A mamám megőrjít. Mi a megoldás? (Részletek lent)
"De azt meg nem tehetem meg vele. Beszélni próbáltam a fejével, a legnagyobb kedvességgel is, de egyik fülén be, a másikon ki."
Akkor miért "panaszkodsz"? Nem értem. Ha ennyire leszív a mamád minek mész hozzá?
Az egész családom kötelez arra, hogy bírjam ki, a család kedvéért. Mert "legalább még él"... mindig kedvesen, ha kell, ötször elmondom neki egymás után ha kérdez valamit. A sértéseket lenyelem, nem szólok semmit.
Félek ha nem mennék hozzá, a család többi tagja haragudna meg rám, amiért nem bírok ki ennyit a drága mama miatt.
Tavaly 2 hét kihagyással látogattam meg. A napi min ötszöri telefonhívás mellett azóta van ez az érzelmi zsarolás, sírás, ha valami nem úgy van ahogy ő szeretné.
"Félek ha nem mennék hozzá, a család többi tagja haragudna meg rám" - És akkor mi van? Haragudjanak csak, mondd meg nekik, hogy menjenek ők tűrni a nagyi gusztustalan viselkedését, ha ennyire akarják. Téged csak azért rángat dróton, mert hagyod neki. Egyetértek a harmadik válaszolóval, mondd meg neki, hogy nem bánhat így veled és fordulj ki az ajtón, ha elkezd sértegetni, akinek meg nem tetszik, az így járt, nem kell velük foglalkoznod. A napi 5 telefont sem kötelező felvenned.
Amíg magadra veszed a mártír szerepet, addig az is maradsz.
Köszönöm mindenki válaszát. A harmadik válaszoló ötletét mindenképp kipróbálom.
Egész lényében ilyen, de engem kifejezetten kritizál. Irreális elvárásai vannak irántam lévén, hogy én vagyok az egyetlen lánygyermek a családban. Ő pedig mindig arról álmodozott, hogy lánya születik.
A menyeivel is szörnyen viselkedik, de ez már egy más történet.
Ha nagyon idős, akkor lehet, hogy már valami mentális problémája van. Nagyon sok idős embert ismerek, akinek teljesen megváltozott a személyisége, viselkedése az időskori leépülés miatt.
Gondolj rá úgy, mint egy gyerekre, akinek elnézünk dolgokat. Ne vedd személyes sértésnek, amiket mondd. Hagy rád. Egyik füleden be, a másikon ki.
Megpróbálhatod elmondani neki, hogy mama nekem ez rosszul esik, ne mondj ilyeneket, inkább beszélgessünk valamiről, mesélj valamit a fiatalkorodról, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!