Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy értessem meg velük a...

Hogy értessem meg velük a helyzetet?

Figyelt kérdés

A párom szülei vidéken laknak, mi Budapestiek vagyunk. Van egy 18 éves lányunk, most érettségizett, és továbbtanulás helyett ő úgy döntött dolgozni fog. Ősztől összeköltözik a barátjával is,egyszóval sínen van az élete, mi pedig támogatjuk. A gond ott van, hogy anyósomék elég konzervatívak, és sosem értettek egyet azzal ahogy a lányomat neveltük. Folyton a férjemen keresztül áskálódnak, a férjem meg engedelmeskedik, és sokszor ebből van a vita köztünk. Kisebb korában rengeteget volt a lányom az én szüleimnél, és csak egy hetet a falusi maminál(így hívtuk mindig). Anyósom ebből is problémát csinált, hogy miért nem visszük többet a gyereket. Sajnos nem tehettem róla, a lányom sem igazán szeretett ott lenni soha. Gyerek volt, de nem hülye. Anyósomék folyton piszkálták, nevelni akarták, és így érthető ha nem működött.

Most hétvégén jönnek hozzánk ők is, meg az én szüleim is, mert habár mi ismerjük a lányom barátját, a többi csaladtag, tehát a nagyszülők még nem. Lányom tegnap megosztotta velem a kételyeit, és elmondta hogy fél az anyósomék reakciójától, hogy valamibe biztos belekötnek ahogy mindig is szoktak, az apja meg melléjük áll. Próbáltam erről beszélni a párommal, és ilyenkor meg nekem ad igazat, de ha ott az anyja, akkor vakon követi minden szavát.

Az a baj hogy anyósomék még mindig úgy kezelik a gyerekemet, mintha 12 éves lenne, és nyár elején is felhivott hogy engedjem már el a lányomat hozzájuk. Mondon semmi akadálya, megkérdezem. Lányom nem akart menni, lezártuk. Csakhogy neki ez nem elég, mert mi az hogy nem, igen is töltsön együtt legalább egy hetet a nagyszüleivel stb. De ez nem így működik, felnőtt nő már. Hogy értessem meg anyósomékkal hogy nem erőszakolhatják rá magukat a lányomra? Illetve azért tartok én is ettől a nagy családi összejöveteltől, mert tényleg elég akadékoskodóak, és ha gond van, a férjem azonnal melléjük áll.

2019. júl. 10. 15:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
Mi a kérdés? A lányod nagykorú, azt csinál amit akar. Mondjuk azt a reszt nem értem, hogy miért vagy olyan emberrel, aki helyetted és a gyereke helyett az anyja mellé áll....
2019. júl. 10. 15:30
 2/17 anonim ***** válasza:
23%

"...Van egy 18 éves lányunk, most érettségizett, és továbbtanulás helyett ő úgy döntött dolgozni fog. Ősztől összeköltözik a barátjával is,egyszóval sínen van az élete, mi pedig támogatjuk...."

Anyósodéknak van eszük, neked, meg a párodnak meg ...

2019. júl. 10. 15:31
 3/17 anonim ***** válasza:
84%

2!

Mert pontosan mi is a probléma azzal ha egy 18 éves önálló életet akar kezdeni? Nem kell mindenkinek továbbtanulnia. Eh az utóbbi évek marhasága, higy mindenkinek diploma kell. Nem, nem kell

2019. júl. 10. 15:33
 4/17 A kérdező kommentje:
Kettes, miért is lenne eszük nekik, nekünk a férjemmel pedig nem?
2019. júl. 10. 15:35
 5/17 anonim ***** válasza:
94%

A lány fiúját előre fel kell készíteni, hogy nehéz eset a mama.

A lányod felkészül, és ha soknak érzi, tisztelettel, de határozottan megkéri a mamát, hogy fejezze be.

Ha mama nem fejezi be, lányod és párja feláll az asztaltól és keres egy távolabbi, nyugis helyet.

Ha a férjed az anyja mellé áll, nézz rá nagyon megvetően és menj a lányod után.

De ez attól is függ, mennyit kell kibírni, egy 1-2 órát azért ki kellene, 4 napot nem feltétlenül.

2019. júl. 10. 15:47
 6/17 anonim ***** válasza:
32%

A 2-es válaszolónak teljesen igaza van. Nagyon messze áll a te lányod attól a bizonyos síntől.

18 évesen nem azzal foglalkozik, hogy valamilyen képesítést szerezzen (nem, valóban nem kötelező mindenkinek diplomát szereznie, de egy szakmát azért nem árt, mert az érettségi önmagában semmit sem ér), hanem hogy odaköltözzön a kanihoz. Gyorsan lefial majd, aztén 20-21 évesen ott áll majd egyedül, a nyakán 2 gyerekkel, nulla végzettséggel. Ugye nem képzeled, hogy együtt marad azzal, akivel 18 évesen összeállt?

Hogy mennyi eszed van, az jól látszik abból, hogy szerinted "sínen van" a lányod élete...

A puhapocs palid is megérne egy külön adást...

2019. júl. 10. 15:51
 7/17 anonim ***** válasza:
36%
A lanyod egy erettsegivel mit fog kezdeni? Sajnos az erettsegi a 8 altalanos szintjen van mar. 18 evesen azok mennek el dolgozni foallasban akiket nem tud tamogatni a szulo.
2019. júl. 10. 15:51
 8/17 anonim ***** válasza:
46%

2-es! Én is 18 évesen költöztem össze a páromm, és suli helyett én is dolgozni kezdtem! Most 22 vagyok, igaz már nem az akkori párommal vagyok együtt, de több mint 2 éve van stabil munkahelyem, jó fizetésem, lakótársakkal és párommal élek, van elég jó megtakarításom, szóval semmi baj nincs az életemmel.

Sok volt sulitársam facebookján látom, hogy most diplomaznak, és én marhara örülök hogy nem most kell "kezdenem az életet".

2019. júl. 10. 15:56
 9/17 anonim ***** válasza:
70%

Igaz, én munkahely mellett szereztem egy angol nyelvvizsgát, és letettem egy okj tanfolyamot.

De nincs még 2 gyerekem (mint előttem írták), sőt nem is akarok.

# 8 voltam

2019. júl. 10. 15:59
 10/17 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező!

Mi szükség van egyáltalán erre az összejövetelre? Ti, vagyis a leendő anyós, após ismeritek őt. A ti szüleitekkel úgy kéne megismerkedniük, hogy a lányod és párja meglátogatják a nagyszülőket. Ha a lányod nem szívesen megy a férjed szüleihez, akkor neki nem mutatja be a párját. Majd ha lesz eljegyzés ill. esküvő, akkor bemutatja. De ha el is viszi most a párját, akkor is sokkal könnyebb ott végighallgatniuk a hülyeséget, hisz, ha nem bírják tovább, elköszönnek és eljönnek. Ha meg itt lesz mindenki nálatok, akkor mindenki előtt hangzanak el a piszkálódó mondatok, ráadásul nem is lehet elküldeni őket.

Szerintem ez így nagyon rossz ötlet volt. Jogosak a lányod aggályai, és erre a meghívás előtt kellett volna gondolni.

2019. júl. 10. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!