Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy értessem meg velük a...

Hogy értessem meg velük a helyzetet?

Figyelt kérdés

A párom szülei vidéken laknak, mi Budapestiek vagyunk. Van egy 18 éves lányunk, most érettségizett, és továbbtanulás helyett ő úgy döntött dolgozni fog. Ősztől összeköltözik a barátjával is,egyszóval sínen van az élete, mi pedig támogatjuk. A gond ott van, hogy anyósomék elég konzervatívak, és sosem értettek egyet azzal ahogy a lányomat neveltük. Folyton a férjemen keresztül áskálódnak, a férjem meg engedelmeskedik, és sokszor ebből van a vita köztünk. Kisebb korában rengeteget volt a lányom az én szüleimnél, és csak egy hetet a falusi maminál(így hívtuk mindig). Anyósom ebből is problémát csinált, hogy miért nem visszük többet a gyereket. Sajnos nem tehettem róla, a lányom sem igazán szeretett ott lenni soha. Gyerek volt, de nem hülye. Anyósomék folyton piszkálták, nevelni akarták, és így érthető ha nem működött.

Most hétvégén jönnek hozzánk ők is, meg az én szüleim is, mert habár mi ismerjük a lányom barátját, a többi csaladtag, tehát a nagyszülők még nem. Lányom tegnap megosztotta velem a kételyeit, és elmondta hogy fél az anyósomék reakciójától, hogy valamibe biztos belekötnek ahogy mindig is szoktak, az apja meg melléjük áll. Próbáltam erről beszélni a párommal, és ilyenkor meg nekem ad igazat, de ha ott az anyja, akkor vakon követi minden szavát.

Az a baj hogy anyósomék még mindig úgy kezelik a gyerekemet, mintha 12 éves lenne, és nyár elején is felhivott hogy engedjem már el a lányomat hozzájuk. Mondon semmi akadálya, megkérdezem. Lányom nem akart menni, lezártuk. Csakhogy neki ez nem elég, mert mi az hogy nem, igen is töltsön együtt legalább egy hetet a nagyszüleivel stb. De ez nem így működik, felnőtt nő már. Hogy értessem meg anyósomékkal hogy nem erőszakolhatják rá magukat a lányomra? Illetve azért tartok én is ettől a nagy családi összejöveteltől, mert tényleg elég akadékoskodóak, és ha gond van, a férjem azonnal melléjük áll.

2019. júl. 10. 15:23
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen ezt tudom én is, de a szüleim mindenképp jöttek volna, a férjem meg a megkérdezésünk nélkül felhivta a szüleit hogy akkor jöjjenek el ők is. Az előző rosszindulatú válaszra meg annyit, hogy nem kell mindenkinek egyetemre mennie, ha nem akar. OKJ-s képzésre jár a lányom, és boldog, nekem ez elég.
2019. júl. 10. 16:14
 12/17 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem is készítsétek fel a fiút, hogy sajnos ez a helyzet, a nagymama ilyen, ne vegye magára. Ha elég komoly a kapcsolat ahoz, hogy összeköltözzenek, akkor ezt is megtudják beszélni, biztos mesélt már neki a nagyiról, családról, lehet nem is éri akkora meglepetésként.

Egyetemre/főiskolára meg nem mindenki való, ha piacképes okj szakmát tanul azzal eltud helyezkedni majd. Ha a lány írta volna ezt ki, hogy megy a nagyi de ő ezt sérelmezi kapta volna, hogy "akko' menjél dolgozni, költözz el. Az nem a te házad hanem apádé és azt hív akit akar bla bla" ami igaz, azt hív át akit csak akar. De egyszer az a baj, hogy a 18éves elakar költözni, máskor meg az, hogy még otthon él és ha nem tetszik valami akkor menjen el 🙄

2019. júl. 10. 16:36
 13/17 anonim ***** válasza:
62%
OKJ-s képzésre jár?Nem azt mondtad hogy most érettségizett? Most akkor melyik? Nappali OKJ mellett tud annyit keresni hogy ketten fenntartsák az albérletet rezsit fizessenek és éljenek is? tehát havi szinten legalább van 120-140 ezer bevétele munkából?
2019. júl. 10. 16:41
 14/17 anonim ***** válasza:
85%

Azt mondjuk én sem vágom,ha most érettségizett,akkor,hogy jár már okj-ra,de gondolom valami rövidebb,1éves tanfolyamot kezdett el és nem nappalin,hanem estin/felnőtt oktatásban.

