Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Vajon ez generációs probléma...

Vajon ez generációs probléma vagy a szülők miatt van ez?

Figyelt kérdés

Én vagyok a legfiatalabb a családban, de van még 3 idősebb fivérem, én is harmincas vagyok, legidősebb 39. Nincs unoka a családban, anyum 29 éves volt mikor az első bátyámat szülte, hamarabb is szeretett volna, de nem jött össze, engem meg 38 évesen szült.

Egyik egyedülálló nagynéném, akinek még gyereke sincs és 2 évvel idősebb anyumnál, idén lett 70 és felemlegette anyumnak, mintha az ő hibája lenne, hogy még nincsenek unokáik. Én legszívesebben visszavágtam volna, hogy hol van a férjed, vagy hol vannak a gyerekek és unokák? Anyum viszont lecsititott.

Az apám bátyjának a lányával beszélgetve viszont inkább arra jöttem, rá, mert ő is elvált, és apám másik húgának a lánya is elvált, hogy ez inkább generációs-társadalmi probléma, mintsem a szülők hibája volt.

Én nekem valószínúleg bonyolultabb lenne a gyerekvállalás, mert meleg vagyok.

Ti mit gondoltok?

#nagynéni #Generációskülönbség #Unokátlanság #Kései gyermek #Generációsprobléma
2021. nov. 12. 15:05
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
21%

"Nyilván nem kell a Józsival kézen fogva megjelenni gyerekért, de simán el lehet intézni." Vagyis hazudni, alakoskodni, lapítani kell a párodat nem felvállalva: Ami úgyis ki fog derülni. Ezzel is azt igazolod, hogy ebben a nyomorult országban NEM fogadhat örökbe tőrvényes úton meleg pár.

" Amellett ha nagyon akar valaki, akkor PÉNZÉRT talál béranyát, akivel lefeküdnie sem kell" Ez megint törvénytelen út, úgyhogy miről is beszélünk?

2021. nov. 12. 18:42
 22/31 anonim ***** válasza:
93%
Ez egy érdekes kérdés, szerintem nem alaptalan ha generációs problémáról beszélünk. A volt gimis fiú osztálytársaim felének a mai napig nincs gyereke. Nekem sincs, most múltam negyven éves. Ez azért elgondolkodtató, azzal együtt is hogy az én személyes elb@$zottságomat nem akarom a teljes generációmra kivetíteni. Ami mindig feljön a téma kapcsán az a mocskos anyagiak kérdése, hogy huszonévesen az emberek többsége nincs olyan egzisztenciális helyzetben hogy be merjen vállalni egy gyereket, egyáltalán gondolati szinten sem merül fel ez sokaknál miután saját magukat alig tudják fenntartani a fiatalok. Viszont 35-40 éves korukra meg sokaknál a sok csalódás, rossz tapasztalatok után már olyan kötődési nehézségek alakulnak ki hogy már a pártalálás is egy lehetetlen küldetésnek tűnik, egy komoly kapcsolatot is nehéz összehozni, nem hogy házasságot, gyerekeket. Szóval nem egyszerű dolog ez.
2021. nov. 12. 19:01
 23/31 anonim ***** válasza:
86%
Én inkább azt nevezném generációs problémának, hogy régen mindenki orrba-szájba szült meg csinálta a gyerekeket, mert ez volt az elvárás, a nő neve kuss, nála pláne nincs olyan, hogy nem akar, max ha beállt apácának (és normális fogamzásgátlás sem volt mellesleg).
2021. nov. 12. 19:57
 24/31 anonim ***** válasza:
23%
Le lehet pontozni, attól a tény tény marad: a homoszexuálisokat harmadrendű állampolgárnak kezelik ebben az országban.
2021. nov. 12. 20:16
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy bármiféle, egyértelműen igazolható okot lehetne feltételezni.
2021. nov. 12. 20:18
 26/31 anonim ***** válasza:
56%
Mondjuk azért vicces kicsit ez az egész. A TV-ben egy tusfürdőreklámra kiírják a 12-es karikát, nehogy szegény gyerek sérüljön tőle, de azt meg sokan rendben valónak tartják, hogy egy kisgyereknek elmagyarázzák, hogy hát miért van " két apja " vagy " két anyja " meg úgy overall mi az a homoszexuális pár, mikor egy hetero kapcsolatnál még a gólya hozta a magyarázat, ha esetleg a gyerek érdeklődik.
2021. nov. 12. 22:31
 27/31 A kérdező kommentje:

Aki azt írta, hogy erről ne beszéljek senkivel, annak azt írnám, hogy már késő. Ha azt vesszük, jó 10 évvel ezelőtt érettségi előtt mondtam el anyámnak és bátyjaimnak azt, hogy más vagyok. Anyummal megharcoltuk a köröket, de mára szeret és elfogad, plusz az ő kedvenc előadói között is ott Freddie Mercury.

