Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Apukám beszélhet így a kisfiun...

Apukám beszélhet így a kisfiunkkal?

Figyelt kérdés

Amikor a szüleinknél vagyunk látogatóban apám sokszor szól úgy a 6 éves fiunkhoz, hogy "mi van te kis f@szkópé?", de ezt nem rossz szándékkal mondja, ő ilyen laza volt mindig is, ilyenkor mindig kedvesen nevetgél, és azt vettem észre, hogy a fiunknak is tetszik ez, ő is kacarászik ilyenkor, mikor ilyeneket mond neki.

Csak valahol olyan bizarrnak tűnik ez mégis.

Vagy ezt csak én gondolom túl? 40/N.

2020. nov. 8. 19:15
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
75%
Nyilván nincs benne rossz szándék, de én biztos szólnék, hogy ezt ne. Egy bizonyos nívót azért tartson meg az ember családon belül, ne legyünk rossz prolik.
2020. nov. 8. 19:34
 12/51 anonim ***** válasza:
25%
Sztem ez nagyon vicces és a gyerek nem fog megállni ettől a fejlődésben.... :)
2020. nov. 8. 19:35
 13/51 anonim ***** válasza:
57%
Ez beleillene egy Eddie Murphy vígjátékba! :D
2020. nov. 8. 19:44
 14/51 anonim ***** válasza:
83%

"Jófejség". Soha nem értettem, ezt miért tartják jófejségnek. Engem "kissz@rosnak" hívott a család, nevettem én is, mert éreztem, hogy elvárják, ezt kell tennem ahhoz, hogy jó fejnek tartsanak, meg elfogadjanak. És azért elég durva, ha az ember a saját cslaádjában is ilyen elvárásokkal, kvázi beavatási szertartásokkal szembesül. Én mondjuk a saját anyámtól, aki elvileg feltétel nélkül kellett volna szeressen, de tesótól, nagyapától sem esik jól az ilyesmi.

Arról nem is beszélve, hogy egy gyerek (pláne egy 6 éves gyerek) identitását, önbecsülését ilyesmi is alakíthatja. Hiszen az most főként attól függ, hogyan, milyennek látja őt a közvetlen környezete. Tehát a család, a nagyapa.

Elhiszem, hogy nincs benne semmi rossz szándék, de én azért a lelkére beszélnék a papának, hogy maradjon csak simán "kópé", ha lehet.

2020. nov. 8. 19:47
 15/51 anonim ***** válasza:
90%
Ja, és azt is még csak érintőlegesen (iskolai csúnyabeszéd kapcsán) említették, hogy az ilyen kommunikációs mintázatokat bizony átveszik a lurkók. Nem csak szóhasználatban, attitűdben is. Elfogadható lesz számukra máshoz így beszélni, és ha majd más gyerekek ezt nem találják viccesnek, jófejségnek, akkor majd meg lesznek lepődve, hogy jönnek a fekete pontok, a kiközösítések, meg az elbeszélgetések a tanító nénivel...
2020. nov. 8. 19:50
 16/51 anonim ***** válasza:
21%
15 ne vetítsd ki a saját hipererzekenyseged mindenkire, mert közel sem hagy minden emberben ekkora nyomot, hogy szarosnak vagy a kérdés esetében fszkópénak hívják.
2020. nov. 8. 19:52
 17/51 anonim ***** válasza:
95%

16-ra:

Vagy egyszerűen szájon vágja őt a társa, akit így nevez - minden rosszindulat nélkül.

2020. nov. 8. 19:53
 18/51 anonim ***** válasza:
95%
Sógornőm apukája kis kurvának szokta becézni a lányunokáját. Nekem elég furcsa volt elsőre, és azóta sem tudom megszokni, ha valaki ilyesféle beceneveket használ gyerekekre...
2020. nov. 8. 19:54
 19/51 anonim ***** válasza:
80%

Hatalommal való visszaélésként is értelmezhető, olyan, mint a barack. A gyerek megtanulja, hogy a felnőttek, a tanárok, a munkáltatói stb. így is hívhatják, bármit megtehetnek vele szemben, ő nem tehet semmit, nem szólhat vissza, mert neki nincs hatalma, a felnőtt pedig jobban tudja. Vagy kiangolnázza magát azzal, hogy "Jaj, hát vicc volt! Nem értetted a tréfát?"

Könnyű legyinteni rá, meg "túlérzékenységnek" bélyegezni, de szerintem jól érzed, hogy sötét dolgok ezek. Észrevétlenül is sérülést okozhatnak, ráadásul az egyén internalizálja és továbbadja minden rosszindulat nélkül, így másoknak is sérülést okoz. Így maradnak fent és terjednek a (pszichológiai értelemben vett) mémek.

2020. nov. 8. 19:56
 20/51 anonim ***** válasza:
90%
Valamelyik cikkben olvastam, hogy egy cgányasszony szrosf.szúnak becézte a kedvenc kisfiát.no comment
2020. nov. 8. 19:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!