Egyébként meg nem tudom miért szidja itt a kérdezőt mindenki. Egyrészt,onnantól már nem is értem mi itt a kérdés,hogy a gyerek már kiskora óta elég egyértelműen nem szeret az apai mamával lenni,mert már gondolom akkor tudta,milyen (el tudom tényleg képzelni milyen szuper anyósod lehet,ha még a gyerek kicsiként is ezt érzi). Ez azóta sem változott,ezt is megmondta,szóval nem értem a férjedet sem. Szomorú,hogy képtelen mellétek állni. Másrészt,nyilván értem én,hogy egy szakmával lehet egy fokkal jobban járna a lány,de mint kiderült,tanul(?),max gondolom,mint írtam nem nappalin. Amúgy meg ez már ilyen beteges mánia lett,hogy szaladni kell egyetemre/fősulira és ha nem mész,akkor senki vagy és tönkrement az életed.Félre értés ne essék,ez nem a felsőoktatásban tanulók ellen szól,mert nyilván aki szeretne,vagy olyan szakmát akar magának,amihez kell, az menjen,de ne tegyünk már úgy,mintha másképp nem lehetne boldogulni az életben és akkor kész katasztrófa minden. Arról nem beszélve,hogy hányszor lehet olyat is olvasni,hogy valaki elvégez felsőoktatást,aztán írja,hogy fölöslegesen ült 3-4 évet a diplomával is inkább megy Mekibe stb dolgozni,mert nincs munka a szakmájában,akármennyire is diplomás. Szóval szerintem erről ennyit. Nem tudom mit tanul a lányod okj-n,de szerintem az is jó én is ott végeztem most(igaz én nappalin). Egyébként sima érettségivel is el lehet menni dolgozni,aki dolgozni akar,az fog találni munkát.Lehet kezdetben nem álommunkát kapna a lány,de azért normálisakat is lehet találni csak érettségivel,a múltkor pont néztem is egy másik kérdéssel kapcsolatban és kb. vagy 1000 állás volt alsó hangon Budapesten. Szóval szerintem azért nem dőlt össze a világ még,akkor sem,ha a lány nem marad együtt a barátjával. Ja és gondolom a srác is dolgozik,szóval feltételezem ketten tartják fent az albit. Nem látom a problémát. Amúgy tanulni is elmehet,még később,ha kell papír a jobb fizetésért.

2019. júl. 10. 17:08
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Off

A legtöbb OKJ tanfolyamnak a 8 általános a feltétele, nem az érettségi.

2019. júl. 10. 17:38
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 8-as, a privát üzeneteden látszik, hogy a felsőoktatás semmi kárt nem tett benned, erre büszke lehetsz😆. Biztos akkor is nagy ötletnek fog tűnni, hogy se diplomád,se szakmád, mikor az 50-hez közel leépítenek a pazar cégtől, ahol dolgozol és senki nem fog alkalmazni végzettség híján.
2019. júl. 11. 13:11
 17/17 anonim ***** válasza:
45%

"És mégis te honnan a jó pics-ából gondolod hogy ilyet dolgozom?? Mégis kinek képzeled magad hogy így ítélkezel?? Rohadtul semmi közöd hozzá, de elmomdom hogy "adminisztrátorként" dolgozom egy nagy magyar cégnél, ahol annyi a dolgom hogy én vételezem be a bejövő árut, és én számlázom a kimenő árut a vevőknek. Néha árajánlatot készítek. Halál jó dolgom van, ülök a seggemen egész nap, és kb a fele munkaidőmben csak ejtőzök. Senki nem zavar a munkámban. Ja, és többet keresek, mint más diplomások (tudom, mert több ilyennel beszéltem már).

Szóval húzd össze magad és kussolj."

Ennyit a szapulásról,s a tanulásmentes modorról

2019. júl. 11. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!