Mit egyek nagyszüleimmel? Hogyan értessem meg végre velük, hogy van munkám?
Esetleg, ha a szüleid beszélnének velük.
Az ő idejükben a home office teljesen ismeretlen fogalom volt. Vagy mutasd meg a munkaszerződésedet és magyarázd el, hogy mi is az a home office.
Nem kell velük foglalkozni.
Dolgozol.
Ahhoz sincs közük, hogy otthon élsz. A szüleidnek és neked ez így jó.
Maradiak, és túl öregek ahhoz, hogy már megváltozzon a véleményük.
Irodán dolgozom, az én ismerőseim néha azzal jönnek hogy milyen jó nekem, mert nem kell dolgoznom. Szerintük csak a fizikai munka számít igazi munkának.
Ne törődj velük és szerintem ne is haragudj rájuk, egyszerűen csak nem tudtak lépést tartani a fejlődéssel.
Mint ahogy felettem írta egy másik kommentelő, az ő idejükben még nem létezett a home office.
Próbáld meg nekik lassan, érthetően, egyszerű szavakat használva elmagyarázni, hogy mit csinálsz jelenleg, miből áll a munkád és miért nem kell bejárnod.
Ui: amúgy irigykedek, én is akarok home office-ban dolgozni :)
Engedd el.
Sajnos óriási a generációs szakadék és tényleg behozhatatlan ellentétek vannak a te generációd és a nagyszüleidé közt.
Ha nem akarnak meghallgatni és nem értik meg, nem tudsz mit tenni.
Persze megalazo amit csinálnak és hisznek rólad. De ez az ő korlatoltsaguk
"Hogyan lehetne nekik elmagyarázni, hogy tisztességes munkám van és rendesen dolgozok?"
Sehogy. Ahhoz már túl megcsontosodott a véleményük arról, hogy mi is az a "munka".
A kérdésmagyarázatodból világosan kiderül, az "öregek" véleménye: "A munka az, amit csak melós ruhában, bakancsban/gumicsizmában/sárban, és/vagy nagy csengés-bongásban verejtékes arccal végez az ember." Slussz. "A többi Tevékenység csak úri huncutság, munkakerülés, lustálkodás. A szellemi munka számukra nem létezik. Nincs, tehát fel sem fogható.
Az ilyen típusú sötétséget nehéz, hogy ne mondjam lehetetlen eloszlatni. Nincs az az érv, ami világosságot gyújthatna a makacs, beszűkült, kemény koponyában.
Ez van, ezt kell elfogadni. Vagy alternatívaként, némi agressziót be lehetne vetni, hogy leszálljanak rólad. Én még az "örök haragot" is bevállalnám dühömben.
Nagyon szelíd, és türelmes vagy, helyedben, én már rég leordítottam volna a hajukat. :) És nem válogattam volna a szavak között. :D
dellfil
Ne haragudj, de ezt a szüleidnek kéne leállítani.
Komolyan oda állt eléd apád, hogy "Figyelj fiam, nagyapád szerzett neked állást, hogy ne csak itthon mereszd a segged" mikor tudja jól, hogy te otthon dolgozol?
Apádnak kellett volna megmondania nagyapádnak, még ott, hogy köszönjük szépen a lehetőséget, de a fiamnak már van munkája, és nem szeretne váltani. Pont.
Otthon meg csak jót röhögni vacsora közben az egészen.
Jézusom, a 82 éves nagymamám tudja, hogy mi az a home office :D Jó, nem a kifejezést, de az elvet, hogy otthoni munkavégzés. Mondjuk igaz, ő is irodai munkát végzett a közszférában.
Nem tudsz velük mit tenni, udvariasan de határozottan kell valakinek közölni velük (esetleg szüleidnek), hogy lesznek szívesek nem beleszólni az életedbe, pláne nem ennyire direkt módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!