Valaki hasonló helyzetben? Hogyan lehet elviselni a kisfiam érdekében?
Udvariasan és vagy finoman vagy határozottan rá kell vezetni őket arra, hogy szamárság amit képviselnek.
Venni kellene nekik egy könyvet ajándékba, azokkal a nevelési elvekkel, amiket te képviselsz. Olvassák el legyenek szivesek, és aztán beszélgessetek róla.
Ha azt mondják, hogy mindez modern hülyeség, akkor szembesíteni kell őket a valósággal.
El kell mondani nekik, hogy amikor ők kicsik voltak, nem volt színes tv, nem volt internet, nem volt mobiltelefónia. Most viszont van, és ők ezt el is fogadják.
Ha a világ fejlődését amúgy általánosságban elfogadják, miért van az, hogy éppen a gyerekneveléssel kapcsolatos nézetek fejlődése ellen tiltakoznak csak kitartóan, és a fejlődés többi részét természetesnek tekintik???
Mond el nekik, hogy a modern internet korszakában te a modern nevelési elveket akarod alkalmazni, és mivel a gyerek a te gyereked, ezt nekik is tiszteletben kell tartaniuk!
Tisztelem az előttem szóló véleményét, de nem értek egyet vele. Szerintem pont, hogy semmit nem kell megbeszélni velük, mert a szülők felelőssége, hogyan nevelik a gyereket. Autokratikus nagyszülők előtt ennek szükségképpen magyarázkodás íze lenne. Amellett ilyen embereket csöppet sem biztos, hogy észérvekkel meg lehet győzni.
Nálam a magyarázat kb. ennyi lenne: "Így csináljuk, mert így tartjuk helyesnek!"
A gyerek előtt is mindenbe beleszóltak, vagy csak azóta?
Sajnos vannak ilyen emberek, akiknek ez az élete. Mi az exemmel szintén az anyuka miatt mentünk szét, mindenbe beleszólt, hihetetlen. Pl. hogy melyik irányba kell kevergetni a levest, mert ha máshogy csinálom, akkor rossz lesz az íze. A párom kiállt mellettem, de nem sokat ért. Ez volt a mániája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!