Van aki utálja az egyik nagyszülejét? Ha igen, akkor miért?
Gyerekkoromban nagyon szenvedtem anyám anyjától. Elköltöttem már miatta egy csomó pénz pszichológusra. De felnőtt fejjel megbocsátottam neki, főleg hogy ő is nemrég bocsánatot kért(!) dolgokért.
Tudom, hogy szeret, "a maga módján", bár nem tudunk beszélgetni, mert tutira valamivel nagyon megbántana.
Apai nagymamámat. Ő még nagyon régen elvált az ő férjétől (nagyapám) és amikor kiderült hogy 3. Névnek megkapom nagyapám vezeték nevét már akkor elengedett engem mint jövőbeli unokát. A mai napig szomszédok vagyunk kb 6 éves koromig volt olyan kapcsolatunk hogyha felmentem a padlásra mert apám felküldött egy cuccért akkor ő ordítva fakanállal vert el vagy le kergetett, volt hogy párszor elküldtek szüleim hogy menjek fel a szülinapjára az mindig kínosan telt mert csak az unokatesóimról volt szó én meg csak ott ültem. 7 éves lehettem mikor szulinapján megkérdezte hogy minek vagy itt? Nem hívott senki!
Azon is kiakadt hogy már 7 éves vagyok és nem adtam neki soha ajándékot (ő se nekem)
Azóta a szüleim és én se erőltetem a kapcsolatot és annak ellenére hogy heti rendszerességgel látom mivel mellettünk lakik 7-10 éves koromig köszöntem majd ő levegőnek nézve nem köszönt vissza soha.
Azóta 10 év telt el hetente 1,2 alkalommal látom de olyan mint egy idegen teljesen leszarom őt na meg persze ő is engem. Várom hogy meghaljon és az öröksége egy része akarva, akaratlanul de az enyém is lesz.
Igen. Anyai ágon nagymamámat. Csak egy pèlda:
Amikor meghívtam az esküvőmre a következőt mondta:
"Jaj de jó! Összeházasodnak, hogy el tudjanak válni"
10 ève nem beszèltem vele, úgy vagyok vele hogy ha van valami fontos majd keres...
Milyen szomorú olvasni, hogy mennyi elviselhetetlen nagyszülő van. Exemnek is ilyen nagyanyja volt. Sajnált az unokáitól mindent, de még a gyerekeitől is és kivételezett közöttük. Már csak ahogy rájuk nézett, abból látni lehetett, hogy mennyire nem szereti őket, de a segítséget azt mindig elvárta tőlük.
Szerencsére nekem az anyai nagyszüleim nagyon jószívű és aranyos emberek voltak. Az apai nagyszüleimet sosem láttam, mivel jóformán apámat sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!