Nagyszülők túlzott foglalkozása az unoka irányában?
Adott egy 1 éves kislány, egyenlőre egyke, első gyermek nálunk.
A nagyszülei helybéliek. Az utóbbi időben a látogatásaik száma megnőtt. (Naponta min. 2 óra) ezzel így semmi probléma nem lenne, viszont a lány az apját ellöki magától, sírva menekül előle ,mert ugye ő dolgozni jár, nagyon keveset van itthon. Ez nagyon nem esik neki jól, de nekem sem. Igazából jól elvannak, ha kettesben vannak, de ha van ott még valaki, akkor inkább ahhoz menne.
A nagyapjához nevetve rohan,emiatt cukinak van mondva, és mivel azt mondják igényli, ezért is jönnek állandóan. Úgy gondolom ez így nincs rendjén, a kislány fejében rosszul van az a bizonyos sorrend. Amikor az apjának van ideje, itthon van,vele foglalkozik, de ez az idő olykor kevesebb mint amit a nagyszülők társaságában tölt. Nagyon családcentrikusak, és igazából semmi problémám nincsen velük, de nem tudom hogyan mondhatnám el nekik hogy amit tesznek, hiába jó, nem jó. Nekem ők anyós-após. Én nem ilyen családban nőttem fel,hogy ezt a helyzetet jól tudjam kezelni . ( Volt pár vita arról ,hogy anyós beleszólt mit hogyan kellene szerinte csinálnom (inkább parancs volt)) akkor egyszer tettem helyre a saját stílusomban ,ami nem túl barátságos, azóta ezzel nincs gond, de ezt már más helyzet, így kérek másoktól tanácsot, mit tehetnénk, hogyan,hogy ne vegyék a szívükre a lényeget,de elfogadják hogy ha jönnek is, kevesebbszer és kevésbé (elkényeztetős) nagyszülő stílusban. (Akaratos erős puszik, állandóan kézben, és minden még ki sem mondott nyikkre cselekedés)
Köszönöm, ha elolvastad és elmondod a véleményed ,te mit és hogyan tennél.
Külön megköszönném ,ha arra is tudnátok megoldást,hogy lehetne az apjához "visszazökkenteni"
Hétköznap 10 órát dolgozik, egy óra az út oda is vissza is
Hétvége szabad.
Különben "Viccből" volt már az elvivős hisztire példa.
Se viccesnek nem gondolom, se nem hiszem hogy vicceltek amúgy.
"Se viccesnek nem gondolom, se nem hiszem hogy vicceltek amúgy."
Akkor hogyhogy viccből (még ha csak idézőjelben is)?
Nevetve ölelgették magukhoz mintha több hétig lettünk volna távol az alatt a 3 nap alatt, hogy legközelebb inkább hagyjuk ott náluk,mert ez nagyon rossz volt :D
A másik nagyszülőknél voltunk, akik nagyok messze vannak.
Miért, ha nélküled vitte volna el az apja három napra, te nem ölelgetted volna meg utána, hogy jajdehiányzott, jajdejó, hogy újra itt van? :)
Jó, mondhatod, hogy te az anyja vagy, az más, de ha belegondolsz, egyelőre ahhoz vannak szokva ők is, hogy napi szinten látják, és tény, hogy ők is szeretik, szóval tényleg hiányozhatott nekik, ezért tulajdonképpen jól érezted, hogy nem csak viccből mondták. De ha csak utólag reagálták le az egészet, és így, nem pedig előre tiltakoztak, hogy ne foszd meg őket a gyerektől még három napra se, akkor azért megintcsak azt mondom, hogy nem kell a bolhából elefántot csinálni. Ők is nagyon jól tudják, hogy majd fokozatosan ritkulnak a babázások, ahogy a gyerek egyre nagyobb lesz, és hogy nem lehet folyton velük, csak próbálják kihasználni a lehetőséget, mert tudják, hogy milyen gyorsan elrepül az a pár év, amíg még hagyja magát babusgatni. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!