Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A férjem nagyanyját nem bírom...

A férjem nagyanyját nem bírom elviselni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Noha szeret minket, és sok mindent vesz nekünk, akkor is nagyon idegesítően viselkedik. Mindig mindenbe belekotnyeleskedik, belepofátlankodik. Karácsonykor azért szólt, hogy miért nem szárítom meg a hajam, csak nagyon nehezen tudtam megmagyarázni, hogy mert most 5 percre szálltam ki a zuhanyzóból...meg hogy miért ezt a cipőt veszem föl, miért nem a mosogatóba tettem a tányért...anyósomat is folyton piszkálja valamivel, de ő nem szól rá, mert a férje anyja. 1 éve összeházasodtunk a férjemmel, és azóta meg azt kell hallgatni a nagymamájától, hogy mikor lesz már dédunokája? És ezzel nyaggat állandóan, ha itt van. Családi házban lakunk anyósomékkal, bár szerencsére ritkán jön a nagymama, de ha itt van, az már egy életre is sok...már most a karácsonytól is előre félek, hogy megint a gyerekkel fog nyaggatni, vagy ha azzal nem, akkor mással. Nemtudom, hogy viseljem el... magamról annyit, hogy vidékre járok egyetemre, sokat utazok, és szeretnénk majd gyereket, de még nem most, majd ha befejeztem a sulit. Plusz, ahhoz, hogy gyest kapjak, ugye legalább 2 év munkaviszony is kéne, ezt szintén nem érti meg a nagymama. Az is baj, hogy ő az egyetlen élő nagyszülője a férjemnek, de akkor is elviselhetetlen. Mindig, amikor mondja anyósom, hogy jön a nagymama, mindig feláll a hátamon a szőr.

2019. szept. 26. 12:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%
Azért nem kell ám eljátszani a hattyúk halálát...a leírásodból ítélve minden vagy, csak toleráns nem. Nem bírsz ki néhány alkalmat évente, de azért elfogadod amit kapsz tőle igaz? :) Erre jó, hogy vegyen nektek ezt-azt, de amúgy meg kussoljon. Amit leírtál az se nem “belepofátlankodás” sem nem “kotnyeleskedés”. Ahogy írták már előttem is, egy nagyszülőnek, hihetetlen nagy öröm egy dédunoka. Ha azt mondaná, hogy jó lenne ha szülnél mielőtt ő meghal, na akkor panaszkodhatnál. Nettó hiszti amit művelsz, inkább nézz magadba és gondolkozz el egy kicsit.
2019. szept. 26. 15:12
 12/17 anonim ***** válasza:
57%
És a dédnagyanyjával jól kijössz? az üknagyi hogy viselkedik?
2019. szept. 26. 17:27
 13/17 anonim ***** válasza:
32%
Ja,9-esnek van igaza,kb. 10 éves szinten vagy.Úgy látom az élet még nem rakott eléd gondokat,majd rájössz.
2019. szept. 26. 17:52
 14/17 anonim ***** válasza:
41%
Én is a férjem mamájával élek együtt,tudom milyen nehéz ez hidd el. Nincs olyan amibe ne kötne bele,pl miért ég a wc-ben a villany nappal,miért ég este,miért van rajtunk az új ruha,miért ez,miért az. Ha fözök valamit,az biztos car,csak az jó amit ő csinál.
2019. szept. 26. 18:28
 15/17 anonim ***** válasza:
73%
De a kérdező nem él a férje nagymamájával, csak évente egy-két alkalommal találkozik vele. Úgy azért ki lehetne bírni a férje közeli rokonát, pláne, ha még támogatja is őket.
2019. szept. 27. 09:21
 16/17 anonim ***** válasza:
34%
Nem kell hepciáskodni, egyszerűen ilyenek az öregek. Főleg ha amúgy is olyan a természete hogy megmondja a frankót vagy bele szól dolgokba akkor ez van. Megszoksz vagy megszöksz. Próbálj a hozzáálásodon változtatni
2019. szept. 27. 10:12
 17/17 anonim ***** válasza:
69%

Nem kell játszani itt a mártírt. Azt a pár alkalmat ki lehet bírni. Biztos a te családodban is van olyan rokon akit meg a férjed ki nem állhat.

Olvasgatom ezt az anyós-após nagyszülős kategóriát és minden második kérdés ilyen: nem tudom elviselni az anyósom, apósom, párom családját, rokonait stb. És ezt általában nők írják ki. Tudom, vannak anyósok és akár nagyik is, akik megérik a pénzüket, de úgy látom, a menyek se jobbak.

2019. szept. 27. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!