Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Apukám beszélhet így a kisfiun...

Apukám beszélhet így a kisfiunkkal?

Figyelt kérdés

Amikor a szüleinknél vagyunk látogatóban apám sokszor szól úgy a 6 éves fiunkhoz, hogy "mi van te kis f@szkópé?", de ezt nem rossz szándékkal mondja, ő ilyen laza volt mindig is, ilyenkor mindig kedvesen nevetgél, és azt vettem észre, hogy a fiunknak is tetszik ez, ő is kacarászik ilyenkor, mikor ilyeneket mond neki.

Csak valahol olyan bizarrnak tűnik ez mégis.

Vagy ezt csak én gondolom túl? 40/N.

2020. nov. 8. 19:15
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
61%
Apádat írasd be egy illemtan tanfolyamra.
2020. nov. 8. 20:27
 32/51 anonim ***** válasza:
24%
Hú... És én még csodalkozok, miért van ennyi penye, életképtelen kis allalmatlan gyerekek majd fiatal felnőttek vannak.. Már semmit se lehet nekik mondani.. Mert jaj a kislelke. De jo, hogy az én anyámék nem voltak ilyenek!
2020. nov. 8. 20:30
 33/51 anonim ***** válasza:
77%

32. Már bocs, de az én anyámék olyanok voltak. Verés, durva beszéd, káromkodás, érzelmi, lelki bántalmazás. Ha "hiperérzékeny", meg "életképtelen" vagyok, akkor éppen ettől, a hiányzó érzelmi biztonságomtól, meg attól a ténytől, hogy én is így beszéltem/viselkedtem gyerekként másokkal, mert ezt tanultam el. Rohadt sok hátrányom származott ebből és rengeteget kellett dolgoznom magamon. Igen, sérült vagyok, de éppen az általad idealizált bánásmód miatt. Senkinek nem kívánom.

Erős tagadást érzek a részedről. Erős ember abból lesz, aki érzi, hogy szeretik, megbecsülik. Ha ezt a családjától megkapja, akkor mások már kevesebb eséllyel tudnak sérülést okozni neki az ellenkezőjével, mert kialakul egyfajta védettség.

2020. nov. 8. 20:37
 34/51 anonim ***** válasza:
91%

33:

"Erős ember abból lesz, aki érzi, hogy szeretik, megbecsülik. Ha ezt a családjától megkapja, akkor mások már kevesebb eséllyel tudnak sérülést okozni neki az ellenkezőjével, mert kialakul egyfajta védettség."

Bezony ám!

Ezeket a mondatokat kőbe kéne vésni, olyan igazak!

2020. nov. 8. 20:48
 35/51 anonim ***** válasza:
16%
33: a kérdés nem rólad szól és jó eséllyel a kisfiú nem olyan családban nevelkedik, mint amilyenben neked volt részed. Sajnálom, amin keresztül mentél, de egy kiegyensúlyozott családban a helyén kezelik az ilyeneket. A kérdező nem írt azóta, de az alapján, ami a leírásban volt, a nagypapa szereti az unokáját, max egy szerencsétlen kifejezést alkalmaz. De ez akkor sincs párhuzamban azzal, amiről te írsz...
2020. nov. 8. 20:49
 36/51 anonim ***** válasza:
81%

35. Ebben igazad van, de akkor, hogy a kérdező gyerekénél maradjunk:

Ha ugyanilyen kedveskedve mondja majd egy gyereknek, hogy "f.szkópé", hiszen az rendben van, és jófej dolog, majd kapja érte a feketepontt, a beírást, meg behívják a szüleit, szerinted mit fog érezni? Kriminalizálják egy olyan viselkedésért, ami szerinte teljesen rendben van, az iskola szerint meg nem fér bele a tiszteletteljes társas viselkedés kereteibe. Akkor a magyar közoktatás túlreagálja? Mert napi szinten büntetnek ilyenekért gyerekeket.

2020. nov. 8. 21:27
 37/51 anonim ***** válasza:
79%
Nincs jogom utasításokat adni, hogy ki hogyan nevezze vagy milyen jelzőkkel illesse az unokáját (vagy más kisgyerekét), de azok a jelzők, amik itt elhangzottak KRITIKÁN ALULIAK, nem valók a homo sapienshez. Próbálnád csak valamelyik cigánygyereket így titulálni. Megtudnád, hol lakik a magyarok istene!
2020. nov. 8. 21:29
 38/51 anonim ***** válasza:
81%

Bocs, egy utolsó szempont a 36-os hozzászólásomhoz. És olyankor szembesül vele az ember, hogy az a bánásmód, amiben ő részesült, az össztársadalom szemében nem elfogadható, nem civil viselkedés. És akkor felvetődik benne, hogy ő akkor ott azt a bánásmódot tényleg megérdemelte? Őt bűntetik, megszégyenítik érte, de őt akkor, ott senki nem védte meg, nevettek rajta és nem mondták azt hogy nem oké?

Ilyankor nem az jut az eszébe, hogy a papi milyen kedves és vicces volt.

2020. nov. 8. 21:38
 39/51 anonim ***** válasza:
18%
Vannak családok ahol az állandó baz..egolás meg f..szozás megszokott, náluk nyilván nem akadna fenn senki azon, hogy a gyereket is lef..szozzák.
2020. nov. 8. 22:13
 40/51 anonim ***** válasza:
73%

Akkor képzeljük el a szituációt, hogy a gyerek kedveskedve, viccelődve, nevetgélve f.szkópénak hívja a nagypapát.

Rendben lenne? Nem szidnád le?

Nem akkor sérül a gyerek, amikor a nagyapa viccelődik vele, hanem akkor, amikor rájön, hogy abban a helyzetben papa volt Jupiter, ő meg a kisökör, és ha ezt felhozza még a tetejébe rosszfej is lesz, meg túlérzékeny, de ha ő bármilyen kontextusban nem a megfelelő embert f.szkópézza le, akkor azt a "viccet", amit a nagypapa meg ő értett, az iskola meg a munkahely majd nem fogja A gyerek megbűnhődik a viccért, sérül az igazságérzete, az önérzete, az önbecsülése, és nagy eséllyel a család is lefogja szidni, teljesen elfeledkezve arról, hogy ők tanították neki ezt a viselkedést/nem torkolták le érte a nagypapát. Rájön, hogy igazságtalanság történt vele szemben, de a tetjébe még ő lesz a rossz, és azt is elvitatják tőle, hogy ezt sérelemként élje meg.

Lehet, hogy ez "meetoosan" hangzik, és elismerem, biztosan van, akik visszaélnek a sértődéssel és a meetooval, de kicsiben a fent említetthez hasonlók is feldolgozandó élmények, amelyeket a mai troll-hangulatban, a többiek tagadása mellett iszonyú nehéz feldolgozni, de szerintem az egész alapja az az általános és nagyon mélyen húzódó konfliktus a társadalmi szinten elvárt és az oktatásrendszer, törvények, íratlan szabályok által kikényszerített viselkedés norma között, meg a mindennapi kis hatalmi játszmák és hierarchia által uralt mindennapi viselkedésformák között húzódó ellentét.

Persze, ettől a sérüléstől a kérdező mint édesanya könnyedén megóvhatja a gyereket azzal, ha elmagyarázza a gyereknek, hogy nagypapa hülyéskedett, nem akarta bántani őt, de ő semmiképpen se nevezzen így senkit, mert megbánthat vele másokat és így egyébként nem viselkedünk.

2020. nov. 8. 23:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!