Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit lehet tenni azzal ha a...

Mit lehet tenni azzal ha a mama folyton megsértődik?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Az lenne a problémánk hogy 5 hónapos a gyermekünk és az anyai nagymama folyton megsértődik. Szeretnénk a mi elveink szerint nevelni, ha bizonyos dolgokat kérünk ezzel kapcsolatban nem veszi komolyan majd ha nyomatekosabban megkerjuk akkor megsertodik. Például nem szeretnénk hogy csak úgy minden félét megvegyen neki mielőtt minket megkérdez, mert vannak dolgok amiket mi szeretnénk megvenni, vagy olyanok amiket tudjuk hogy nem fog használni. És ha beszélünk erről akkor jön a sértődés. Elhiszem hogy nagyon szereti és mindnet megadna neki de vannak dolgok amikben mi a szülei szeretnénk dönteni. Hogyan tudnánk megoldani ezt a helyzetet? Nem akarok állandóan konfrontálódni vele, nem akarom hogy megsértődjön de szeretnénk a saját elveinket megértetni vele.

Köszönöm a segítségét.

2020. ápr. 22. 10:15
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%
A mama hatalmi harcot vív veletek. Nincs értelme az észszerűségre meg a gyerek érdekére apellálni, mert sem, ez, sem az nem érdekli. Nem fogad el érveket. Neki az kell, hogy az ő akarata teljesüljön.
2020. ápr. 22. 13:25
 32/32 anonim ***** válasza:
100%

Az én nagymamám is ilyen volt.

Apró példa: én kisgyerekként ugyanúgy szerettem a gyümölcsöket, mint a csokoládét. (és még mindig :D)

Ezért a szüleim megkérték, hogy ha szeretne nekem valami finomságot hozni, akkor ne vegyen csokit, helyette valami gyümölcsöt hozzon. Ugyanúgy örülök neki, és akkor már inkább az egészségeset egyem.

Mit kaptam? Gyümölcsös csokit. Amit mindig is utáltam :D

2020. ápr. 26. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!