Hogyan fogadtassuk el nagymamámmal, hogy hozzánk kell költöznie?
#31, ki a f*sz turkál más zsebébe? Föltettem egy kérdést. És ha tényleg ez az oka, úgy a nagyival azt kell megértetni, hogy a megemelkedett bérleti díjat - plusz 50/60/70 ezer - nem tudják kitermelni a bevételből.
Ugyanis a kérdés az volt, hogy miként fogadtassák ezt el a nagymamával.
Na, akkor kiderült, hogy plusz 120 ezer.
Ezt kell megértetni vele, hogy ez nem megy.
Előző voltam.
Megértem, valószínűleg nem szeretne a terhetekre, de így jobb mindenkinek. Hiszen nem tudható mikor romlik le az állapota, hogy még nehezebb legyen neki. Elég egy esés combnyaktöréssel és akkor felkelni se tud. Meg jobban tudtok figyelni rá, mert az én mamám is esős volt és neki a vérnyomása okozta, meg hogy összevissza szedte a gyógyszereit.
Másik megoldás egy otthon lehetne, de az se olcsó, meg több hónapos várólisták vannak. Mi is a mamával úgy jártunk, hogy ő nem megy, de aztán hamar olyan állapotba került, hogy pelenkázni kellett, meg 24 órás felügyeltre szorult, amit munka mellett senki nem tudott megoldani, így kórházba került.
Kérdező 25-ös kommentjére.
Megmondom őszintén, elég mérges lettem, hogy ezt miért nem írtad le a nyitóban!
Alapesetben én (de szerintem a legtöbb többi válaszoló is) egészen odáig úgy gondolkodtunk, hogy a nagymama saját házában éldegél messze tőletek ott, ahol már évtizedek óta lakik, és ti nem tudtok odajárni segíteni neki, viszont ő meg már segítségre szorul.
Föl se merült bennem, hogy valaki 78 évesen nem saját (vagy önkormányzati) házában/lakásában lakjon. Nemhogy a rokonságomban, de az ismeretségi körömben se hallottam soha ilyet.
Itt akkor nem az a téma, hogy a nagymama milyen szintű gondozásra szorul, hanem, hogy azt az albérletet a továbbiakban nem tudná kifizetni.
Akkor pedig nem kell győzködni a nagymamát. Ez a tulaj dolga lesz, amikor a felmondott bérleti szerződés alapján ki fogja rakni a lakásból. Akkor pedig nyilván nem az utcán akar majd maradni a nagymama.
De komolyan nem értem, mi a jó abban, ha ilyen lényeges körülményt elhallgat a kérdező, félreviszi az egész vitát és kap egy csomó használhatatlan választ/érvet/tippet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!