Valaki hasonló helyzetben? Hogyan lehet elviselni a kisfiam érdekében?
Egyszer! elmondanám nekik a véleményem, és megkérném őket, hogy ehhez tartsák magukat.
Ha mégis pfáznak? Nem kötelező jönni, vagy mi megyünk el a gyerekkel, míg itt vannak. Ennyi.
A párod ki kellene álljon mellettetek. Amúgy csak kérdezd meg, mit szólnának, ha ők elszúrnának valamit a melóhelyen és jól megvernék őket.
Ha meg ez sem használ, akkor közöld, hogy nem muszáj jönniük.
Érdekes dolog ez a nevelés téma, én pont evvel kapcsolatos kérdést tettem fel, hogy van egy gyerek, akit nagyon furán nevelnek, és rendre leszólták a kérdésemben szereplő szülőket, hogy igen, nagyon elrontják a gyereküket.
Kérdésed megválaszolásához tudni kéne, hogy nevelitek a gyerkőcötöket, és mik a szülők véleménye, meg a többi emberé erről.
Szerintem mondd meg, hogy ne jöjjenek látogatóba. Ha a saját gyerekükkel akarnak találkozni, akkor meg ne nálatok lakjanak és a párod menjen el hozzájuk a szállásukra.
Ha ebben nem partner a párod, akkor meg menj el otthonról, mielőtt megérkeznek és addig ne menj haza, amíg ott vannak. Bérelj szállást a környéken, vidd magaddal a gyerek alapvető cuccait, hogy ne kelljen visszajárnod.
Aztán, ha elmentek, hazatérhetsz.
Szerintem ezt egyszer elég megcsinálnod, le fog esni nekik a tantusz, hogy ha látni akarják az unokájukat, akkor másképp kéne veletek viselkedniük.
Utolsó hozzászóló!
Szerintem ha valaki "furán" is neveli a gyerekét, az az ő dolga. Na meg persze attól függ, mit nevezünk furának? Mi a nem jó nevelés? Olyan nincs, hogy mindenki mindig egyetért adott nevelési elvvel. De ettől függetlenül mindennek meg van a módja. Mondja el a véleményét, esetleg ha a szülők nem értik, hogy miért éppen úgy nevelik a gyereket ahogy, akkor meg lehet kérdezni, hogy hé Juliska, miért állítod a sarokba a gyerket ha rosszalkodik, ahelyett, hogy fenékbe billentenéd? És Juliska gondolom szívesen elmagyarázza, hogy miért úgy tesz ahogyan. De nem kell rögtön fikázni a másikat, csak mert éppen máshogyan gondolkozik bizonyos dolgokról.
Én kerek-perec megmondanám a férjemnek, hogy vagy ő magyarázza el a szüleinek a dolgokat, vagy én fogom de abban nem lesz köszönet. Soha nem hagynám, hogy anyósomék miatt én legyek stresszes, meg gyomorgörccsel várjam őket, hogy vajon mi lesz a következő húzásuk. Ha most nem állítjátok le őket sürgősen akkor csak rosszabb lesz minden ahogyan telnek az évek! Itt nincs olyan, hogy finomkodva, célozgatva elmagyarázni nekik a nem tetszéseteket, mert nem hiszem, hogy értenének a szóból!
A párod miert nem all ki melletted?
Meg kell mondani a nagyszuloknek kerek perec, hogy te ugy nevelitek a gyereket, ahogy TI jónak látjátok!!
Es véleményt elfogadtak, de bszogatast nem kertek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!