Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Vajon ez generációs probléma...

Vajon ez generációs probléma vagy a szülők miatt van ez?

Figyelt kérdés

Én vagyok a legfiatalabb a családban, de van még 3 idősebb fivérem, én is harmincas vagyok, legidősebb 39. Nincs unoka a családban, anyum 29 éves volt mikor az első bátyámat szülte, hamarabb is szeretett volna, de nem jött össze, engem meg 38 évesen szült.

Egyik egyedülálló nagynéném, akinek még gyereke sincs és 2 évvel idősebb anyumnál, idén lett 70 és felemlegette anyumnak, mintha az ő hibája lenne, hogy még nincsenek unokáik. Én legszívesebben visszavágtam volna, hogy hol van a férjed, vagy hol vannak a gyerekek és unokák? Anyum viszont lecsititott.

Az apám bátyjának a lányával beszélgetve viszont inkább arra jöttem, rá, mert ő is elvált, és apám másik húgának a lánya is elvált, hogy ez inkább generációs-társadalmi probléma, mintsem a szülők hibája volt.

Én nekem valószínúleg bonyolultabb lenne a gyerekvállalás, mert meleg vagyok.

Ti mit gondoltok?

#nagynéni #Generációskülönbség #Unokátlanság #Kései gyermek #Generációsprobléma
2021. nov. 12. 15:05
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
93%
Én azt gondolom, hogy eleve nem probléma, ha valakinek nincs gyereke.
2021. nov. 12. 15:06
 2/31 A kérdező kommentje:

Egyik tesómnak, kétszer 7 éven át tartó párkapcsolata volt, és bár a hölgy 1 évvel volt idősebb, de mégse érezte, hogy vigyázni kellene magára, mármint úgy értem, hogy volt 2 terhessége és hát nem hagyott fel azokkal a dolgokkal, amivel fel kellett volna, alkohol vagy cigi esetében, pedig diplomás nőről beszélünk.

A másik bátyámnak is lehetne már gyereke, de ott a lány önkénteskedett Szír menekültek tekintetében, és bátyám meg szintén külföldön dolgozott, de máshol és közös döntés volt, végül ne tartsák meg a babát.

2021. nov. 12. 15:09
 3/31 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva, fura, hogy anyám szemére veti az apai nagynéném azt, azt suggalva ezzel, mintha anyum hibája volna az egész, hogy bátyáimnak még nem jött össze a feleség plusz gyermek téma. Nekem meg ez fájt, talán anyumnak is.
2021. nov. 12. 15:13
 4/31 anonim ***** válasza:
92%
Nincs gyereked? Semmi baj. A baj az ha van, de az alapvető dolgokat sem tudod megadni neki vagy éppenséggel nem szereted. Legrosszabb esetben mind kettő.
2021. nov. 12. 15:17
 5/31 A kérdező kommentje:
Nézd én megadnék mindent egy gyerekért, de néha azt érzem, hogy nem nagyon kompatibilisek velem, inkább én is a bátyáimért aggódok.
2021. nov. 12. 15:19
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg senkinek sem a hibája, hiszen ez nem hiba. Vagy kötelező mindenkinek gyereket vállalni?
2021. nov. 12. 15:23
 7/31 anonim ***** válasza:
27%
Ha meleg vagy fogadhatsz örökbe. Vagy lombik rengeteg lehetőség van .a testvereid meg csak had éljek nyugodtan az életüket ahogy jónak látják. A gyerek folyamatos társadalmi elvaŕas. Mintha az lenne a legfontosabb dolog a világon. Közben egy nagy lofaszt.a nagynened. Se gyerek se unoka 70 évesen?akkor mit dumal bele a testvére életébe. Húzzon el a sunyiba.egyszer tőlem is megkerdezte a nagynenem.hany éves vagy mondom 25 .tudtam mi a következő kérdés. Gyerek?erre én közöd?és síri csend .anyám feje meg majd fel robbant. Azóta se kérdezte:)))
2021. nov. 12. 15:30
 8/31 anonim ***** válasza:
98%
régen is voltak, akiknek nem volt gyerekük. mentek papnak, apácának, vagy csak simán éltek a nagycsaládban. szerintem ebben semmi különös nincs. és jobb is, ha olyan családba születik gyerek, ahol vágynak rá
2021. nov. 12. 15:30
 9/31 anonim ***** válasza:
71%

Ez egy ilyen ország sajnos.

Ha nincs kő kemény szülői háttér aki pénzeljen, akkor jobb esetben 30-35 éves korodra (hangsúlyozom jobb esetben) tudsz valami biztos anyagi alapot össze kapirgálni, amiből lehet családot alapítani, vagy hamarabb max úgy ha egy 20 éves hitelt felveszel. Vagy bizonytalan anyagi körülmények közé szülsz gyereket.

2021. nov. 12. 15:31
 10/31 A kérdező kommentje:
Hát nézzük csak, én későn kezdtem el már 2 szakma, és 1 alapdiplomával hátam mögött az egyetemi mesterképzést, és még csúszok is a diploma leadással, hogy miért? Mert bejött a COVID, most külföldön önkénteskedek, némi pénzért.
2021. nov. 12. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!