Vajon ez generációs probléma vagy a szülők miatt van ez?
Én vagyok a legfiatalabb a családban, de van még 3 idősebb fivérem, én is harmincas vagyok, legidősebb 39. Nincs unoka a családban, anyum 29 éves volt mikor az első bátyámat szülte, hamarabb is szeretett volna, de nem jött össze, engem meg 38 évesen szült.
Egyik egyedülálló nagynéném, akinek még gyereke sincs és 2 évvel idősebb anyumnál, idén lett 70 és felemlegette anyumnak, mintha az ő hibája lenne, hogy még nincsenek unokáik. Én legszívesebben visszavágtam volna, hogy hol van a férjed, vagy hol vannak a gyerekek és unokák? Anyum viszont lecsititott.
Az apám bátyjának a lányával beszélgetve viszont inkább arra jöttem, rá, mert ő is elvált, és apám másik húgának a lánya is elvált, hogy ez inkább generációs-társadalmi probléma, mintsem a szülők hibája volt.
Én nekem valószínúleg bonyolultabb lenne a gyerekvállalás, mert meleg vagyok.
Ti mit gondoltok?
1)
Egyedülálló is fogadhat örökbe, csak nehezebben mint a párok
2)
Mióta kell bárkinek is a nemi identitását mások orrára kötni?
Ha erről konkrét kérdés van, akkor hazudni kell! A cél szentesíti az eszközt!
Ismerősi körökben 46 éves, nős, 2 gyerekes pasi közölte, hogy meleg, csak eddig nem merte maga előtt sem felvállalni.
És akkor mi van?
Nyilván nem kell a Józsival kézen fogva megjelenni gyerekért, de simán el lehet intézni. Amellett ha nagyon akar valaki, akkor PÉNZÉRT talál béranyát, akivel lefeküdnie sem kell.
Elég egy injekciós fecskendő.
Generációs. Nehezebb stabil kapcsolatokat kialakítani, nehezebb elköteleződni és megállapodni. Az ember előtt rengeteg olyan feladat és lehetőség áll, amik megnehezítik vagy háttérbe szorítják a gyerekvállalást. Mint annál a bátyádnál és a párjánál, akik két külön országban dolgoztak. Már nem az van, hogy fix, hogy ott éljük le az életünket a szülőfalunkban, és abból élünk, hogy ugyanazon a földön termesztünk kukoricát, amelyiken apánk, így máson már nem is kell gondolkozni, mint a családalapításon. Manapság az embernek ezer más rendeznivalója van az életében.
A másik, hogy manapság jobban fel meri vállalni bárki, hogy nem akar gyereket, vagy csak később akar. Ahogy elfogadottabb lett a válás, most úgy lesz egyre elfogadottabb ez is.
Le lehetne szállni a gyerekekről azzal, hogy legyen unoka, meg miért nincs még. Nem kéne erre hibaként tekinteni, mert nem az. Ez döntés és/vagy körülmény.
Végülis a jólétben is van egy generációs különbség errefelé. Sokunk szüleinek a fiatalkorához képest nagyságrenddel nagyobb jólétben élünk, pedig ők is már az a generáció voltak, akik többnyire csak maximum 2-3 gyereket vállaltak. A nagyszüleink generációjának elsöprő többsége pedig még olyan messze volt a jóléti társadalomtól, mint Makó Jeruzsálemtől, a vezetékes víz sem volt alap. Ott még gyakori volt a 4-5 gyerek.
Szerintem generációs-jóléti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!