Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Undorító hogy mamám az utcai...

Undorító hogy mamám az utcai cipővel öszejárja az egész lakást megoldás légyszí?

Figyelt kérdés

Nehezen elértem hogy az én szomámba ne jöjjön be de a fürdőtől kezdve mindent összemászkál. Undorító és ha szólok neki háborog meg mondja hogy én alig takarítok. Persze mert már ahhoz sincs kedvem ha látnátok hgy a fürdő csempéja között milyen kosz van emiatt.

Nem szeretek vendéget sem hívni. Azért ne olyan brutál koszt képzeljetek el, én úgy ahogy tisztának mondanám magunkat de ez hogy mindent összejár borzalom.

Segítség nagyon fontos! Hogy szoktassam e erről a 75 éves nagymamám?

2020. jún. 23. 10:50
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
16%
30-as, szerintem is. beleteszi a fenekét egy örökölt ingatlanba, és ő akarja diktálni a játékszabályokat
2020. jún. 23. 12:32
 32/50 anonim ***** válasza:
100%
30-31: hát nem tudom nekem tök alapvető dolog, hogy ha hazaérek leveszem a cipőt és a papámnak is az volt, az előszobánál tovább soha nem ment cipővel és ő is 70 éves volt már. Kérdezőnél meg nem arról van szó hogy eltartja őt a nagyanyja. Most mindegy hogy örökölt tulajdon vagy sem, ő tulajdonképp segíti a nagyanyját azzal hogy beszáll a ház fenntartásába tehát az együtt éléshez kompromisszumokra van szükség mindenki részéről. Itt inkább intelligencia hiányáról van szó a nagymama részéről.
2020. jún. 23. 12:48
 33/50 anonim ***** válasza:
86%
Számomra felfoghatatlan, hogy valaki bemegy egy fürdőszobába a kinti szaros cipőjével, amivel ki tudja mibe lép bele. A fürdőben meg mezítláb vagy mikor fürdesz, vagy maximum papucsban. Nálunk úgy van, hogy az előszobában leveszi mindenki a cipőjét, felvesz egy benti papucsot és a hálókba mindenki mezítláb/zokniban megy. És nincsen valami extra patyolat tisztaság, de az a minimum, hogy nem hozom be az utca mocskát, sarát, kutyaszarát. Nem is értem mi olyan megterhelő abban, hogy az ember az otthonában levegye a cipőjét, pláne aki a tyúkszar között rohangál. Iszonyat igénytelenség szerintem. Úgyhogy megértem kérdező és sajnállak is, de valószínűleg ha nem hallgat az ész érvekre nem is fog mar megváltozni a kedves mama.
2020. jún. 23. 12:56
 34/50 anonim ***** válasza:
20%

Miért van mindenki lepontozva aki nem a kérdezővel ért egyet? :D

Nevelés és a mama eddigi életének a kérdése. Aki úgy nőtt fel, hogy nem kellett lehúznia a cipőjét és így él 75 évig, az ebbe van beleszokva és nem fog megváltozni, mert számára ez annyira jelentéktelen dolog (megjegyzem számomra is, pedig messze állok a 75-től. Nem keletkezik több kosz mint bárhol máshol, aki jön az meg úgy se látja, nem méteres koszrétegekről van szó.. nap végén egy söprés felmosás és kész. Nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel).

Akit meg régen is úgy neveltek, hogy levegye a cipőt, az idős korára is le fogja venni, mert neki meg az a természetes.

Nem mondom, hogy egyszerű elviselni, aki kifejezetten a tisztaságért van oda, annak pláne nehezebb, de ennyi miatt nem érdemes sipákolni.

Gyanítom ha felviszel magadhoz egy csávót, az nem azzal fog foglalkozni, hogy a fürdőszoba csempéje közt mi van :) Egy átlag vendég meg nem fog nálad ÁNTSZ ellenőrzést tartani.

2020. jún. 23. 12:59
 35/50 anonim ***** válasza:
100%
Egyesek logikája meg elég érdekes. Ha valaki együtt él valakivel, akkor csak azért, mert az egyik nevén van a ház teljeséggel keresztülszarhatja a másik érdekeit, véleményét? Így nem igazán lehet együttélni. De remélem ezek az emberek azt sem várják el, hogyha a nagyi esetleg rosszabbul lesz, akkor a kérdező segítsen neki. Csak éljenek egymás mellett, mint lakótársak. Lehet szarni a másik fejére nagy ívben, de hosszú távon rohadtul nem éri meg és senkinek se lesz jó. Nem lehetetlent kér, csak annyit, hogy vegye le a cipőjét, senki nem akar a tyúkszarban gázolni a lakásban. Igényeseknél ez mondjuk alap dolog.
2020. jún. 23. 13:01
 36/50 anonim ***** válasza:
16%
32 (31-es vagyok), szerintem is levesszük a cipőt. DE a kérdezőnek azt kell megérteni, hogy egy 70 éves már rigid és merev. nem lehet megváltoztatni. és talán nem is kell..
 37/50 anonim ***** válasza:
88%

Azért nem egyszeráen utcai cipőről van szó, írta a kérdező, hogy a tyúkólba is ezzel a cipővel megy be. Tehát a tyúkszaros cipővel járja körbe a lakást.

Kérdező: nem lehetne megállapodni, hogy legalább a tyúkólba ha megy, vegyen fel másik cipőt, cserébe pedig nem szólsz, ha a tisztán utcai cipőjével járkál a lakásban? Így mindketten engednétek egy kicsit.

38/50 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, hogy itt rengeteg ember szerint normális tyúkszaros cipőben jàrkálni a szobákban és a fürdőben. :D Kèpzelem az ilyen embereknél milyen szép tisztaság lehet otthon.

Attól mert a nagyijánál lakik, nem szabad szólni neki ha ez zavarja? Megdöbbentőek a válaszok.

2020. jún. 23. 13:06
 39/50 anonim ***** válasza:
92%

"hisztériázik mert valami nem úgy van ahogy a pici szája óhajtja"

fú, érdemes volt benézni a családi kapcsolatok (gyakori gyöngyszeme) kategóriába... fúj milyen emberek vannak. Ilyet szól "pici szája"... Kitalálom 70 éves izzadtságszagú papa vagy nagy hassal izom nélkül, és a te házad a te várad... vagy valami hasonló...

2020. jún. 23. 13:20
 40/50 anonim ***** válasza:
100%
Azt azért remélem mindenki tudja, hogy a "sima utcai kosz" mindenféle ürüléket és szennyeződést jelent. Nem minden 70 feletti ember házsártos, begyepesedett, van, akivel lehet beszélni, de itt sajnos nem ez a helyzet. Kedves kérdező, nem tervezel költözést?
2020. jún. 23. 13:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!