Vajon ez generációs probléma vagy a szülők miatt van ez?
Én vagyok a legfiatalabb a családban, de van még 3 idősebb fivérem, én is harmincas vagyok, legidősebb 39. Nincs unoka a családban, anyum 29 éves volt mikor az első bátyámat szülte, hamarabb is szeretett volna, de nem jött össze, engem meg 38 évesen szült.
Egyik egyedülálló nagynéném, akinek még gyereke sincs és 2 évvel idősebb anyumnál, idén lett 70 és felemlegette anyumnak, mintha az ő hibája lenne, hogy még nincsenek unokáik. Én legszívesebben visszavágtam volna, hogy hol van a férjed, vagy hol vannak a gyerekek és unokák? Anyum viszont lecsititott.
Az apám bátyjának a lányával beszélgetve viszont inkább arra jöttem, rá, mert ő is elvált, és apám másik húgának a lánya is elvált, hogy ez inkább generációs-társadalmi probléma, mintsem a szülők hibája volt.
Én nekem valószínúleg bonyolultabb lenne a gyerekvállalás, mert meleg vagyok.
Ti mit gondoltok?
Egyik tesómnak, kétszer 7 éven át tartó párkapcsolata volt, és bár a hölgy 1 évvel volt idősebb, de mégse érezte, hogy vigyázni kellene magára, mármint úgy értem, hogy volt 2 terhessége és hát nem hagyott fel azokkal a dolgokkal, amivel fel kellett volna, alkohol vagy cigi esetében, pedig diplomás nőről beszélünk.
A másik bátyámnak is lehetne már gyereke, de ott a lány önkénteskedett Szír menekültek tekintetében, és bátyám meg szintén külföldön dolgozott, de máshol és közös döntés volt, végül ne tartsák meg a babát.
Ez egy ilyen ország sajnos.
Ha nincs kő kemény szülői háttér aki pénzeljen, akkor jobb esetben 30-35 éves korodra (hangsúlyozom jobb esetben) tudsz valami biztos anyagi alapot össze kapirgálni, amiből lehet családot alapítani, vagy hamarabb max úgy ha egy 20 éves hitelt felveszel. Vagy bizonytalan anyagi körülmények közé szülsz gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!