Nagymamák de őszintén van kedvenc unokátok?
Látom a családban hogy hiába mondja a nagyi nincs kedvenc de mégis van két gyerek akiért az egész család megőrül.
A maradékkal csal ordítanak.

Nálunk van a nagyszülőknek kedvence. Az a "bűnünk" hogy messze lakunk 200km-re. Ez elég indok volt arra hogy a születése után se bírták 1x se meglátogatni az unokát, azóta meg nem kíváncsiak rá. A közelebbi unokának már a megszületése előtt bevásároltak, azóta is kap mindig valamit a miénk semmit.
Biztos fárasztó a postáig is elmenni. Jó dolog ez a kötődés duma csak ahhoz az unoka egyedül kevés. A nagyszülőnek is tenni kell érte akár úgy hogy felemeli a telefont, ma már létezik videóchat is. Szerintem emberileg egy 0 az a nagyszülő amelyik kivételezik az unokái között. Vagy mind kapjon vagy egyik sem.

Az apai mamámnak 3 unokája van, apámtól vagyunk mi ketten az öcsémmel, a nagynénémtől az unokaöcsém, aki a középső (második) unoka. Neki mindig az unokaöcsém volt a kedvence, ez nem változott.
A másik mamámnak szintén 3 unokája van, ugye mi ketten a tesómmal, meg anya húgának a lánya. Egyszer kérdezték tőle, hogy neki melyik a kedvenc unokája, azt mondta, hogy én azért, mert én vagyok az első, az öcsém azért, mert ő a fiú, az unokahúgom meg azért, mert ő a legkisebb :) Azt mondta, neki 3 unokából 3 kedvence van :)
Anyukámnak egy unokája van a tesómtól, értelemszerűen ő a kedvence :D

"A nagyszülőnek is tenni kell érte"
Meg anyukának és apukának is. :)

Ezen kár háborogni. Egy messze élő unokával nem lehet olyan bensőséges viszonyt kialakítani mint egy közelebbivel. Egy háztartásban élni az unokával azt is jelenti hogy mindent tudok róla, mit szeret, látom napról napra a fejlődését, ragaszkodik hozzám.
Utolsó előtti voltam.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!