Apukám beszélhet így a kisfiunkkal?
Amikor a szüleinknél vagyunk látogatóban apám sokszor szól úgy a 6 éves fiunkhoz, hogy "mi van te kis f@szkópé?", de ezt nem rossz szándékkal mondja, ő ilyen laza volt mindig is, ilyenkor mindig kedvesen nevetgél, és azt vettem észre, hogy a fiunknak is tetszik ez, ő is kacarászik ilyenkor, mikor ilyeneket mond neki.
Csak valahol olyan bizarrnak tűnik ez mégis.
Vagy ezt csak én gondolom túl? 40/N.
19-re:
Nekem is az lenne. És az még furcsább lenne, hogy sem a lánya, sem a veje nem szólt neki ezért.
23: Honnan tudod? Egy ekkora gyerek még nem tudja/meri kifejezni, hogy zavarja valami, vagy nem tudatosul benne.
A k.rva/puncis/kispunci/f.sz és társai ráadásul szexualizáló tartalmúak, kb. a nemi szervével azonosítja a gyereket.
Ő nem egy okos, ügyes, helyes kislány, hanem egy kis puncis.
És a gyerekek szuperek abban, hogy elsajátítsák a felnöttektől látott viselkedést, és leutánozzák majd azt a társaikkal szemben, abban a hitben, hogy ez tök természetes és rendben van. Hát, a másik gyerek, annak az anyukája vagy a tanító néni nem feltétlenül fogja ezt így gondolni.
Hiszed vagy sem, nalunk a tagabb csaladban van olyan, hogy a feneket csipkedve a kislany gyermeknek azt mondjak h "jajj kis r*bancka"... es nevetnek közben.
A sajat szuleje szégyelt szolni az elejen es ebbol tobb eves szokas lett.
24. 2020-ban ott tartunk, hogy a Csíkszentmihályi Mihály és más pszichológusok által is megerősített álláspontokat nem lehet megbeszélni anélkül, hogy "hiperérzékenységnek", túlérzékenységnek, sértettségnek meg triggereltségnek címkézzék.
Ha úgy is gondolod, hogy a gyerekek nem veszik fel az ilyesmit, azt azért elismered, hogy a látott példát a gyerekek eltanulják, másolják, az iskola, a munkahely és a társadalom viszont nem díjazza az ilyen viselkedést, tehát konkrét hátránya származhat belőle?
23-ra (közben egyet töröltek az elejéről, így minden elcsúszott):
Zakkant egy család!
24-re:
Kismillió becézés van, amelyikben nincs trágárság és nem a nemi szervekre utal.
De ha egyet se tud kitalálni, hívja a nevén. Nem tudom, miért kell mindig erőltetetten szellemesnek látszani.
Hát személy szerint, vicc ide vagy oda meg lazaság.. Ez szimpla bunkó paraszt megnyílvánulás. Bocs.
Nekem nem férne bele, legyen apám akármilyen laza meg én is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!