Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért ilyen velem a nagymamám?

Miért ilyen velem a nagymamám?

Figyelt kérdés
Akármit csinálok csak beleköt, bezzeg a bátyám az isten. Amikor ő egyetemre ment, akkor milyen szuper, diplomás lesz a családban, amikor engem vettek fel, azt mondta, hogy ennyi idősen ő már férjnél volt, ott maradok a szüleim nyakán évekig. Amikor kimehettem egy félévre Ciprusra tanulni, akkor én csak pasizni megyek meg megerőszakolnak meg beképzelt uricsa leszek. Amikor a tesóm volt Amerikában akkor milyen szuper, jól megy majd az álláskeresésnél (takarító volt egy tábor konyháján). Tesóm keres netto 400at, csodálatos családfenntartó lesz, én Ausztriában többet kerestem bentlakással, olyan nagyon leszek az igényeim hogy minden férfit le fogok nézni. Vírus alatt hazaköltöztem, mit keresek a szüleimnél, kell a hely a bátyámnak meg a feleségenek/barátnőjének. Elmentem árufeltöltőnek, megjegyezte hogy a nagy diplomás fizikai munkát végez, ennyit ér egy papír.Most kaptam egy munkát itthon szállodában, irodán, bentlakási lehetőséggel, azt fújja, hogy én irodára való vagyok, mert puhány vagyok a fizikai munkához. (Testvérem csoportvezető egy multinál, nincs párja, 19 éves kora óta csak irodán volt az amerikai munkát leszámítva)
2021. okt. 19. 14:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
96%
Csak anynit találkozz vele amennyit feltétlen szükséges és akkor kevésbé fog beleszólni a dolgaidba.
2021. okt. 19. 16:25
 12/20 anonim ***** válasza:
98%
Persze, hogy másképp bánik veled, hiszen a tesódnak van valamije, ami neked nincs:az a 15 centis izé a lába közt.Hímsoviniszta barom a nyanya, sajna ez van. Sosem változik meg.
2021. okt. 19. 16:55
 13/20 Cubina ***** válasza:
27%

Nálam ugyanez volt a helyzet, az egyetlen nagymamám gyűlölt engem, nem értettem miért, mert soha nem bántam vele tiszteletlenül, és nagyon igényeltem volna a törődést, szeretetet, amit sajnos a szülőmtől és a tesómtól sem kaptam meg. Többször megkérdeztem a nagyitól, hogy mi baja velem, mit ártottam neki, de csak annyit mondott hogy gyűlöl és kész.

A bátyám, aki nagyon gonoszul bánt vele, kiröhögte, légpuskával sót lőtt a fenekébe/fenekünkbe, befújt gázspray-vel a szobába és rá/ránk zárta az ajtót, bekente a nagyi ujját pillanatragasztóval és mondta neki hogy nyomja össze, aztán nem tudta szétnyitni az ujjait, (és még sorolhatnám) őt imádta, Istenként tekintett rá.

A lelki bántás mellett fizikailag is bántalmazott engem többször is. Egyszer meghívott minket ebédre, pörköltet csinált a kedvenc nyuszimból, ebéd után mesélte büszkén, amikor rákérdeztem hogy hol van a nyulam. Nagyon fájt, hogy az egyetlen életben lévő nagyszülőm is gyűlöl engem, és nem értettem hogy miért.

Felnőtt koromban tudtam meg, hogy azért volt a nagy gyűlölete, mert apukámat is gyűlölte azért, amiért elvette tőle az egyetlen lányát, és apukám odavolt értem. Így akart rajta bosszút állni. Rajtam vezette le az apukám iránt érzett kegyetlen gyűlöletét. Azt mondtam akkor, hogy ezt sose bocsátom meg neki.