Ezen kívül 2012-ben érettségi után 1 évvel kezdtem el járni meleg közösségbe, buliba, az aktivistáskodáshoz mármint ami vidéket jelenti, úgy 2016 elején csatlakoztam be és egészen 2018 augusztusáig csináltam, egészen 27 éves koromig. Szóval így boldog-boldogtalan megtudhatta, hogy azért szervezkedtem hol egymagam, hol csoportban. Egy volt rendőrnek ment osztálytársam még szépen el is üldözött a helyi egyházközösségből, pedig én újszülöttkorom óta oda jártam szüleimmel, ő pedig olyan új kereszténynek számít.

Míg fel nem költöztem Budapestre. Ott pár dologban kimerült az aktivizmusom, de már nem volt főáramlatú a dolog. Inkább pénzt kerestem egyetem mellett, már amennyit a 3 napnyi egyetemre bejárás engedett, plusz néha buliztam, meg éltem a vágyaimat, amit vidéki kisvárosban illetve megyeszékhelyen nem tudtam. Ez kb másfél év volt.

Aztán hazamentem COVID-dal márciuskor, majd megint fel, augusztustól-novemberig, utána megint haza, most július óta külföldön élek, egy hosszútávú önkéntes programban veszek részt, talán júniusig. Utána haza mennék, leállamvizsgáznék, majd megint 1 évre szakmai gyakorlatra kimennék, ugyanis ezt látom biztosnak.

2021. nov. 12. 23:42
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Én írtam, hogy nem kell az orrukra kötni, de kizárólag a gyerekvállalás és örökbefogadás kapcsán, csak te kiemelted ebből a kontextusból.

Nyilván a közvetlen családoddal, hozzád közelállókkal közlöd, de hibának érzem ezt fűnek-fának lobogtatni, mert a nemisége mindenkinek a magánügye.

Mindezt úgy mondom neked, hogy nálunk nagyon közeli családtag (unokaöcs) meleg és a legjobb barátom is az volt (meghalt), tehát kizárólag praktikus tanácsként ajánlottam.

De természetesen te gondolhatod másképp, de okos ember gondolkozik, ha meleg, ha nem!

2021. nov. 13. 08:36
 29/31 anonim ***** válasza:
55%

Eleve undorítónak és nevetségesnek tartom azt az embert, aki tragédiaként kezeli azt, ha nem szarja valaki más sorra a gyerekeket. Nálunk is divat ez, azt nem tisztelte senki, hogy milyen felnőtt lett abból a gyerekből, aki megszületett, csak a le nem született gyerekekkel foglalkoztak. Nyilván, mert a fél rokonságom egy nyomorék nincstelen senki, aki csupasz picsára, végzettség és minden nélkül csak arra volt képes, hogy valaki teherbe kúrja, így nyilván csak abban lehet versenyezni, hogy kinek van több tojás a segge alatt. :D Már rég nem beszélek velük, ha lenne gyerekem, sem vinném ilyen emberek közé, nem akarom, hogy hülye legyen.

Ezen a rohadt bolygón csak az értelmes életnek és a minőségnek van már hely, csak ezt az elmaradottabbak még nem érzékelik. Ők lokálisan gondolkodnak...

2021. nov. 13. 10:38
 30/31 A kérdező kommentje:
28-as, és szerinted hogyan hárítsam el a kérdéseket a kisvárosban vagy munkahelyemen, hogy ha megkérdik, hogy milyen volt a hétvégém és van-e valakid és hogy vele töltötted-e? Plusz ha megnézek egy hivatalt, ugyanis 2 egyetemi képzés között dolgoztam, de még Fodrászatban is jártam, szinte mindenhol ott volt a kedves munkatársaimnak vagy a fodrásznak a házastársa, gyerekei, unokáiról készült fotó. Akkor ez nem kettős mérce?
2021. nov. 13. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!