Számotokra mi az az étel, amit csak anyukátok, nagymamátok tud elkészíteni a legfinomabbra a világon?
Írhattok főételt, levest, desszertet, sütit is. Kérdésem lényege, nektek melyik étel az, amit csak a nagymama, vagy anyud készít a legjobban, sehol máshol nem ízlett még annyira.
Nekem ilyen egyszerű étel utánozhatatlan tőle: zöldborsófőzelék, a másik a lángos.
Húsleves, gulyásleves. Tejszínes-gombás csirkemell tésztával, bakonyi nokedlivel - anyu
Almás-vaníliás süti, halászlé - mama
Anyám húslevese ha nem is utánozhatatlan, de máshol nem ettem még ilyen jó húslevest.
Mamámnak volt egy sütije, "szegény ember süteményének" hívta, a mai napig nem találom a receptet, pedig imádtam azt a sütit. Nem ettem még máshol olyat.
Erdélyi húsgombóc leves, almás pite. Ezekben édesanyámé volt a legjobb. Anyósomnak pedig a rétesei. Olyan finom rétes tésztát tudott készíteni. Mindig kérdeztem tőle az arányokat, sokszor közösen húztok, de soha nem mondott arányokat. Mindig annnyit mondott, érzéssel kell lányom.
Sajnos már se édesanyám, se anyósom nem él.
Mama-husleves
Anyu-tejszines sajtos csirke, brokkolisalata, vadas
En is szakacs vagyok, de anyum es mamam nem fozz olyan jol. De azert van egy ket dolog amit szeretek.
Anyu: Pacal, Halaszle
Mama: Burgonyafozelek, krumplipacsa, langos, fank
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!