Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit kezdjek egy olyan anyóssal...

Mit kezdjek egy olyan anyóssal, aki lenézi anyukámat mert segít nekünk és sohasem ajánlja fel a segítségét?

Figyelt kérdés

Anyósom imád dicsekedni magával, szeret utazgatni, mindenhova járkál a párjával, több tízezret költ a macskájára, meg biokajára, ilyenekre, de ezekkel nekem nincs bajom, mert az ő dolga. Mégis mindig gúnyos velem amikor látja, hogy a 120 km-re lévő anyukám segít nekünk mindenben, például bevásárolni (9 hónapos terhes vagyok), mert a párom hétvégén is dolgozik, hogy legyen megtakarításunk a kis családunknak, vagy forgatja a szemét mikor mondtam neki, hogy anya segített megvenni a babának a kiságyat, meg vett még neki takarót, ruhákat, de segít mindig ha valamire szükség van, pedig tudja, hogy nem vagyunk gazdagok, meg azt is hogy mennyi anyának a vidéki nyugdíja. 2 hetente találkozunk sajnos csak vele, mert messze lakik, de akkor is mindig segít valamit anélkül hogy megkérném. Anyósom szerint az a szülő aki ennyit segít az elkényezteti a gyerekét. Úgy mondja mintha lakást kaptam volna, vagy lenne több milliós örökölt vagyonom.

Most felújítjuk a szobánkat és sajnos kicsit el is késtünk vele, mert nem várt probléma lépett fel és több plusz költség adódott. Nem sokára szülök is, de meg sem kérdezi, hogy van-e valamire szükségünk, a picinek vagy ilyesmi, semmi, pedig elmondtam neki, hogy milyen nehéz most nekünk minden szempontból. Szóba került még multkor az is, hogy mi félreteszünk majd a gyerekünknek havonta egy kis megtakarítást, hogy majd 18 évesen legyen valamennyi tőkéje az elinduláshoz, erre is csak forgatja a szemét, hogy jaj hát ha ennyi pénzetek van. Ezek nekem olyan rosszul esnek. Nem tudom figyelmem kívül hagyni, mert annyira bánt és úgy kitörne belőlem a fájdalomérzet.Engem talán az zavar a legjobban, hogy lenézi anyukámat.

2021. okt. 3. 15:37
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
47%

Nyugdíjas anyósom a szomszéd utcában lakik.

7 hónapos terhes vagyok. Anyagilag nem áll jól, ezért ilyesmi segítséget sosem kértünk tőle, de pl bevásárlásban, főzésben, takarításban jól jött volna, ugyanis volt olyan része a terhességemnek, amikor feküdnöm kellett. Egy az egyben elutasította, oldjuk meg ketten, rendeljünk ételt, magamnak szülök, stb.

Aztán meg értetlenkedett, hogy min sértődtem meg.

2021. okt. 3. 16:52
 12/41 anonim ***** válasza:
72%
"Felújítjuk a szobánkat" kérdező, mondd, hogy nem anyósnál laktok egy szobában....
2021. okt. 3. 16:55
 13/41 anonim ***** válasza:
88%

10#

De igen is gáz, ha tudom, hogy édesanyámnak is szűkös. Az meg még inkább ahogy anyóstól is elvárja.

2021. okt. 3. 16:58
 14/41 anonim ***** válasza:
58%

Ebben a történetben senki sem normális.

Az anyós egy bunkó, el nem tudom képzelni, minek tartod vele a kapcsolatot. Én egyébként már rég elküldtem volna a bús édesanyjába, de még sanszosabb, hogy fel is pofoztam volna. Mert engem még csak lehet bántani, de a szeretteimet? Na azért ölök.

Azt pedig jól írták előttem, hogy van bőr a képeden, hogy a szerencsétlen nyugger anyukádat húzod le minden téren, nemcsak anyagilag, de még segítsen is mindent. Ha nincs pénz, nem kell elleni, ennyire egyszerű ez. Szülni egyáltalán nem kötelező, ennyire ne mossa már át az agyadat az ellesztő propaganda.

2021. okt. 3. 17:10
 15/41 anonim ***** válasza:
86%
Kíváncsi leszek miből lesz "megtakarítás" ha már most nem tellik alap dolgokra, mint a kiságy..
2021. okt. 3. 17:16
 16/41 anonim ***** válasza:
84%
#15, majd a nyuggermama betömi a lyukakat, és a maradék mehet megtakarításra
2021. okt. 3. 17:38
 17/41 anonim ***** válasza:
58%
Nem kell vele foglalkozni.
2021. okt. 3. 18:13
 18/41 anonim ***** válasza:
60%
Egyetértek a 14-essel.
2021. okt. 3. 18:23
 19/41 A kérdező kommentje:
Először is anya ajánlotta fel nekünk, hogy vesz kiságyat az első és egyetlen unokájának, mert nagyon lelkes és boldog hogy végre nagymama lehet. Neki emiatt nem kell nélkülöznie, az hogy nem gazdag az nem jelenti azt hogy kisnyugdíjas, mint ahogy sokan itt azt írták. Ő azt mondja, hogy neki mindene megvan ami neki kell, én nem húzom le őt, anya magától segít, nem tudom miért baj ez. Anyósomtól pedig nem azt várom, hogy úgy támogasson, mint anya, azt várom hogy megkérdezze, hogy egyáltalan hogy vagyunk, udvariasságból van-e valamire szükségünk, de még az sem érdekli szerintem, hogy lesz unokája. Rendben, el tudom idővel ezt fogadni, de ő és a párja már nem egyszer gúnyolódtak anyán, meg a tájszólásán, azon is hogy panelban lakik. S
2021. okt. 3. 20:13
 20/41 anonim ***** válasza:
76%

Figyelj szépítheted ahogy szeretnéd.

Még mindig fügsz édesanyád pénztárcájától (ami gáz, mert ugye felelős felnőtt nem kopasz seggre szül és nem arra hivatkozik, hogy majd a család kisegít folyton) különben nem lenne "pofád" elfogadni minden alkalommal.

Meg nem édesanyád által akarnál spórolni, miközben sírsz, hogy anyósod bezzeg nem segít. Holott tudja édesanyádnak nem sok a nyugdíja.. De téged amúgy nem érdekel anyósod, hogy mit nem vesz nektek, miben nem segít, de szépen felsorolod mire költ helyettetek.. De sebaj, majd édesanyád úgy is bele ad.. Ellentmondás nem?!

Tudod azt kellene megértened, hogy nektek kellene megoldani a dolgaitokat, és nem mindig a családra apellálni. Ebben anyósodnak nagyon igaza van.

Végtére is magatoknak vállaltátok a gyereket, és nem más kontójára. Felnőttek vagytok, viselkedjetek is úgy.

Amellett megsúgom, nem mindenki nagymama típus. Láthatóan anyósod sem. Nem kötelező senkinek szeretnie a gyereked, csak mert unoka.

2021. okt. 3. 21:23
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!