Megváltozott a nagymamám, ez ebben a korban normális?
80 éves. Régen mindig pozitív volt, biztatott, kitartásra ösztönzött. Mostanában viszont folyamatosan panaszkodik és csak a rossz dolgokról beszél. Szidja a családot, mások családját, és a világot. Mindenki rossz, csak ő nem. Rossz ezt látni, régebben szöges ellentéte volt ennek.
Szeretem őt, mindig közel állt hozzám, de ez nagyon elszomorít. Normális ez idős korban? Másoknál is van ilyen?
Igen, ez teljesen normális. Egyszer mindenki eléri azt a kort, amikor mindenben csak a rosszat fogja látni, ki hamarabb, ki később.
Nagypapámban 87 éves létére már-már több energia van, mint bennem, de a 85 éves nagymamám már pont olyan, mint a tied.
Az én nagyapám most töltöte a 80-at. Meglopta a saját gyerekeit nem kevés pénzzel (pontosabban a rá bízott pénzt elköltötte), és még ezek után elvárta, hogy körberajongjuk. Persze hazudozik össze-vissza ezerrel, közben minket vádol hazugsággal. Az örökséget pedig vadidegenekre akarja hagyni.
Nem tudom, hogy ez mennyire normális, de nálunk ilyenné vált a nagyszülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!