A mamám megőrjít. Mi a megoldás? (Részletek lent)
Nem azért viselkedik így, mert nem szeret téged vagy csesztetni akar, hanem valószínűleg elkezdett demens lenni. Ezt nagyon nehéz felfogni az itt írogatóknak?
Persze, mindjárt jön a kérdezőtől a válasz, hogy teljesen egészséges, blabla, de ezt nem tudhatod! Egyébként is megváltozik az ember személyisége, ahogy megöregszik, mit nem lehet ezen megérteni?
Én is alaposan megöregedtem (65 éves vagyok) és azt tapasztaltam, hogy az öregségemmel eljött az őszinteség kora is nálam.
Nem köntörfalazok, ahogy megfogalmazódik bennem egy gondolat kimondom, persze igyekszem az udvariasság, vagy a jó ízlés határain belül maradni, de néha még így is félresikerül.
Nem tudom mitől van ez az időseknél?
Talán mert már nincs különösebb tétje a dolgoknak?
Azt mondjuk a mai napig nem értem, hogy a velem korúak miért erőltetik, vagy zsarolják ki a látogatásukat?
A kierőltetett dolgoknak számomra nincs értéke, de a többségnek még mindig ezek a látszatdolgok a legfontosabbak a kiüresedett életükben.
Sose öregedjetek meg, ritka undorító dolog, akárki akármit is mond!
64 éves, semmilyen gyógyszert nem szed. Fitt, minden reggel sétál egy nagyot, gond nélkül szalad a 2 éves unoka után..
1-2 éve kezdett rosszabbra fordulni a helyzet. De mindig is ilyen panaszkodós, rossz személyiség volt. Kis koromban is sírt, amikor pl megtudta h négyest hoztam haza a suliból(a kedvenc kisunokája fájdalmat okozott szegény mamának ezzel). Azt mondogatta, h neki mindent elmondhatok, közben kiteregette a legféltettebb gyermeki titkaim. Tudom, hogy a korral sok gond jár, de jelen esetben nem csak erről van szó. 20-30 éve is majdnem ugyanígy kesergette édesanyámék mindennapjait.
Pedig annyi öröm van az életében, de nem képes meglátni. Nagyon sajnálom ezért, s nagyon sokáig próbáltam, nem tudtam segíteni. Azt hiszem, nem éri meg napokig dekoncentráltnak és kedvetlennek éreznem magam őmiatta. Nem szeretném vele megszakítani a kapcsolatot, de ez semmiképp sem mehet így tovább. Megpróbálok mégegyszer leülni vele, s ha nem érti meg... jön a rosszabbik megoldás.
Mégegyszer köszi mindenkinek a választ. Ment a 'hasznos' mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!