Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 1 óra alatt elkészíthető...

1 óra alatt elkészíthető egyszerűbb étel?

Figyelt kérdés
Még csak ismerkedem a főzéssel, szóval valami nem olyan bonyolult, de mégis kicsit komolyabb ételt szeretnék készíteni. Tudtok olyan ételeket, amelyeket egy bő óra alatt össze lehet rakni, nem túl nehéz az elkészítése (jöhet nehezebb is csak ne olyan nagyon nehéz) és bármikor szívesen elfogyasztanátok.
2019. jún. 14. 06:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen főtt tészta. Túrós, lekváros, grízes, stb. Vagy a spagettik, azok is gyorsan megvannak (bár az is tészta.
2019. jún. 14. 07:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Öszintén szólva kevés étel van, ami több, mint egy órát vesz igénybe.

Lecsó, zöldségpörköltek, zöldségraguk, pirított tészta vagy rizs zöldségekkel

2019. jún. 14. 07:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Zöldségleves,főleg, ha szálra reszeled a sárgarépát stb.. akkor megvan fél óra alatt + mellé fasírozott és főtt krumpli. Egy óra alatt az egész megvan, a leves fő magától, addig bekevered a fasírtot és ki is sütöd, a krumpli is fő magától.
2019. jún. 14. 07:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én tegnap paprikás krumplit főztem, gyors és egyszerű.

Én felkockázott házi szalonnára teszem fel, ez ad neki egy kis füstös ízt és olyan, mintha bográcsban főtt volna.

A pörkölt alapot már ismered? Ha nem, az egyszerű:

Tehát zsiradékra (én módszeremben most zsíros szalonnára) rádobod a felaprított hagymát, közepes lángon dinszteled üvegesre a hagymát, közben kisül a szalonnából is a szír.

Ha nem elég zsíros a szalonna, tehetsz alá még plusz zsiradékot, hogy le ne égjen. Ha rádobtad a pirospaprikát már ne süsd tovább mert keserű lesz, mehet rá rögtön a felkockázott krumpli. Öntesz rá vizet, sózod, aztán főzöd. Mikor már majdnem jó, akkor mehet bele a felkarikázott virsli vagy kolbász. Én virslivel szeretem.

Mellé friss kenyér, koviubi.

2019. jún. 14. 08:19
 5/7 anonim ***** válasza:
14%
Saláta.
2019. jún. 14. 10:27
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom,hogy hány személyre készítenél kaját, de tételezzük fel, hogy kettőre.

A normál konyhát alapul véve - és nem valami többórás szakácsremeket - szerintem nincs olyan étel, amit max félóra alatt nem lehet összekészíteni. Hogy aztán meddig fől (pl. marhahúsleves, körömpörkölt) az már más kérdés.

De az összekészítése 2-4 adagnak nem egy nagy durranás.

2019. jún. 14. 11:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és a segítséget!
2019. jún. 14. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!