Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Valaki hasonló helyzetben?...

Valaki hasonló helyzetben? Hogyan lehet elviselni a kisfiam érdekében?

Figyelt kérdés
Párom szüleiről van szó. Semmi nem jó nekik amit mi csinálunk. Szerintük nem jól neveljük a kisfiunk. Külföldön élünk,de annyira bánt még így is. Rosszul vagyok ha szóba jön,h jönnek látogatóba. Mindenbe bele szólnak. Szerintük fenekére kellene csapni ha rosszalkodik. Még soha nem bántották őt. Hogyan viselkedjek így velük,ha ők állandóan csak azt szajkózzák mit csinálunk rosszul? Próbálom nem figyelembe venni vagy szólni h mi másképp gondoljuk, de kezd nagyon betelni a pohár. Terveztük a kistesót,de inkább még várunk. Nem tudom elviselni a beszólogatós, majd én jobban tudom embereket... Tanácsot szívesen meghallgatok, de ők ránk akarják erőszakolni a saját nevelési elveiket. Segítsetek légyszíves aki hasonló helyzetben van/volt.
2016. márc. 24. 08:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ilyen dolgok pl. a cukros üdítők amit amíg kicsi volt nem engedtem. Akkor szegény miért csak vizet ihat volt a gond. Nem akartam rákenyszeríteni a bilizést amig pici volt....1 éves korától hallgattuk a bilizés ügyet...na meg az h nem kap a fenekére ha rosszat csinál. Sorolható még...nincs neki minden megengedve,de nem is egész nap csak a tiltásokról szól....jó lenne ha azt néznék miben ügyes az unokájuk és nem azt h miben kevésbé... Bennünk csak a hibákat keresik amióta a kicsi megszületett...ez változtatta meg őket,de sajnos nem jó irányba
2016. márc. 24. 15:13
 12/18 anonim ***** válasza:
48%

Udvariasan és vagy finoman vagy határozottan rá kell vezetni őket arra, hogy szamárság amit képviselnek.

Venni kellene nekik egy könyvet ajándékba, azokkal a nevelési elvekkel, amiket te képviselsz. Olvassák el legyenek szivesek, és aztán beszélgessetek róla.

Ha azt mondják, hogy mindez modern hülyeség, akkor szembesíteni kell őket a valósággal.

El kell mondani nekik, hogy amikor ők kicsik voltak, nem volt színes tv, nem volt internet, nem volt mobiltelefónia. Most viszont van, és ők ezt el is fogadják.

Ha a világ fejlődését amúgy általánosságban elfogadják, miért van az, hogy éppen a gyerekneveléssel kapcsolatos nézetek fejlődése ellen tiltakoznak csak kitartóan, és a fejlődés többi részét természetesnek tekintik???

Mond el nekik, hogy a modern internet korszakában te a modern nevelési elveket akarod alkalmazni, és mivel a gyerek a te gyereked, ezt nekik is tiszteletben kell tartaniuk!

2016. márc. 24. 15:59
 13/18 anonim ***** válasza:
45%

Tisztelem az előttem szóló véleményét, de nem értek egyet vele. Szerintem pont, hogy semmit nem kell megbeszélni velük, mert a szülők felelőssége, hogyan nevelik a gyereket. Autokratikus nagyszülők előtt ennek szükségképpen magyarázkodás íze lenne. Amellett ilyen embereket csöppet sem biztos, hogy észérvekkel meg lehet győzni.

Nálam a magyarázat kb. ennyi lenne: "Így csináljuk, mert így tartjuk helyesnek!"

2016. márc. 24. 22:33
 14/18 A kérdező kommentje:
Így van utolsó egyetértek! Hiába mondunk akármit nem értik meg. Párom is mondta,h nagyon nehéz velük,de most mit csináljunk? Tudjátok jön a mégis csak a szüleim szöveg. Nagyon ki akadok már ezen a mondaton,m azért még lehet szólni. Én is leállítom a saját szüleimet ha kell.....azt fogom csinálni amit írtál: mi másképp gondoljuk és kész...ők nagyon erőszakosak,de ha másképp nem megy akkor fapofa és egy rövid mondat. Már bele fáradtam,h magyarázkodjak....köszi mindenkinek a válaszokat
2016. márc. 25. 06:46
 15/18 acelsziv ***** válasza:
31%
Tehát a párod egy kis puhap ö cs, aki nem mer kiállni a családja mellett. Mondd meg neki, hogy innentől ne merészelje férfinak és családapának hívni magát, mert nem érdemes rá.
2016. márc. 25. 08:39
 16/18 anonim válasza:
31%
A miért nem? című kérdésre az legyen a rövid tömör válaszod: Azért, mert ÉN így látom jónak! Ebből pedig ne engedj!!!! Következő válasz: Más világ van, nekem így a jó!!!Nem kell velük társalogni, ezután fel kell állni és kimenni a konyhába, vagy mosdóba és ezt mindig megtenni, ha a téma szóbajön! Egy idő után, ha nem mész bele a vitába és nem kezdesz magyarázkodni, akkor leszoknak róla, de amíg válaszolsz és elmondod, addig mindenre lesz érvük, hogy az miért nem jó! Kerüld ki és szarj rá, hagyd ott őket válasz nélkül! Monnd, hogy hozok egy kis harapnivalót, stb. és mivel a párod nem hajlandó nekik szólni, hagyd, hogy őt vegzálják ezzel és ő kényszerüljön magyarázkodni!!! Te ne menj bele! :-) Neked is jobb lesz, őket majd pukkasztja, h e témában miért nem állsz velük szóba!
2016. márc. 25. 10:23
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
anyám ilyen,vagy még ilyenebb.mivel nincs nagyon rálátása más gyerekre ha szaladgál,és nem ül egyhelyben már rossz.ha lepakol dolgokat már rossz.aztán egyszer meguntam és mondtam anyámnak hogy vannak ám ennek a gyereknek jó tulajdonságai is.ügyesen épít,szépen szinez,stb.elszégyelte magát.próbálj igy viselkedni.
2016. márc. 25. 18:16
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

A gyerek előtt is mindenbe beleszóltak, vagy csak azóta?

Sajnos vannak ilyen emberek, akiknek ez az élete. Mi az exemmel szintén az anyuka miatt mentünk szét, mindenbe beleszólt, hihetetlen. Pl. hogy melyik irányba kell kevergetni a levest, mert ha máshogy csinálom, akkor rossz lesz az íze. A párom kiállt mellettem, de nem sokat ért. Ez volt a mániája.

2016. ápr. 16. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!