Tudnátok nekem írni olyan egyszerű, gyorsan elkészíthető VEGÁN étel recepteket, amik nem igényelnek, , különleges" összetevőket?
Tehát nem kell hozzá növényi tej stb. és a hozzávalókat bármelyik boltban be lehet szerezni.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Zöldséges rizs vagy köles, én speciel szójaszósszal és Worchester-szósszal szeretem, de simán mehget borssal és pirospaprikával vagy ahogy neked tetszik.
De ha már itt tartunk, sokféle jó kis kása van (ugyebár a zab a népszerű, de rengeteg dologból készíthető), amit olajos magvakkal, gyümölccsel jól feldobható.
A növényi tej nekem nem különleges, mindig van itthon kókuszreszelék, percek alatt lesz finom, édes kókusztejem. De a legtöbb ételbe nem kell, igaz, nem vagyok vegán.
A legtöbb zöldségétel vegán, nem sorolom őket, csak pár kedvencemet: zöldségpörkölt, zöldségcurry, paradicsomos káposzta, zöldséglevesek. A gombaételek is igen jók tudnak lenni. Nekem személy szerint egy sült karfiol is csodás, minden különösebb flanc nélkül, bár azzal azért nem lakom jól.
Nagyon köszönöm a válaszodat. :)
Teljes mértékben az én hibám, mert rosszul írtam le a kérdést. >< Elnézést érte.
Engem főleg sütireceptek érdekelnének.
Ugyanis, az egyik osztálytársam vegán és az osztálynak sütiket kellene készíteni az iskolába, hogy később elfogyasszuk. És szerintem arra senki sem fog gondolni, hogy ő nem fog olyat enni, amiben tej, vagy tojás van. Én meg nem akarom, hogy e miatt ne, vagy csak a saját sütijét egye.
Még egyszer elnézést.
Vettem fél kilós kiszerelésű leveszöldséget (sárgarépa, fehérrépa, hagyma, petrezselyem, gumós zeller) és kb ugyanennyi, fél kiló gombát. Jól megfűszerezve, mert én erősen, csípősen szeretem.
Gombaleves, nyami. Heti egyszer-kétszer csinálok ilyet és falom ezerrel. A fentieken kívül csak egy lábas és víz kell még hozzá. A tűzhelyen fullos lángon gyorsan elkészül.
A növényi tejhez a rizst mogyorót vagy mandulát és a vizet szerintem bármelyik boltban be lehet szerezni...
De amúgy pl gombás diós rizottó, rizses zöldségekkel töltött sült karalábé, sütőtökkrémleves, grill zöldségek paradicsomos mártogatóssal, spaghetti all’arrabbiata
Zabpelyhes süti
Hozzávalók:
4 evőkanál olívaolaj
2 db érett banán
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál vanília kivonat
50 gramm kesudió (vagy mogyoró, mandula, dió)
50 gramm zabpehely
50 gramm kókuszreszelék
1 db reszelt alma
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kell turmixgépben összeturmixolni ( néhány másodpercig kell minden összetevő után turmixolni)
Egy 20x20 cm-es kiolajozott tepsibe simítani és 190fokos sütőben 25 percig sütni.
Kihűlés után szeletelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!