Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A férjem nagyanyját nem bírom...

A férjem nagyanyját nem bírom elviselni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Noha szeret minket, és sok mindent vesz nekünk, akkor is nagyon idegesítően viselkedik. Mindig mindenbe belekotnyeleskedik, belepofátlankodik. Karácsonykor azért szólt, hogy miért nem szárítom meg a hajam, csak nagyon nehezen tudtam megmagyarázni, hogy mert most 5 percre szálltam ki a zuhanyzóból...meg hogy miért ezt a cipőt veszem föl, miért nem a mosogatóba tettem a tányért...anyósomat is folyton piszkálja valamivel, de ő nem szól rá, mert a férje anyja. 1 éve összeházasodtunk a férjemmel, és azóta meg azt kell hallgatni a nagymamájától, hogy mikor lesz már dédunokája? És ezzel nyaggat állandóan, ha itt van. Családi házban lakunk anyósomékkal, bár szerencsére ritkán jön a nagymama, de ha itt van, az már egy életre is sok...már most a karácsonytól is előre félek, hogy megint a gyerekkel fog nyaggatni, vagy ha azzal nem, akkor mással. Nemtudom, hogy viseljem el... magamról annyit, hogy vidékre járok egyetemre, sokat utazok, és szeretnénk majd gyereket, de még nem most, majd ha befejeztem a sulit. Plusz, ahhoz, hogy gyest kapjak, ugye legalább 2 év munkaviszony is kéne, ezt szintén nem érti meg a nagymama. Az is baj, hogy ő az egyetlen élő nagyszülője a férjemnek, de akkor is elviselhetetlen. Mindig, amikor mondja anyósom, hogy jön a nagymama, mindig feláll a hátamon a szőr.

2019. szept. 26. 12:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%

Hát, pedig nem sok más lehetőséged van, mint a tűrés!

A logikusan kifejtett jó érveid semmit sem érnek, ha a mama nem akar megváltozni.

Vagy vedd fel a flegma figurát, és nézd vidáman! ;) [link]

2019. szept. 26. 12:34
 2/17 anonim ***** válasza:
68%
Nem bírod elviselni, de a sok minden, amit vesz nektek az jó, ugye? Költözzetek külön, akkor nem kell elviselni, de ne is fogadjatok el tőle semmit.
2019. szept. 26. 12:37
 3/17 anonim ***** válasza:
85%
Karácsonyonként igazán ki lehet bírni a nagyit a párod kedvéért. Legyél egy kicsit türelmesebb.
2019. szept. 26. 12:38
 4/17 anonim ***** válasza:
64%

Ezzel nem vagy egyedül,de sajnos őket már nem lehet megváltoztatni.Le kell nyelni a békát és elfogadni olyanoknak amilyenek.

Amikor nekem a gyerekkel rágták a fülemet,mindig azt mondtam,hogy próbálkozunk,de még nem jött össze.

2019. szept. 26. 12:39
 5/17 anonim ***** válasza:
83%
Ezek nem olyan nagy problémák,hidd el ettõl nagyobb gondod is lehetne.Az meg,hogy látni akarja a dédunokát azért van,mert ilyen korban már az emberekben benne van a félelem,hogy ki tudja meddig élek.
2019. szept. 26. 12:53
 6/17 anonim ***** válasza:
94%

Ilyen rokon minden családban van, keresztanya, vagy nagynéni, unokatestvér, stb., nálunk is. Kész rémálom egy családi összejövetel, állandóan ugyanazok a kíváncsi kérdések, nyaggatás.

Pléh pofával mindenre mondd azt, hogy majd ha eljön az ideje, majd ha én úgy gondolom.

2019. szept. 26. 12:58
 7/17 anonim ***** válasza:
58%

(Karácsonykor azért szólt, hogy miért nem szárítom meg a hajam, csak nagyon nehezen tudtam megmagyarázni, hogy mert most 5 percre szálltam ki a zuhanyzóból...- Ha vendégeket varok, nem 5 perccel előtte mosok hajat)

Azt az évi pár alkalmat azért el lehet viselni

2019. szept. 26. 14:22
 8/17 anonim ***** válasza:
68%
Nagynéném anyósa is ilyen volt. Aztán amióta elpatkolt, azóta nagynéném áradozik, hogy ő volt a világ legcsodálatosabb embere, egy földre szállt angyal. Én már nem próbálom megérteni az embereket.
2019. szept. 26. 14:26
 9/17 anonim ***** válasza:
63%
Gyerek vagy még. Fogalmad nincs róla, mik a valódi problémák az életben. Majd ha elkezd rágcsálni az élet, olvasd vissza ezeket. Burleszk az egész sztori. Pláne úgy, hogy támogat is titeket.
2019. szept. 26. 14:30
 10/17 anonim válasza:
86%
Mondd neki, hogy befelé a sarokba!
2019. szept. 26. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!