Hogyan fogadtassuk el nagymamámmal, hogy hozzánk kell
költöznie?
Figyelt kérdés
Sajnos a hónap végéig költöznie kell, de ezt nem akarja elfogadni. Azt mondja, nem akar a terhünkre lenni, de azt nem látja be, hogy pont a makacskodásával készít ki minket, mert hiába sír a telefonba, máshogy nem tudunk neki segíteni, csak ha magunkhoz vesszük. Próbáltuk szépen és csúnyán, kérleltük, veszekedtünk, könyörögtünk... Sokszor már-már megbarátkozik a gondolattal, de utána megint megmakacsolja magát. 78 éves, szellemileg ép, de fizikailag egyre rosszabb az állapota.
Megmondom őszintén, elég mérges lettem, hogy ezt miért nem írtad le a nyitóban
Mert mindig úgy alakul a történet, ahogy a válaszok alapján kell... Kérdezte valaki, hogy khm, mi az, hogy kell, erre jött ez valószerűtlen válasz, hogy albiban él a 80 éves...
2021. dec. 3. 11:21
42/61 anonim válasza:
30, persze. A nagyi legalább 50 éve albiban él, ott nevelt gyereket is végig. Hihető.
2021. dec. 3. 11:22
43/61 anonim válasza:
Látom, kevés az érdemi hozzászólás. egyvalaki írta, hogy érdemes azzal érvelni, milyen jó lesz majd együtt, milyen jó dolgokat lehet majd csinálni. Ha a nagymama általában véve szeret a család tagjaival lenni, akkor lehet ezzel érvelni és nyomós érv. Abba is bele kell gondolni, hogy lehetnek olyan szokásai, ami a többi családtaggal atrocitáshoz vezet - ha csak olyan banális dologra is gondolunk, hogy teszem azt este a kedvenc szappanoperasorozatát szokta nézni a tévében (ami a családnak nem feltétlen a kedvenc programja lesz). Ezekre előre érdemes gondolni és megoldással előállni. (Pl. fenti gondra a mama kap egy saját kistévét a szobájába. Vagy elhozza a sajátját az albiból.)
2021. dec. 3. 11:33
44/61 anonim válasza:
Én még itthon vagyok a gyerekekkel, ezért napi néhány órát leszámítva nem lenne egyedül.
Közel 80 évesen nem biztos, hogy annyira vágyik arra, hogy két kicsi legyen mellette egész nap. És mi lesz, ha újra dolgozol, ő meg még él? Mehet tovább?
2021. dec. 3. 11:41
45/61 anonim válasza:
A hitetleneknek
Mi felén több olyan van akinek volt háza falunk, eladta valami miatt és ott maradt benne albérletben. Nem is értettük mi ebben a logika.
Szóval van ilyen.
2021. dec. 3. 11:42
46/61 anonim válasza:
Ha eladta, 47-es, akkor van belőle pénze, nemde?
2021. dec. 3. 11:47
47/61 anonim válasza:
47. Olyan is van hogy valamiért valaki jelzáloggal terhelt házban él, amit nem tud fizetni ezért elárverezik a házát. Ami után az új tulaj lesz a főbérlő.
2021. dec. 3. 11:48
48/61 anonim válasza:
Ezek régebben eladták és felélik azt a pénzt. Úgyhogy közel sem biztos hogy az eladásból marad valami. Kifizetik a hiteleket és annyi.
2021. dec. 3. 12:03
49/61 A kérdező kommentje:
Mi tényleg segíteni szeretnénk neki. Volt amikor már élt az utcán is. Szerencsére csak rövid ideig.
70-80 évvel ezelőtt sem csak szentek születtek. Különösen rossz érzékkel választott magának társakat. Mindegyikük alkoholista és agresszív volt. Amit a szülei ráhagytak, az is folyékonnyá vált. Sajnos neki is volt olyan korszaka, hogy a pia fontosabb volt mint a család, de már rengeteget változott. A gyerekei viszont nem felejtik olyan könnyen a vitákat, ordibálásokat és a veréseket. Én már inkább csak a visszafogott korszakát láttam. Nekem például jó nagymamám volt, de van olyan unokája is, akit még soha nem látott...
2021. dec. 3. 12:21
50/61 anonim válasza:
Ezek ismeretében, akkor nem értem a nagyidat, tök jó, hogy segíteni szeretnétek rajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!