Mostanában mennyire gyakori az, hogy valaki 30-vagy 40-valahány évesen nagyszülő lesz?
Anya 41 évesen lett nagymama, ő maga 21 évesen szült. Tesóm 20 évesen szült.
Előfordul az ilyesmi :P És nem vagyunk kisebbségiek :D
Én 23 vagyok, kb. 25évesen szeretnénk az első babát. Én nem bánnám ha fiatal nagymama lennék majd.
Valóban egyéni döntés, én is ismerek olyanokat akik kifelyezetten huszonévesen akartak szülni. Igazából ezt is teljesen megértem. Ilyenkor a legnagyobb esély arra hogy összejön a baba és egészséges petesejtje legyen az nőnek. Ez van. 30 után elkezd lecsökkenni az esélye a problémamentes gyerekvállalásnak.
De azt is megértem aki előtte pl házat akár venni mert nem akar szülni a "bizonytalanra". Ezt is felelősségteljes döntésnek tartom.
Összességében mivel nem lehet kiszámolni a jövőt mindenki csinálja úgy ahogy jónak látja. Nem ettől lesz rossz szülő, teljesen felesleges ennyi miatt kritizálni valakit.
Az is tény hogy ma már kevesebb a társadalmi nyomás, már nem néznek ki ha nem szülsz huszon évesen. Nem úgy mint 100 éve. Ezért is tolódik ki szerintem a gyerek vállalás. Plusz az anyagias világ miatt, amit nem lehet kikerülni. A mai világban ahhoz hogy előre jusson az ember, pénz kell (régen is kellett volna pénz, de nem voltak ilyen lehetőségek mint ma) Tehát nem szabad túl leegyszerűsíteni. Tovább mennék. Tény higy kezd túlnépesedni a föld. Akkor mi a bánatért zavarja a szomszéd Mariska nénit hogy XY mikor szül, vagy egyáltalán szül-e..amúgyis semmi köze hozzá..
Azért egy dolgot jegyezzünk meg: gyereket nem szülni NEM önzőség! Mégis kivel szemben az?! A meg nem született, nem létező gyerekkel szemben? Ha-ha. Ennyi erővel pont, hogy a gyerekvállalás az önzőség, hisz miért szülsz? Mert TE gyereket akarsz, mert TE babázni akarsz, mert legyen valaki, aki esetleg ápol öreg korodban (nagy sláger ez a gyerekeseknél), egy szóval TE-TE-TE. Úgy hogy hagyjuk már. Aki akar szül, aki nem, az nem. Gyereket mindenki magának szül, nem a társadalomnak, főleg hogy te vállalsz min. 18 év kőkemény kötelezettséget és felelősséget a nyakadba, te kelsz hozzá éjszaka, te pelenkázod, te nem alszol hónapokig vagy éppen évekig, neked kerül több milliódba a felnevelése és még sorolhatnám, nem pedig a társadalomnak.
Bármily hihetetlen is, koránt sem vágyik mindenki gyerekre, millió és egy másik dolog van, amit akarhat az ember, ami boldoggá teheti őt, engedtessék meg, hogy mindenki maga döntse el, neki mi a jó, ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!