Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Undorító hogy mamám az utcai...

Undorító hogy mamám az utcai cipővel öszejárja az egész lakást megoldás légyszí?

Figyelt kérdés

Nehezen elértem hogy az én szomámba ne jöjjön be de a fürdőtől kezdve mindent összemászkál. Undorító és ha szólok neki háborog meg mondja hogy én alig takarítok. Persze mert már ahhoz sincs kedvem ha látnátok hgy a fürdő csempéja között milyen kosz van emiatt.

Nem szeretek vendéget sem hívni. Azért ne olyan brutál koszt képzeljetek el, én úgy ahogy tisztának mondanám magunkat de ez hogy mindent összejár borzalom.

Segítség nagyon fontos! Hogy szoktassam e erről a 75 éves nagymamám?

2020. jún. 23. 10:50
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
11%
Értem én hogy zavar, de gondolj bele: te ugye papuccsal mászkálsz mindenhova. ő meg az utcai cipővel. De a papuccsal is behordod a szobádba, amit már ő összemászkált. Szóval igazából semmi értelme annak, hogy hozzád nem megy be. Leszoktatni nem fogod tudni.
2020. jún. 23. 11:28
 12/50 anonim ***** válasza:
79%
10-esnek igaza van. Kinek a házáról van szó? Te laksz a nagymamádnál, vagy ő lakik nálad? Mert akkor így már meg is van, hogy kinek kell alkalmazkodnia. Ha a mama lakik nálad, akkor nehéz a dolgod, mert az idősek régen is cipővel jártak-keltek a házukban, talán a tiszta szoba jelentett kivételt. Mondjuk azt nem is használták, csak úgy volt. Ha meg te laksz a nagyinál, akkor el is költözhetsz.
2020. jún. 23. 11:30
 13/50 anonim ***** válasza:
88%
75 évest se le nem tudsz szoktatni semmiről, se rá. Megszoksz vagy megszöksz.
2020. jún. 23. 11:34
 14/50 anonim ***** válasza:
74%
De ne haragudjatok, ez nem ilyen egyszerű, hogy kinek a háza. Ha szívességi lakáshasználó a kérdező, akkor is joga van ahhoz, hogy ne retekben meg dzsuvában kelljen élnie azon a helyen, amit pillanatnyilag az otthonának hív, meg ahhoz is, hogy ne ő legyen a cseléd, aki takarít. Igen, ha nagyon nem tetszik, akkor a költözés lesz a megoldás, viszont ha ez egy kölcsönös egyetértésen alapuló együttélés, és a 75 éves mamának pl nagy segítség, hogy a kérdező vele él, akkor azért hadd legyen már a kérdezőnek is beleszólása abba, hogy milyen körülmények között.
2020. jún. 23. 11:38
 15/50 anonim ***** válasza:
21%
Milyen retekben? A kérdező maga mondja hogy nincs kosz, csak hisztériázik mert valami nem úgy van ahogy a pici szája óhajtja. Ha nem tetszik a rendszer, lehet nem a nagyszülő nyakán élni.
2020. jún. 23. 11:39
 16/50 A kérdező kommentje:
3 emberé a ház. Meghalt a férje és rámaradt egy nagy ház. Egyedül fenntartani sok neki és így együtt élünk. Nekem is nagy terhet levesz a hátamról, spórolok vele.
2020. jún. 23. 11:41
 17/50 anonim ***** válasza:
19%
igen. unoka akarja móresre tanítania nagymamát. vicces. mer' az lesz, amit ő mond. punktum
2020. jún. 23. 11:42
 18/50 anonim ***** válasza:
90%

Hú az én nagyszüleim is ilyenek. Otthon náluk a bejárati ajtó a konyhánál van, úgyhogy a konyhában, folyosón, wc-n utcai cipőben vannak. A hàtsó 3 szobában veszik le.

Nálunk az a szokás, hogy a folyosón levesszük a cipőt, papucsot veszünk fel, mert sok a szőnyeg, illetve szintes a ház és hordanánk mindefele a homokot, koszt ami a cipőről leesik. Ők bejönnek hozzánk, és mindenfelé utcai cipővel mennek. Az étkezőbe ha leülnek,az asztal alatt nagy sárréteg van (eső után),a folyosón, wc-n szintén. Szóltunk már nekik, amire az volt a válasz,hogy nekik nem tetszik ez a szokás nálunk és majd összetakarítunk ha elmennek. Kössz. Ők is 70 felettiek. Úgyhogy teljesen megértem a kérdezőt, hogy bosszantó.

2020. jún. 23. 11:58
 19/50 anonim ***** válasza:
79%
Ha övé a ház akkor nem tudsz mit csinálni, főleg hogy idős már, nincs értelme veszekedni vele emiatt, van egy megszokott életmódja amin már nem fog változtatni. Hordjál otthonra papucsot és a szobád ajtajában leveszed. Legalább a szobádba már nem megy be cipőben.
2020. jún. 23. 11:59
 20/50 anonim ***** válasza:
73%
18-as: bocs hogy ezt mondom de enyhén szólva bunkóság ha hozzád mennek vendégségbe és így viselkednek. Én is utálom ha valaki cipőben mászkál itthon, még azt is ha csak beszalad valamiért mert ott felejtette. A kérdező viszont nem a saját házában lakik, ergo alkalmazkodnia kell.
2020. jún. 23. 12:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!