Mit egyek nagyszüleimmel? Hogyan értessem meg végre velük, hogy van munkám?
Ó, ezt én is kapom a nagymamámtól. "Te ráérsz, úgyse csinálsz semmit, csak otthon vagy.", "Szegény unokatestvéreid, ők dolgoznak sokat és fáradtak. Milyen jó neked."
El kell engedni a dolgot, úgysem fogják megérteni soha.
Én Nagypapim se érti, mit csinálok a közgázon és mi leszek, ha nagy leszek.
Párszor már próbáltam Neki elmagyarázni, mi történik az egyes órákon, miért ennyi ideig tart, de úgy érzem, így se értette meg. Mert az Ő idejében szakmát tanultak az emberek 1, 2 év alatt és utána mindenki ment dolgozni.
Generációs különbségnek könyveltem el a dolgot... Szerencsére Ő nem ilyen beszologatós. Ha valamit nem ért, azzal megbékél és elfogadja, hogy nem vagyunk egyformák!
Gondolom tudják a Nagyszüleid, hogy jól keresel és nem apró pénzért dolgozol? Mennyire rámenősek? Azt írtad, hamarosan elköltözöl, szerintem, próbálj rájuk ne figyelni. Kérd meg a szüleidet, de főleg Apukádat, hogy szóljon rá az öregekre kedvesen, mert az unokájuk így nem fog velük szóba állni, ha így folytatják...
Olyan nincs hogy nem értik, olyan van hogy nem is akarják, mert rosszindulatúak, irigyek, és egyszerűbb (nekik is) megmagyarázni hogy te (meg akik itt sztorizgattak) nem dolgoznak, lusták, léhűtők. Megmagyarázzák maguknak, mert így nem kell feldolgozni azt, hogy van aki izzadás kosz nélkül is képes pénzt keresni, és megélni.
Érdekes azén szüleim 70+, fizikai munkát végeztek mindig is, mégis felfogják mi a home office, és nem gondolják azt, hogy akkor én otthon meresztem, és miért nem húzok már el egy gyárba....Igaz soha nem volt opció hogy húzzak már el gyárba, ha egyszer dolgozhatok irodában. Ezért támogatták, hogy tanuljak.
Irigység, frusztráltság, rosszindulat. Ez az oka, ez meg lehet 90 éves is meg 30 éves emberre is jellemző.
Semmit ne tegyél velük, ők már eldöntötték hogy amíg te kényelmesen dolgozol addig igazából semmit nem csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!