Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Vajon ez generációs probléma...

Vajon ez generációs probléma vagy a szülők miatt van ez?

Figyelt kérdés

Én vagyok a legfiatalabb a családban, de van még 3 idősebb fivérem, én is harmincas vagyok, legidősebb 39. Nincs unoka a családban, anyum 29 éves volt mikor az első bátyámat szülte, hamarabb is szeretett volna, de nem jött össze, engem meg 38 évesen szült.

Egyik egyedülálló nagynéném, akinek még gyereke sincs és 2 évvel idősebb anyumnál, idén lett 70 és felemlegette anyumnak, mintha az ő hibája lenne, hogy még nincsenek unokáik. Én legszívesebben visszavágtam volna, hogy hol van a férjed, vagy hol vannak a gyerekek és unokák? Anyum viszont lecsititott.

Az apám bátyjának a lányával beszélgetve viszont inkább arra jöttem, rá, mert ő is elvált, és apám másik húgának a lánya is elvált, hogy ez inkább generációs-társadalmi probléma, mintsem a szülők hibája volt.

Én nekem valószínúleg bonyolultabb lenne a gyerekvállalás, mert meleg vagyok.

Ti mit gondoltok?

#nagynéni #Generációskülönbség #Unokátlanság #Kései gyermek #Generációsprobléma
2021. nov. 12. 15:05
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
79%

Esküszöm nem értem a reagálásodat a válaszomra, pedig 5x elolvastam.

Akkor fussunk neki még egyszer!

Ha megkérdik a munkahelyeden, hogy milyen volt a hétvégéd, azt mondod, hogy jó vagy rossz.

Van e valakid és vele töltötted e?

Van/nincs, igen/nem és máris elfordulsz és teszed a dolgod.

Kész, vége!

A fodrász részt sem értem.

Azért mert a fodrászok kiteszik a gyerekük, unokájuk képét, neked ha lenne sem lenne kötelező, mert szerintem pl. ízléstelen a tükröt körberakni a leszármazottakkal.

Megjegyzem, én ezt még egy fodrásznál sem tapasztaltam.

És hogy félre ne érts!

Nem azt mondtam egy pillanatig sem, hogy hazudozz, vagy konspirálj, hanem óvd a magánéletedet!...és ezt mondanám bárkinek, egy heterónak is, mert senkinek semmi köze hozzá!

És itt visszakanyarodnék az eredeti válaszomhoz, a gyerekkérdéshez.

Nem úgy kell bemenni a hivatalba, hogy

"Jó napot, meleg vagyok és gyereket akarok!"

Rólad - hacsak külső jegyeidben nem szembeötlő - a kutya nem fogja tudni, hogy meleg vagy, míg el nem mondod!

Tippelgethetnek, találgathatnak a kollégák, szomszédok, de ha nem fecsegsz, vagy nem kapnak éppen rajta, addig te a külvilágnak nem vagy meleg!...kivéve, ha kitálalsz mindent magadról.

Persze felvállalhatod ország-világ előtt, lehetsz melegjogi aktivista, mondhatsz beszédet a TV-ben és a főtéren, de ha gyereket akarsz, akkor nem nyilvánoskodsz, hanem átlag emberként beleolvadsz a tömegbe.

És megismétlem:

Ezt kizárólag a gyerekvállalás és örökbefogadás kapcsán mondom, mert a kérdésed feltevésénél úgy tűnt, hogy ez neked fontos, hiszen szóba hoztad.

2021. nov. 13. 20:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!