Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért az a sztárunoka, akinek...

Miért az a sztárunoka, akinek van párja?

Figyelt kérdés
Doktorjelölt vagyok, egy évet voltam ösztöndíjas Japánban, egy nyarat pedig Amerikában töltöttem. Nagyszülõk szemében kékharisnya vagyok. Testvérem informatikus, Németországban él és milliós fizetése van. Unokatestvérem pedig otthon maradt, de mindent megcsinál otthon. A COVID alatt is õ vásárolt a nagyszülõknek. Másik unokatestvérem, bár diplomás, õ a kedvenc, csak azért mert párja van. Szerencsélten lány frossdiplomás, de már az elsõ alkalommal az érdekli õket, hogy mikor lesz gyerek. Nekem kellemetlen, nem hogy nekik. Nekem felrókák, hogy akár már Anya is lehetnék, de csak utazgattam meg tanultam
2020. dec. 25. 20:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
95%

Nézd, egyrészt más generáció. Engem amiatt nyaggattak az egyetemi éveim alatt, hogy mikor lesz már egy rendes szakmám..

Másrészt pedig-ahogy az egyik válaszoló írta -, vágynak dédunokára, szeretnék megélni a születését.

2020. dec. 25. 22:59
 12/24 anonim ***** válasza:
94%

Mert ő a “rendes” a csapatban. Elvégezte az iskolát, párt talált, tudod, a nagykönyv szerint jön az eljegyzés, közös ház, esküvő, gyerek 1, gyerek 2, gyerek 3, aztán...azt nem tudjuk hogy mi jön utána mert többnyire itt ki is van pipálva a kötelező lista. Szépen él csendben, rendezgeti a kertet meg a gyerekeket aztán majd megöregszik. De mivel ez az öregek szerint a normális, így örülnek hogy belőle legalább lett valami, az ő élete már lassan sínen van teljesen, nem urizál meg bolondkodik mindenféle utazásokkal meg nem abból áll a napja hogy a gépet veri egyfolytában.

Mamám anno megkérdezte, miért nem maradok a nyári munka gyárban, miért megyek egyetemre. Első évben mondta, hogy max ezt fejezzem be de ne nagyon tanuljak mert a férfiak nem szeretik ha okos a nő; cserébe minden alkalommal megkérdezi hogy mikor szülök már. Nem fogja felfogni, elengedtem..

2020. dec. 26. 02:27
 13/24 anonim ***** válasza:
84%
Tudod, ebben az az igazán szomorú, hogy a család, diploma közé VAGY relációt teszel. Az az igazi továbblépés, ha összejön a diploma ÉS a család is.
2020. dec. 26. 14:50
 14/24 anonim ***** válasza:
83%
Mármint nálatok ez lehet a továbblépés. Szerintem vannak családok, ahol ez nem kérdés.
2020. dec. 26. 14:51
 15/24 anonim ***** válasza:
84%

Mert amikor ők voltak fiatalok, akkor szó nem volt arról, hogy egy nő utazgasson, arról pláne nem, hogy érettségi után tanuljon. Így azt az unokát érzik közel magukhoz, amelyik családot alapít.

Nagyanyámat nem engedték 6 osztálynál tovább tanulni, mert a fél tesói körül kellett csicskázni.

Mondjuk pont a nagyszüleim azok, akik abszolút próbáltak egyenlően szeretet osztani, pedig egyszer emberek és ezt becsülöm bennük.

2020. dec. 29. 11:07
 16/24 anonim ***** válasza:
57%
9,10,12-nek van igaza. Mirol beszelgessenek veled? Ők mar varjak a lagzit, unokat.
2020. dec. 30. 00:13
 17/24 anonymousreview60 ***** válasza:
87%
Kérdező, megválaszoltad. Plusz: Régimódiak (szakma, házasság hamar, gyerek gyorsan, stb.), és koruk miatt is beszűkültek: Mikor lesz már dédunokám? Szomszédom 70+-os volt 3 éve, és akkor volt a legnagyobb (!) unoka 18-19(?). Mi volt a duma? Már annyira szeretnénk dédunokát? Én meg nézek: miafasz?
2020. dec. 30. 09:22
 18/24 A kérdező kommentje:
Nálam azt hitték, hogy 18 évesen el fog jegyezni a barátom, és 20 éves koromra már férjnél leszek
2020. dec. 30. 10:07
 19/24 anonymousreview60 ***** válasza:
90%

#18: Igen, azt hitték. Az emberek nagyon sokfélét "hisznek". Kérdező, téged ez a helyzet szerintem három okból zavarhat:

1. Féltékeny vagy (nem hiszem). Ebben az esetben meg kellene tanulnod, hogy sokszor nem kapjuk meg, amit szeretnénk, és a másiknak néha csak mázlija van.

2. Megfelelési kényszer van benned. Félsz, hogy nem felelsz meg a nagyszüleidnek, és nem fognak szeretni. Doktorjelöltként (Gratulálok! Irigyellek.) már elvileg kell annyira felnőttnek lenned, hogy meg kell tudnod érteni - és lassan érzelmileg elfogadni - hogy amíg őszinte vagy magaddal szemben (mert azt csinálod, amit tényleg akarsz és élvezel) és az nem törvénytelen, addig senkinek semmi köze ahhoz, mit nem/teszel. A nagyszüleidnek sem.

3. Az élet igazságtalan, és ezt nehéz elfogadni: Az emberek jobban húznak a hozzájuk hasonszőrűekhez (esetedben a korán házasodókhoz). Részrehajlóak lesznek, úgy hogy észre sem veszik magukon. Ez egy evolúciós igazodási kényszer. Sajnos nehezen kikapcsolható, és a korral csak romlik. Ezt a szeretteinkben elfogadni nehéz.

Nem vigasztalásképpen mondom (és nem kívánom), csak sajnos az is lehetséges, hogy a doktorátusoddal együtt 30 felett te szülsz hamarabb - ráadásul ikreket - míg az unokatesód ezzel a sráccal 3 év múlva szétmegy, majd a következővel vért izzad a gyerekért, te meg elsőre teherbe esel egy fél éve megismert fazonnal, és utána ásó-kapa-nagyharang.

2020. dec. 30. 10:35
 20/24 anonim ***** válasza:
61%
Card le. Eleve nem fer, hogy az egyik unokát jobban szeretik, mint a másikat, meg feltételekhez kötik, meg ranglétráznak. Nem veled van a baj, ővelük. Akik rangsorolják, érezhetően "ranglétrázzák" az unokáikat. Mert ha pl valaki mondjuk közelebb áll a szívéhez, lehet, de akkor ne érzékeltesse ki, ne mutassa ki, ne fejezze ki semmilyen gesztusokkal se.
2020. dec. 30. 15:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!