Amikor már nagyon idős volt, anyukám dolgozott, és én ápoltam, pelenkáztam, etettem a nagymamát. Érelmeszesedésben szenvedett, és többek között elfelejtette az irántam érzett gyűlöletét, az utolsó időkben megcsókolta a kezem és azt mondta, hogy én vagyok az egyetlen itt a lakásban, akit szeret, mert ilyen szépen bánok vele, és nagyon hálás ezért, mert az itt élő többi asszony (anyukámra értette, akit már nem ismert meg) nagyon gonosz és gyűlöli őket.

Abban a pillanatban elfelejtettem az összes sérelmemet, mert egy rövid időre megkaptam azt a nagymamát, akire mindig is vágytam. A halálakor is én voltam mellette és nagyon rossz volt, hogy elment, de annak örültem, hogy nem haraggal, hanem szeretettel váltunk el egymástól.

2021. okt. 19. 19:43
 14/20 anonim ***** válasza:
91%
13- tehát az tört meg téged, amit agyatlanul ,demensen mondott neked. Biztos nagyon őszinte volt:) Azt se tudta már, hogy ő maga kicsoda, nemhogy te ki vagy...
2021. okt. 19. 19:53
 15/20 Cubina ***** válasza:
18%

14-es, biztos igazad van, bosszút kellett volna állnom inkább egy tehetetlen, leépült, védtelen idős asszonyon az engem ért sérelmek miatt, és még most a halála után is haragudni rá, csak mert "nem volt őszinte és agyatlanul volt nekem hálás".

Emberségből jeles jár neked...

2021. okt. 19. 21:45
 16/20 anonim ***** válasza:
97%
15: azt nem mondta a 14-es, hogy állj bosszút, csak azt, hogy "érdekes", hogy amikor rottyon volt, akkor bezzeg jó voltál neki. Mondjuk én egyszer elküldtem volna a halál fszra, még az agyérelmeszesedése előtt, de ez meg én vagyok.
2021. okt. 19. 21:48
 17/20 anonim ***** válasza:
63%

Mert más értékrendek voltak akkoriban mikor Ő volt fiatal nő.Abban az időben hamar férhez mentek szültek egy rahedli gyereket Alárendelték magukat a férjüknek.Dolgoztak mint egy gép földek háztartás

El sem tudja fogadni hogy hál istennek ma ez nem így van.

Ezért is van hogy a bátyádat isteníti.Téged meg azért lát így mert nem az ő értékrendje szerint élsz.

Ne haragudj rá ezért.

Sok esetben van olyan érzésem hogy még a polítikai döntések is ezt sugallják vissza szeretnék ezt a világot hozni

Reméljük soha nem jön vissza!!!

Te éld az életedet.Légy mindig büszke arra amít magad erejêből el érsz

Ha majd egyszer te úgy akarod legyen családod.

2021. okt. 29. 10:22
 18/20 anonim ***** válasza:
75%

Én csak annyit mondanék neki, hogy nézd, mama, ha engem ennyire nem becsülsz, akkor engem miért hívsz át? Tudod szeretlek, de nem akarok olyan helyre menni, ahol rosszul bánnak velem.

Egyből el fog gondolkozni. Már ha nem demens, akkor már tök mindegy.

2021. nov. 17. 15:00
 19/20 anonim ***** válasza:
87%
Abban az időben mikor ő volt fiatal asszony, a nőknek kuss volt a nevük. Ellő gépek voltak, jókora köténnyel mely az uruk disznóságait eltakarta. Nem ismeri azt az érzést hogy egy nőt tisztelni, szeretni is lehet. Az csak a férfinak jár. Mit vársz tőle tehát? Egyik füleden be, a másikon ki.
2021. dec. 7. 17:01
 20/20 anonim ***** válasza:
68%
Azt mondod, hogy a testvéred normális. Akkor azt megtehetné, hogy ő mondja, hogy ő együtt szeretne veled enni, megvár téged, segít neked, stb. magyarán kiáll melletted udvarias módon. Szerintem ezt vele beszéld meg. Ezzel nem sérted meg a nagymamát sem, és te is jól jössz ki belőle.
2021. dec. 8. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!