Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Anyukák, nektek hogy esne?

Anyukák, nektek hogy esne?

Figyelt kérdés

Tavaly a Covid helyzet és a terhességem miatt nem voltunk otthon, (nyaralni sem). Év végén született a babánk.

Most, hogy mindenki be van oltva, úgy gondoltam hogy önző dolog lenne nyaralni mennünk (nagyon elfáradtunk), inkább hazautazunk hogy a nagyszülők megismerjék az unokát. (1.unoka, nagyszülők egészségesek, oltva vannak)

Férjem mondja hogy abban a hétben, amikor az ő szülei városában leszünk, nem megyünk át minden nap hogy ismerkedjenek a babával, majd találkozunk egy étterem teraszán és megnézik tisztes távolságból, mivel járvány van. Ez az ő kérésük... nem voltam még nagyszülő járvány idején, de fenti paraméterekkel én csak megragadnám a lehetőséget hogy egy hétig babázzak... nekem rosszul esett. Persze elfoglaljuk majd magunkat így is, de már az hülyén hangzik hogy igen itt van a fiam és családja a városban miattunk, de mi nem nagyon találkozunk velük.

2021. jún. 19. 14:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%

Nekem már eleve az is furcsa, hogy a férjeddel nem "hazamentek" a szülőkhöz, hanem valahol meg kell szállnotok, a többi csak hab a tortán.

Fújjátok le az egészet és menjetek nyaralni!

2021. jún. 19. 17:43
 12/18 A kérdező kommentje:
#11 külföldön élünk, nem tartunk fenn lakást "otthon", szülőknél sincs szobánk meghagyva erre a célra. Köszönöm a válaszokat és a nézőpontokat. Ez a vírus azt gondolom itt marad, azért olttattunk hogy picit élhetőbb legyen az élet, de tiszteletben tartjuk a döntésüket.
2021. jún. 19. 22:16
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Fölösleges erőltetni ha ennyiore félnek.
2021. jún. 19. 22:27
 14/18 anonim ***** válasza:
91%
Ha tenyleg igy jarnak el mindenkivel, es ugyanugy elnek, mint mikor tombolt a jarvany, elneznem meg. Magyarorszagon a vedettseg kommunikalasa es az amokfutas-szeru nyitas miatt boritekolhato egy negyedik hullam. Bocsasd meg nekik, akkor is, ha nem erted meg.
2021. jún. 20. 02:10
 15/18 anonim ***** válasza:
44%

14

De boltba csak járnak, postára, tankolni.

Én akkor érteném meg ha teljesen elszigetelve élnének. De biztos hogy ezekre a helyekre járnak, esetleg dolgozni és akkor a csecsemő unokával fél találkozni? Ti tényleg elhiszitek ezt? Ez akkora kamu a részükről. Ez csak nem akarás.

2021. jún. 20. 06:21
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

De furcsa. Erre nem is gondoltam hogyha nem éltek a környéken, nincs szobátok "otthon"

Mi is ritkán járunk a nagyszülőkhöz, de meghagyták anyumék a szobámat h legyen hova "hazamennünk" ha meglátogatkuk őket. Ezért volt számomra egyértelmű.

Akkor meg pláne nem mennék. Azért visdzamenni a szülővárosomba (ahol mindent ismerek stb) h szállodába menjek, és egy órát teraszozzak a nagyszülőkkel...

Akkor elmennénk inkább olyan helyre nyaralni amit élvezünk, ahol tudunk várostnézni stb

2021. jún. 20. 07:14
 17/18 anonim ***** válasza:
75%
Az anyósom még soha nem látta a 9 hónapos fiunkat. Egy városban lakunk, 20 perc sétatávolságra. Ő sem a babát félti, hanem saját magát, jaj, ő el ne kapjon valamit, ő már öreg és gyenge. Szerencsére a napi doboz cigihez elég erős. Nekem is nagyon rosszul esik, de ez van, kezd beszűkülni, nem nagyon érdekli semmi saját magán kívül.
2021. jún. 20. 10:45
 18/18 anonim ***** válasza:
42%

Ha még tombolna a járvány, megérteném, a mostani helyzetben viszont tényleg erős túlzás ez így. Egyébként lehet, hogy azért is félnek tőletek jobban, mert itthon egy ideje az a narratíva uralkodik, hogy a nagy, veszélyes külföldről jön minden rossz, ott még a járványt sem győzték le, csak mi győztük le, magyarok. Tehát aki külföldről érkezik, az sokkal valószínűbb, hogy covidos.

Ez az ő rigolyájuk, ne vedd magadra.

Említsétek meg nekik, hogy milyen megnyugtató a járványhelyzet ott, ahonnan jöttök, és mondjátok meg, hogy ha időközben mégis meggondolnák magukat, és szeretnének hosszabban/közelebbről találkozni, akkor szóljanak, szívesen mentek. Ennyivel megtettetek mindent, amit lehet.

2021. jún. 20. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!