Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék tenni? Jogos hogy...

Mit tudnék tenni? Jogos hogy kiakadok és elhajtom?

Figyelt kérdés
Anyám mérgező szülő. Nem vert, de ha rosszat csináltam gyerekként, mindig üvöltött velem. Az üvöltözésről a mai napig nem tudott leszokni. A párommal és a gyermekünkkel a szüleimmel egy házban, /de lényegében külön/ lakunk. Albérletre sajnos anyagi okok miatt nincs lehetőségünk. Az életünkbe próbál beleszólni, ordít velem, olyankor én is ordítok vele. Megmondtam, hogy megbukott, mint szülő, mint anya, akkor megint én voltam a hálátlan dög. B*szogat, akkor kiabálok vele, a szomszéd már szólt a múltkor. Màrtírkodik, hogy ő nem b*szogat. Próbálok spórolni, fusizni járok munka mellett, a csapokat, amik évek óta csöpögtek, megcsináltam, energiatakarékos izzókat vettem az egész házba, apukám csípője tönkre ment, vettem neki tolószéket, próbálok előadni valamit, hogy jobb legyen, de mindig csak a sz*rt kapom. Beiskoláztak a szüleim, sokmindent megadtak és ezért hálás vagyok nekik, de a nevelés terén anyám úgy érzem, leszerepelt.
2016. szept. 18. 15:36
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Hát, ha ő nem lenne akkor ti hol laknátok? Végül is befogadott, úgyhogy ez, hogy megbukott mint szülő, nem igaz, hiszen nem lett volna kötelessége, mondhatta volna, hogy nincsre ne vállaljatok gyereket, és egyétek meg amit főztetek.
2016. szept. 18. 15:41
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
A gyereked mit szól az állandó üvöltözéshez, amiben élnie kell miattad meg anyád miatt?
2016. szept. 18. 15:42
 3/9 anonim ***** válasza:
71%

Teljesen jogos. Ahogy a mergezo szulok konyvben is olvastad gondolom :) Es az is benne volt hogy a konfrontacionak semmi ertelme ha uvoltozesbe megy at.

Szerintem olvass egy asszertivitasos konyvet, az talan segithet. De a vegso megoldas nyilvan a koltozes.

2016. szept. 18. 15:45
 4/9 A kérdező kommentje:
Hitelünk van, de nem csak az enyém, anyámékkal közös. Egy korábbi munkahelyen sem édesapámat, sem engem nem fizettek ki, ráadásul a mühelyünk megszűnt és lakássá alakítottuk át, amit kiadtunk. Ez a "befogadás" nem állja meg a helyét.
2016. szept. 18. 15:50
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
Ő üvöltözik, te is üvöltözöl, te miben vagy jobb nála? Szerintem attól, ha valaki üvöltözős, még nem bukott meg, mint szülő, ha mellette mindent megtett, amit tudott a gyerekéért. De ha te úgy gondolod, hogy ő megbukott, mint szülő, akkor te is megbuktál, mint gyerek.
2016. szept. 18. 15:53
 6/9 anonim ***** válasza:
93%

Nem állja meg a helyét? Megtehetné, hogy kirak titeket és olyan bérlőknek adja ki akik tényleg fizetnek érte. Nagyon de nagyon nem egészséges így együtt élni, egymás nyakán főleg ha a kapcsolat sem felhőtlen, én nem is értem hogy lehet így élni, ennél az is jobb ha egy kisebb galériás garzon lakásban húzza meg magát egy kis család -pl fent alszik a gyerek, a szülők lent egy kinyithatós kanapén-

Valójában neked ez a szitu így felettébb kényelmes, különben nem lennél hajlandó így élni.

Ketten vagytok, ha mind a ketten rendesen dolgoznátok meg tudnátok élni rendesen akkor is ha 1 fizu elmegy a hitelre meg a rezsire. Maradna 1 fizetés kajára, ruhára, meg a gyerek után is jár kevéske pénz az is valami. Párod mit szól ehhez az élethez? Nekem úgy jön le hogy te vagy a férfi de lehet tévedek.

2016. szept. 18. 15:59
 7/9 anonim ***** válasza:
95%

És a gyereked mit fog ide írni 20 év múlva? Apám egyfolytában üvöltözött nagyanyámmal?

Felnőtt vagy, saját családdal. Ne anyádra hivatkozz már.

Szerinted mit old az meg, hogy a fejére üvöltöd, hogy szar anya voltál?

2016. szept. 18. 16:02
 8/9 anonim ***** válasza:
93%

Te milyen szülő vagy? A gyerekedet a nagy semmire vállaltad, neked nem hogy saját házad lenne, még albérletre sem telik. Téged a szüleid iskoláztak, te tudod majd iskoláztatni a gyerekedet?

Hogyan teljesítettél az iskolában, ha olyan a munkád, hogy még albérletre sem telik belőle?

örökösen ordibálsz az anyáddal? A gyereked meg ezt látja, hallja tőled?

SZerinted, ha ez így folytatódik és felnő a gyereked, téged hogy fog értékelni?

2016. szept. 18. 16:02
 9/9 anonim ***** válasza:
68%

Az addig igaz, hogy anyád olyan amilyen, de te miért csinálod pont ugyanúgy?

Nehéz, de hagyd figyelmen kívül. Bőven elég ha ő ordibál, bőven elég ha rossz szülő. Ne legyél te is az. Tanulj a hibáiból.

2016. szept. 19. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!