Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit kezdjek egy olyan anyóssal...

Mit kezdjek egy olyan anyóssal, aki lenézi anyukámat mert segít nekünk és sohasem ajánlja fel a segítségét?

Figyelt kérdés

Anyósom imád dicsekedni magával, szeret utazgatni, mindenhova járkál a párjával, több tízezret költ a macskájára, meg biokajára, ilyenekre, de ezekkel nekem nincs bajom, mert az ő dolga. Mégis mindig gúnyos velem amikor látja, hogy a 120 km-re lévő anyukám segít nekünk mindenben, például bevásárolni (9 hónapos terhes vagyok), mert a párom hétvégén is dolgozik, hogy legyen megtakarításunk a kis családunknak, vagy forgatja a szemét mikor mondtam neki, hogy anya segített megvenni a babának a kiságyat, meg vett még neki takarót, ruhákat, de segít mindig ha valamire szükség van, pedig tudja, hogy nem vagyunk gazdagok, meg azt is hogy mennyi anyának a vidéki nyugdíja. 2 hetente találkozunk sajnos csak vele, mert messze lakik, de akkor is mindig segít valamit anélkül hogy megkérném. Anyósom szerint az a szülő aki ennyit segít az elkényezteti a gyerekét. Úgy mondja mintha lakást kaptam volna, vagy lenne több milliós örökölt vagyonom.

Most felújítjuk a szobánkat és sajnos kicsit el is késtünk vele, mert nem várt probléma lépett fel és több plusz költség adódott. Nem sokára szülök is, de meg sem kérdezi, hogy van-e valamire szükségünk, a picinek vagy ilyesmi, semmi, pedig elmondtam neki, hogy milyen nehéz most nekünk minden szempontból. Szóba került még multkor az is, hogy mi félreteszünk majd a gyerekünknek havonta egy kis megtakarítást, hogy majd 18 évesen legyen valamennyi tőkéje az elinduláshoz, erre is csak forgatja a szemét, hogy jaj hát ha ennyi pénzetek van. Ezek nekem olyan rosszul esnek. Nem tudom figyelmem kívül hagyni, mert annyira bánt és úgy kitörne belőlem a fájdalomérzet.Engem talán az zavar a legjobban, hogy lenézi anyukámat.

2021. okt. 3. 15:37
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
41%

Nálunk az a szokás,hogy a nagyszülő vesz akár kisagyat,vagy nagyobb dolgot,esetleg ad bele több pénzt.Nincs semmi ,ami miatt a kérdezőnek szégyellnie kellene magát.Normális családoknál segítik egymást,ki mivel tud.

Kérdező,én elhajtanám anyósod,ha anyukádat sértegetné.Semmi köze hozzá,ez csak rosszindulat.

Ha megsértődik,megsértődik.

2021. okt. 3. 22:34
 22/41 anonim ***** válasza:
58%
Kérdezd meg te őt, hogy szüksége van-e valamire vagy kell-e neki valami!
2021. okt. 3. 23:03
 23/41 anonim ***** válasza:
42%
Utolsónak igaza van, kérdező, te hányszor kérdezted meg anyósodat szüksége van-e valamire vegyetek-e neki valamit?
2021. okt. 4. 04:51
 24/41 anonim ***** válasza:
75%
Azt írtad, felújítjátok a szobátokat... Ott laktok nála? Vagy hogyan kell ezt érteni?
2021. okt. 4. 09:38
 25/41 A kérdező kommentje:

Nem lakunk nála, mindenki külön. A sajátunkat újítjuk. Ez egy több, mint 100 éves ház, így rengeteg a kiadás amit rá kell költeni.

Anyósomnak egyébként mindig segítenek a fiai, mert ő is sokszor kért már segítséget, kocsit szerelni, számítógépet, ház körüli, sok mindent. A többi részét meg a párja csinálja neki, igazából a főzésen kívül mindent a párja csinál, még a kertet is, úgyhogy azért nem kell őt félteni.

2021. okt. 4. 11:28
 26/41 anonim ***** válasza:
56%
Kérdező, azt kérdezte TE mennyit segítesz az anyósodnak, miket veszel neki. Mert itt te hisztizel
2021. okt. 4. 16:43
 27/41 anonim ***** válasza:
83%
Úgy vállalsz gyereket, hogy a szüleid támogatása nélkül nem menne; a párod kidolgozza a belét, és anyós a rossz, aki szól, hogy hát, nem biztos, hogy okos dolog? Igaza van.
2021. okt. 4. 19:36
 28/41 anonim ***** válasza:
79%

mi félreteszünk majd a gyerekünknek havonta egy kis megtakarítást, hogy majd 18 évesen legyen valamennyi tőkéje az elinduláshoz

Megtakarítása lesz, csak apja nem, akit lát...

2021. okt. 4. 19:38
 29/41 A kérdező kommentje:
Szerintem közületek sokaknak is volt azért családi segítsége, csak más formában, más módon. Én látok sok nagymamát is vigyázni napközben az unokáira, sokan napokra is leadják a gyerekeiket hozzájuk, habár ezzel nem értek egyet, de ezek is egyfajta segítségek. Máshol is láttam már olyat, hogy nagymama felajánlotta, hogy vesz babakocsit például, akkor most ott is a szülők életképtelenek? Én nem is írtam olyat, hogy nagymama nélkül nem élnénk meg, azt írtam, hogy jelenleg mivel a lakásfelújítás nagyon rosszul alakult, nem várt problémák miatt ezért kerültünk rosszabb helyzetbe és azért aggasztó, mert pont most jön a kicsi. Tehát eddig nem jelentett volna félretenni, csak jelenleg átmenetileg kerültünk rosszabb helyzetbe és idővel fog stabilizálódni a helyzet. Ebben az esetben, ha nálunk egy családtag is kerül ilyen helyzetbe, akkor igen mi is megkérdezzük tőlük, hogy segíthetünk-e valamiben.
2021. okt. 4. 23:11
 30/41 anonim ***** válasza:
76%

A segített megvenni azt jelenti, egyedül nem ment.

Nem azt írtad, hogy anyukád csak úgy vett valamit..

2021. okt. 4. 23:14
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!