1 óra alatt elkészíthető egyszerűbb étel?
Öszintén szólva kevés étel van, ami több, mint egy órát vesz igénybe.
Lecsó, zöldségpörköltek, zöldségraguk, pirított tészta vagy rizs zöldségekkel
Én tegnap paprikás krumplit főztem, gyors és egyszerű.
Én felkockázott házi szalonnára teszem fel, ez ad neki egy kis füstös ízt és olyan, mintha bográcsban főtt volna.
A pörkölt alapot már ismered? Ha nem, az egyszerű:
Tehát zsiradékra (én módszeremben most zsíros szalonnára) rádobod a felaprított hagymát, közepes lángon dinszteled üvegesre a hagymát, közben kisül a szalonnából is a szír.
Ha nem elég zsíros a szalonna, tehetsz alá még plusz zsiradékot, hogy le ne égjen. Ha rádobtad a pirospaprikát már ne süsd tovább mert keserű lesz, mehet rá rögtön a felkockázott krumpli. Öntesz rá vizet, sózod, aztán főzöd. Mikor már majdnem jó, akkor mehet bele a felkarikázott virsli vagy kolbász. Én virslivel szeretem.
Mellé friss kenyér, koviubi.
Nem tudom,hogy hány személyre készítenél kaját, de tételezzük fel, hogy kettőre.
A normál konyhát alapul véve - és nem valami többórás szakácsremeket - szerintem nincs olyan étel, amit max félóra alatt nem lehet összekészíteni. Hogy aztán meddig fől (pl. marhahúsleves, körömpörkölt) az már más kérdés.
De az összekészítése 2-4 adagnak nem egy nagy durranás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!