Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért ilyen velem a nagymamám?

Miért ilyen velem a nagymamám?

Figyelt kérdés
Akármit csinálok csak beleköt, bezzeg a bátyám az isten. Amikor ő egyetemre ment, akkor milyen szuper, diplomás lesz a családban, amikor engem vettek fel, azt mondta, hogy ennyi idősen ő már férjnél volt, ott maradok a szüleim nyakán évekig. Amikor kimehettem egy félévre Ciprusra tanulni, akkor én csak pasizni megyek meg megerőszakolnak meg beképzelt uricsa leszek. Amikor a tesóm volt Amerikában akkor milyen szuper, jól megy majd az álláskeresésnél (takarító volt egy tábor konyháján). Tesóm keres netto 400at, csodálatos családfenntartó lesz, én Ausztriában többet kerestem bentlakással, olyan nagyon leszek az igényeim hogy minden férfit le fogok nézni. Vírus alatt hazaköltöztem, mit keresek a szüleimnél, kell a hely a bátyámnak meg a feleségenek/barátnőjének. Elmentem árufeltöltőnek, megjegyezte hogy a nagy diplomás fizikai munkát végez, ennyit ér egy papír.Most kaptam egy munkát itthon szállodában, irodán, bentlakási lehetőséggel, azt fújja, hogy én irodára való vagyok, mert puhány vagyok a fizikai munkához. (Testvérem csoportvezető egy multinál, nincs párja, 19 éves kora óta csak irodán volt az amerikai munkát leszámítva)
2021. okt. 19. 14:39
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Amikor közös ebédeken voltunk, 18 éves korom óta nekem kellett kiszolgálnom az egész családot, engem szalajtott poharakért, meg merítette ki velem a levest mindenkinek, szeleteltette velem a süteményeket, pedig nála voltunk VENDÉGSÉGBEN, de neki fáj a lába és én vagyok a háziasszony mert gyakorolnom kell (vendég voltam) Ha a bátyám segíteni akart, leültette, hogy nekem kell tanulnom, én vagyok a nő, azt se engedte meg, hogy leüljek enni, csak akkor amikor már a süteményt szolgáltuk fel
2021. okt. 19. 14:45
 2/20 anonim ***** válasza:
94%

Mamád egyrészt jobban szereti a testvéredet, másrészt miszoginista is, de az biztos, hogy nagyon szexista. Ez meg is magyarázza a kettős mércét.

Sajnálom, hogy ilyen veled. Én ritkítanám a kapcsolatot vele.

2021. okt. 19. 14:50
 3/20 anonim ***** válasza:
93%
Mert öreg és szexista. Valszeg ebben nőtt fel, de ettől még ez gáz. A 90 éves nagymamámba több egyenlőségre való törekvés szorult. Megjegyzem 18 éves korom óta nekem pont mindig matektémazáróra kellett volna tanulnom, ha áthív magához. -_-
2021. okt. 19. 14:55
 4/20 anonim ***** válasza:
68%

Oh, ebből a történetből csodálatosan látszódik, hogy milyen gondolkozásúak a régi emberek.

Feltétlen ajánlom figyelmedbe az "Indul a bakterház"-című filmet, ahol a nő szintén nem ülhet az ebédlőasztalhoz.

A nagymamád (de úgy általában mindenki) többre értékeli a férfiakat. Bizonyos társadalmakban a nőket nem is veszik emberszámba.

A másik magyarázat meg az, hogy mivel a bátyád elköltözött és te maradtál ott a közelben, így nem is szeretné, ha elmennél tőle, hiszen akkor ki gondozná???

Veheted úgy is ezeket a "lecseszéseket", hogy fél az öreglány, tudja hogy egyre kevesebb dolgot tud ő maga megcsinálni. DE viszont benned nagyon bízik, és tudja, hogy te mindenre képes vagy!

Sok ilyen kétélű dolog van az életben!

2021. okt. 19. 14:56
 5/20 A kérdező kommentje:
77 éves a szüleim meg mindig védik és nem beszélhetek róla tiszteletlenül. Elintézik azzal, hogy hagyd, öreg már, beteg már, egyedül van. Ha nem látogatom, akkor bezzeg azért, mert semmibe veszem.
2021. okt. 19. 14:57
 6/20 anonim ***** válasza:
98%
A lényeget leírták előttem. Plusz még lehet ebben egy olyan faktor, hogy ő is ebben élt, most próbál téged betörni, nehogy többre vidd nála. Azzal rossz lenne szembesülnie. Tojnék a fejére a helyedben. Igen, semmibe veszed, mert ő is téged...
2021. okt. 19. 15:16
 7/20 anonim ***** válasza:
92%
Ez azért van, mert még 1x nem raktad helyre. Ha hagyod magad ugráltatni és ócsárolni, akkor ne csodálkozz, hogy újra megtörténik..
2021. okt. 19. 15:22
 8/20 anonim ***** válasza:
98%
10. én nem ugatok bele a családtagjaim életébe, nem ugráltatom és szólom le őket mások előtt, így nem is szólnak, hogy be lehet fejezni. Ha valaki eltűri ezt a viselkedést, akkor ne csodálkozzon, hogy nem fejezik be! Öregség és családi béke ide vagy oda, azért vannak határok. A mami megrekedt a paraszti élet begyöpösödött suttyóságánál és amíg nem lesz helyre rakva a család előtt, hogy kivel és hogyan beszéljen, addig nem fogja majd be a lepcses pofáját, mert élvezi, hogy megalázhat valakit, ezáltal magasabb rendűnek érzi magát.
2021. okt. 19. 15:36
 9/20 anonim ***** válasza:
62%

#10: Ha jól értem a szavaidat, akkor te egy olyan embert szeretnél megtanítani a jómodorra, aki már leélt egy életet, hmmm. Úgy látszik szereted a lehetetlen küldetéseket! :-)

Itt 2 variáció van:

1.: Elköltözik

2.: Elfogad

Mind a kettőnek van előnye is meg hátránya is! Lehet, hogy ő ilyen szolgalelkű, a nagymama meg olyan mint te, azaz mindenkit irányítani akar... :-)

2021. okt. 19. 15:45
 10/20 anonim ***** válasza:
72%
Minek látogatod ezt az intrikus, gyöpös agyú öregasszonyt? Úgy őszintén...
2021. okt. 19. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!