Meddig turjem ezt, vagy ha kiakadok, en vagyok a boszi?
39 eves vagyok, nagyon fiatalon mentem ferjhez, mar van egy husz eves fiam. A baratnojevel van egy kis gondom... Pontosabban neki velem. Eddig ket baratnoje volt a fiamnak, mindketto aranyos, jol nevelt volt, szivesen lattam oket itthon, csaladi korben is, sajnaltam, mikor szakitottak. A legujabb baratno mar az elso talalkozaskor lekezeloen viselkedett, gunyosan nezett vegig rajtam, eleg gyakran hasznalja megveto hangsullyal az "Uristen" kifejezest. Kajara, amit eleteszek, az eletstilusomra, hogy hat gyereket szultem. A ferjem "nem zavarja", az ikreim se, a ket legkisebbet meg szeretgeti is, egyedul a 16 eves lanyomba kotott bele egy vacsoranal, ezt viszont mar nem hagytam.
En eleg bekessegszereto vagyok, a csaladunk minden tagja nagyon szereti egymast, ez egy vedett kis feszek. Nalunk nem szokas a gunyolodas csak a szeretetteljes csipkelodes, nagyon zavar a lany eleg eroteljesen kifejezett unszimpatiaja.
A fiam annyit mondott a lanyrol, hogy rossz gyerekkora volt, es biztos zavarja a mi "idilli" eletunk, a szeretet egymas irant, amit ki is fejezunk.
Ket ellentetes erzelem kuzd bennem, sokszor a legszivesebben kihajitanam, amikor pofakat vag a miniszoknyamra vagy a hosszu hajamra, vagy a vacsorara, masreszt meg sajnalom a multja miatt, ha tenyleg azert olyan tuskes.
Mi lehet ebben a helyzetben a jo megoldas?
Csak a család női tagjai "zavarják" ,szerintem ez nem véletlen.. féltékeny ,rád biztos irigy is mert fiatal vagy és /feltehetően/ csinos miközben már van egy felnőtt fiad .
Mindenesetre sokat nem tudsz tenni,a fiadnak mondhatod ugyna,hogy egy kis jómodort verjen a barátnőjébe,de aki ilyen kis beképzelt és bunkó liba,annál nem fog változást hozni. Ez van,hátha nem lesz hosszúéletű a kapcsolat. Nem javaslom a kipenderitést,jelenet rendezést,szóváltást,mivel a fiad meg fog rád haragudni főleg hogy friss a dolog és még tart a rózsaszin köd..
türelem:)
Nekem is pocsék gyerekkorom volt, végül is egy agresszív alkoholista anya mellett kellett felnőnöm, mégsem voltam soha rosszindulatú vagy lekezelő olyan emberek társaságában ahol normálisan viselkedtek. Inkább egy kis irigység (de nem rosszindulatú, csak az a "de jó nekik, hogy ők ilyen boldogok érzés ) volt bennem.
Én egyébként 42 évesen (22 éves fiammal) szintén vidám körülmények között éldegélünk, és bár hál istenek a fiam barátnői egytől egyik mind kedves és vidám lelkű volt (a mostani is az) de ha bármelyik ilyen lekezelő, és undok lenne, akkor a következőket tenném
A: megkérném a fiamat, hogy ha lehet mellőze a lány hazacipelését. Legyenek bárhol, de a házamban a lehető legkevesebb időt töltse el.
B: Ha nem jön be az A verzió, és a viselkedésén nem változtat, akkor őszintén megmondanám a lánynak, hogy
nem kötelező ám ide járni, fintorogni otthon is tud ahol lakik.
Innentől nem is érdekelne, hogy a szemében én lennék a gonosz anyósjelölt.. Totál levegőnek nézném..
Én is így gondolom, mint az előttem szólók, hogy meg kellene próbálni a fiaddal beszélni és elmondani neki, hogy mit vettél észre, és próbáljon beszélni a lány fejével. Nem hiszem, hogy neki ez fel sem tűnik és 20 éves létére nem zavarja, főleg, hogy ti egy egymást szerető, tisztelő család vagytok!
