő egy felnőtt ember, akinek megvan a maga akarata. És ő nem akar költözni. Konkrétan meg van erőszakolva. Nem “makacskodik”, hanem nem akar menni. Gondolj bele, ha veled történne ez. És kabe mindegy mi a magyarázat, érzelmileg ez akkor is durva.
2021. dec. 3. 23:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!