Gàz,ha ezen kiakadok?
Pàrom nagymamàja àllandóan mondogatja,hogy együnk,együnk. Mielőtt összeköltöztünk együtt laktak,főzött rà de így is hetente 4x 5x jàrt mekibe a pàrom. Colat ivott egèsz nap. Nyílvàn a mekis kajàkról nem tudott a mami,mint ahogy arról sem ,hogy colat ivott egèsz nap amikor nem volt otthon. Na màr most napi szinten elmondja,hogy milyen vèkony az unokàja,biztos beteg,biztos nem eszik eleget,biztos nem eszik eleg tapanyagot. Nekem ezeket sosem mondja,hanem csak a pàromnak teloba. Amit tudni kell:mióta együtt vagyunk nem iszik colat,nem mekizik. Hetente 5x főzök minimum. Jó és értékes tàpanyagokban gazdag kajàkat főzök,erre mégis ezt mondja a hàtam mögött. Mintha nem főznék,vagy nem etetném a fiú unokàjàt. Nyílvàn tényleg fogyott ,mert jobb és értékes ételeket készítek nem pedig a mekis hulladékot eszi cukros kolàval. Most màr csak csapvizet szokott inni.
Szerintetek jogosan vagyok kiakadva? Annyira rosszul esik. Én szívemet lelkemet kiteszem,hogy egészséges ételeket készítsek a pàromnak a dràga mamika meg ezeket mondja a hàtam mögött. Nagyon rosszul esik. Ti mit tennétek a helyemben?
Ezen vagy kiakadva? Legyél is, elég bunkónak tűnsz, ha a nagyit az "ez" szóval illeted!
A legtöbb nagymama ilyen. Neked talán nincs, vagy nem ilyen beállítottságú, ezért nem tudod ezt, de lehetne benned több tisztesség. Meg igazából az a fontos, a párod hogy reagálja ezt le, mivel neki mondja a nagymama, nem neked.
Kedves kommentelők, amit csináltok ezzel a kétségbeesett kérdés kiíróval, azt nevezik úgy hogy "bunkóság", "gyűlölet", "elszállás magunktól".
A nagyi lehet hogy egy olyan korban nőtt fel, ahol az emberek hálát adtak hogy legalább az alapszükségletüket (evés) ki tudják elégíteni, de ez nem azt jelenti hogy ez lenne a normális.
A másik dolog, hogy a Kérdező tesz az egészségéért, a barátjának is próbál segíteni, hogy a táplálkozásban és az életmódban is összhang legyen kettejük között + a természettel. Szoval ez egy nagyon helyes és példaértékű gondolkodás.
Az viszont nem helyes, hogy még a nagyit próbáljuk dicsőíteni, holott elvileg ő volt az aki tévesen ítélkezett a fia barátnőjéről. De a nagyi neveléséről az is sokat elmond hogy a fia ott tart hogy reggeli ebéd vacsora nála a mekiben történik.
22!
A vilagon semmi köze nincs a neveleshez annak, hogy valaki a Mekibe jár, vagy sem. Az ízlésesen van köze
Ejj de lelkes valaki. Akkor vitázzunk egy kicsit, gyere!
Először is mit értünk nevelés alatt? Általában azt hogy elmagyarázzák nekünk a szülein logikusan hogy miért nem szabad pistikét megütni, ha fordítva történt akkor először elmondjuk hogy nem a te a hibád hogy pistike megütött, de jó ha meg tudod magad védeni. Úgyanigy étkezésnél elmondják hogy a túl sok energiaital, cigi árt az egészségünknek, máshogy érzelemszabályozzuk magunkat, illetve főként mint szülő felelős a gyerek mentális dolgaiért, ha stresszes a gyerek segít a tanulásban, ha depressziós a gyerek nem szabotálja az érzéseit hisztizésre hanem kiáll mellette, esetleg elviszi szakemberhez. Ezt jelenti a nevelés.
Így a gyerek táplákozása is ide számít és összefügg a nevelés más részeivel.
Csori!
Sosem válaszolok privát uzenetre. Tudod, neveletlen téged vegánnak, ha szereted a húst, húsevő leszel és fordítva. Ezen nincs mit vitázni. Az ízlés nem nevelés kérdése.
Egészséges táplálkozás Nem egyenlő a vegetáriánus vagy vegán életmóddal. Mivel a fogazatunk is úgy alakult ki hogy mindenevők vagyunk. Sőt a fehérje hússal a legkönnyebben bevihető.
Igen, ízlések azok vannak, de nem mindegy hogy azzal jót teszel-e magadnak hosszútávon vagy a bolygónak.
És egy személyes kérdés (ha sért vagy bármi bajod van tőle ne válaszolj), de ha már ezt a kérdés blokkot megnyitottad hogy vitatkozz (bâr én még mindig logikátlannak & kötekedésnek érzem) akkor miért nem nyitod meg a privát üzeneteket?
Megnyitom, és nyilvánosan válaszok rá. Nem érzem mi a problémád ugyanazt küldted el privátban, amit ide leírtal, en itt válaszoltam.
A kérdésre 2 éve kommenteltem először, nyilván látom, ha van új válasz.
Még mindig ízlés kérdése hogy ki mit eszik. Vita vége, szia
29!
Nem is neked szólt a valaszom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!