Biztos, hogy irigység vezérli őt ezekre a cselekedetekre. Egyébként nagyon jól teszed, hogy türelmes vagy vele szemben és ez tiszteletre méltó, pláne, hogy a saját otthonodban viselkedik így veled.
Lehet, hogy rossz gyerekkora volt, sok férfit és nőt ismerek sajnos, aki így járt.. de egyik sem bunkó olyan emberekkel, akik nem bántják, sőt, annak az embernek a szerető családjába tartoznak, akihez ő is tartozni akar. Aki bunkó, az ne keressen mentségeket a viselkedésére.
A leírásodból úgy tűnik, egy beképzelt libáról van szó, aki megvet mindenkit, akit konkurenciának tekint. 39 éves vagy, hosszú hajad van, miniszoknyát hordasz, szóval valószínűleg potenciálisan jó nő vagy, főleg 6 gyerek után.. általában az anyós szokott konkurenciát látni a menyben, itt most pont fordított a helyzet. A lány nagyon ragaszkodna a fiadhoz, mert neki gondolom nem nagyon van családja, és próbálja leválasztani rólad, aki olyan dolgokat testesít meg, amije neki soha nem volt és amilyen ő valószínűleg soha nem lesz. Cseppet sem rejti véka alá az érzéseit, egy nyílt háború csak jót tenne neki, mert akkor a fiadnak állást kellene foglalni, éket verhetne közétek. Nekem sem lenne szimpatikus a lány:( Ha megvető pillantásokat vagy kijelentéseket szórna felém, és kedvesen megkérdezném, miért csinálja. "Valami gond van a ruhámmal? Olyan megvetően méregeted?" "Pontosan mire célzol azzal, hogy 'Úristen'?" "Nem tetszik valami az étellel? Olyan undort látok az arcodon.." Nyugodtan dörgöld az orra alá, amit látsz, hiszen direkt azért teszi, hogy lásd, és neked rosszul essen. Ha viszont szóvá teszed, akkor védekezni kényszerül, kellemetlen helyzetbe kerül, és vagy nyilvánosan bunkó lesz (amit már más is látni fog), vagy elmegy a kedve ettől a viselkedéstől. Ha a fiad idilli családban nőtt fel, hamar ki fog ábrándulni egy nyers és utálkozó lányból, de egyenlőre elvakítják a hormonok.. hagyd, hogy magától jöjjön rá, kivel kezdett. Ha beszélsz vele róla, akkor legyél őszinte: te próbálod elfogadni, de egyszerűen bunkón és szándékosan sértően viselkedik veled, amit burkolt hadüzenetnek vélsz, és ez nem teszi könnyebbé, hogy szimpatizálj vele.
Egyedul a miniszoknya miatt, talan enis megrokonyodtem volna rajtad( tudjuk a te hazad, ugy oltozkodsz ahogy akarsz, de amikor vendeg jon-meg ha egy ilyen taplo is- nem szoktunk minibe flagalni).
A tobbivel mind egyetertek. Szamomra sem lenne egy ilyen kiscsaj szimpatikus. Sot az elso, rossz beszolasanal mehetett volna ahova akar. Irigyseg, sz*r csalad elet ide vagy oda, tisztelje mar a baratja szuleit, testvereit. Ez a lany szimplan csak egy neveletlen paraszt. En biztos elbeszelgetnek a fiammal, hogy valoban egy ilyen lany kene neki...
Koszonom mindenkinek a kozos gondolkodast, kedvesek vagytok. Nagyon jo otlet a kedves visszakerdezes, ezt mar kevesbe kedvesen az ikreim meg is tettek, de kivagja magat, rosszul latod, stb.
Masreszt, lehet, hogy defektes vagyok, de en sajnalom ot, es szeretnem, ha be tudna kozenk illeszkedni. Nekem is rossz gyerekkorom volt, azert is menekultem bele a hazassagba 18 evesen az akkor 32 eves ferjemmel, csak kesobb jott a szerelem, ami maig is tart:-D
Szoval aterzem a helyzetet, mint egy durcas kolyok, olyan.
1. A fiadnak szólj, hogy ö tisztázza a lánnyal, hogy vagy normálisan viselkedik, vagy nem jön hozzátok.
2. A lány vagy változtat, vagy nem engeded be a lakásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!